Hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada

Find ud af alt hvad du behøver at vide om disse vidunderlige empanada opskrifter og få motivation til at lave nogle! Bliv klar til at forkæle dine smagsløg!
Hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada

Last update: 09 august, 2022

Hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada er lige så lækker, som den er nem at lave. De er en del af kulturelle og kulinariske traditioner over hele verden. Deres oprindelse er imidlertid uvidst og der er mange versioner.

Hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada

Mange steder er der hjemmelavede opskrifter til oksekød og kyllinge empanada’er. Hvert hjem og hver region har sin helt egen ingrediens, der får dem til at skille sig ud.

I denne artikel tager vi et kig på en god opskrift!

Oprindelsen af kylling og oksekøds empanada.

Empanada

Empanada’er ankom til Spanien takket være araberne, der lånte ideen fra Perserne. Med andre ord snakker vi om en slags mad, hvis historie går langt tilbage.

Kort sagt er en empanada noget fyld dækket med dej. De kan laves med en endeløs række ingredienser. Selv dejens forberedelse varierer fra en by til den næste.

Der er tekster fra 1520, der nævner en empanada med fisk.

 • Empanada’er fik popularitet i Spanien.
 • Derefter spredte de sig ud til forskellige dele af Europa og fandt vej til Amerika.
 • Mange byer rundt om i verden har deres egne versioner.

Nogle af de mest kendte er dem fra Galicien, Chile og Argentina. Venezuela har også sin egen version lavet med forkogt majsmel, der derefter steges. Men langt de fleste empanada’er er bagt.

Hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada: Hvordan ser de ud?

Empanada fra Chile

Der er mange slags empanada’er over hele verden og der er også forskellige former og størrelser. Der er store og små, mindre er normalt serveret som en snack eller som forret. Der er mellemstore der serveres som morgenmad. Så er der større der kan være lige så store som en stor tallerken.

Derudover er nogle empanada’er runde og andre er halvmåneformede. Empanadaer fra Galicien og portugal kommer i form af en stor tærte. Den kan skæres og opdeles i forskellige stykker.

Størstedelen af empanada’er bruger løg og hvidløg som base, med andre ord er de som regel sure. Der er også søde empanada’er og andre, der kombinerer begge smage.

Læs også denne artikel:
Sunde og smagsfulde kartofler

Hjemmelavet galicisk kyllinge empanada opskrift

Tun empanada

Ingredienser

 • 1 tomat (40g)
 • 1 rød peber (30g)
 • 300g kylling
 • 1 æg (60g)
 • 2 løg (300g)
 • Hvidløg, peber og salt

Empanada dej

Forberedelse

 1. Først, kom salt og peber på kyllingebrystet og læg det til side i 20 minutter.
 2. Hak løgene.
 3. Hak nu hvidløget og steg det sammen med løgene på en let olieret pande.
 4. Steg på medium varme, sørg for at røre, så det ikke brænder på.
 5. Mens hvidløget steger, hak nu den røde peber (stykkerne bør ikke være små). Kom dem på panden, når løgene bliver gennemsigtige.
 6. Ægget skal koges og hakkes, før det tilsættes til blandingen.
 7. Skær kyllingebrystet i små stykker og kom det på panden. Skær derefter tomaten og knus dem, inden du kommer dem i dejen.
 8. Del dejen op i to dele.
 9. Flad den første del ud og kom ingredienserne fra panden ovenpå.
 10. Dæk nu fyldet med den anden halvdel af dejen.
 11. Kanterne tætnes nu ved hjælp af en gaffel.

Kom dejen i ovnen

 • Kom nu empanada’en i en forvarmet ovn (200 grader)
 • Bag i 30 minutter (mere eller mindre). Sørg for at holde øje med det, så det bages godt. Husk at fyldet allerede er kogt.

At lave dejen er enkelt og opskrifter med hjemmelavet kylling eller oksekøds empanada er meget karakteristiske. Selvom empanada’er har ændret sig gennem tiden, forbliver deres smag.

Der er mange typer fyld og vidunderlige variationer, der indeholder ingredienser ud over kylling eller oksekød. Imidlertidig vil hjemmelavede kylling og oksekøds empanada’er altid være de mest populære.

Hvis du vælger oksekød i stedet for kylling, vil proceduren stort set være den samme. Følg de samme trin. Mængden af oksekød er efter eget valg. Du kan også bruge hakket oksekød, hvis du vil.

It might interest you...
7 lækre madvarer du bør bruge i din kost
Bedre Livsstil
Read it in Bedre Livsstil
7 lækre madvarer du bør bruge i din kost

Vidste du at du sagtens kan spise en sundere kost der smager godt? Her er 7 eksempler på lækre madvarer du bør bruge i din kost.

 


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.