Pickleball: Hvordan man spiller den nyeste mest populære sport

Pickleball er en voksende sport, der har sin oprindelse i USA, men som har bredt sig til andre lande. Lær den at kende her!
Pickleball: Hvordan man spiller den nyeste mest populære sport

Sidste ændring: 27 januar, 2023

Pickleball er en relativt ny sport, der er opstået af andre discipliner med ketsjere. Den har sin oprindelse i USA, men er allerede nået mange andre lande.

For det første er navnet usædvanligt. Den kombinerer tennis, badminton og bordtennis. Det spilles i øjeblikket i mere end 70 lande og har mere end 5 millioner tilhængere.

Læs videre, for vi vil fortælle dig mere om denne nye disciplin med vægt på, hvorfor den er så populær, og hvordan den spilles. Lad os komme i gang!

Hvad er pickleball?

Pickleball er en ketsjersport, der kombinerer tennis, badminton og bordtennis. Selv om den anses for at være ny, stammer den fra 1965, og opfindelsen tilskrives ifølge dette websted det amerikanske kongresmedlem Joel Pritchard.

Folk siger, at det hele skete på Bainbridge Island i staten Washington, da politikeren var sammen med nogle venner, der ville spille badminton. Ifølge historien havde de ikke det nødvendige udstyr til at spille det, men Barney MacCallum, Pritichards ven, fik den idé at improvisere med bat og bolde.

Siden da har pickleball udviklet sig som sport. Den udmærker sig ved at være let at lære, hurtig og sjov og har enkle spilleregler. På den anden side er den mindre fysisk krævende end de discipliner, der gav anledning til den.

Det gør den velegnet til alle, uanset alder og fysisk form. I modsætning til f.eks. tennis kræver pickleball ikke så mange timers træning for at beherske battet.

Med hensyn til plads kræver denne disciplin et lille område til at indrette banen.

Tegning af personer, der spiller pickleball

Det er en unik, enkel og meget sjov sport at spille sammen med familien eller vennerne.

Hvor spilles pickleball mest?

Pickleball blev født i USA, og det er der, den spilles mest.

Man kan spille pickleball flere steder i Danmark, hvor der er både udendørs- og indendørsbaner.

Hvordan spilles denne ketsjersport?

Pickleball har en gnist, der engagerer mange mennesker. Dens lethed i spillet har gjort den til en aktivitet, som man kan nyde sammen med familien eller vennerne, fordi den som nævnt ikke kræver meget fysisk anstrengelse.

Nødvendigt udstyr

Du har kun brug for tre elementer for at kunne spille pickleball:

 • Bat: Disse er lavet af træ eller andre højteknologiske materialer. Med hensyn til målene må deres bredde og længde ikke overstige 61 centimeter.
 • Bolde: De er lavet af plastik med små perforeringer. De har en diameter på mellem 7 og 7,5 centimeter. De vejer mellem 22 og 26 gram.
 • Net: Nettet ligner meget det, der bruges til tennis. De er 6,7 meter lange og 91,44 centimeter høje i enderne og 86 cm i midten.
En udendørs tennisbane

Det vigtigste er, at det er en glat og flad overflade.

Pickleball-regler

 • Der spilles parvis eller individuelt.
 • Det hold eller den spiller, der når 11, 15 eller 21 point, vinder sættet. Vinderen skal altid være to point foran modstanderen.
 • En komplet kamp varer 3 sæt.
 • Banen skal være glat og kan opstilles med transportable net. Spilleområdet er 13,4 meter langt og 6 meter bredt.
 • Ingen spiller må slå til bolden eller spille den uden at lade den hoppe, før den har hoppet en gang på hver side.
 • Bolden serves nedefra, dvs. ved at bevæge battet under taljen i en opadgående bevægelse. Bolden må ikke hoppe på serverens side af banen.
 • Sørg for, at bolden kommer ind i servefeltet diagonalt modsat det punkt, hvor serven blev udført.
 • Den må kun hoppe én gang inden for modstanderens baneafgrænsning. Hvis den hopper udenfor, er slaget ugyldigt, men hvis den rammer jorden to gange, tildeles pointet til det hold, der lavede slaget.

Mange mennesker tror måske, at der ikke er noget nyt i pickleball, men sandheden er, at det er der. Ved at have længere point og kræve et højere niveau af strategi i et oprindeligt langsomt spil, får det alle til at føle sig godt tilpas.

Det, der virkelig er vigtigt, er ikke fysiske færdigheder, men mentale færdigheder, når det gælder begyndere. De mere erfarne spillere tilføjer hastighed, hvilket gør det til en meget komplet sport.

Afslutningsvis er spillerne meget tæt på hinanden, hvilket skaber større interaktion mellem de to hold. Dette er ikke så muligt i de sportsgrene, som pickleball stammer fra. Derfor er der allerede nogle videnskabelige undersøgelser, der analyserer den gode indflydelse, som denne sport har på ældre mennesker, der bor alene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Asociación de Profesionales de la Educación Física ADAL. Revista pedagógica Adal, 18 (31) 21. ISSN 1575-2429.
 • Heo, Jinmoo, et al. “Importance of playing pickleball for older adults’ subjective well-being: A serious leisure perspective.” The Journal of Positive Psychology 13.1 (2018): 67-77.
 • Vitale, Kenneth, and Steven Liu. “Pickleball: review and clinical recommendations for this fast-growing sport.” Current sports medicine reports 19.10 (2020): 406-413.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.