Reducer dit niveau af urinsyre på en naturlig måde

Proteinslankekure er meget populært,men kan resultere i en ophobning af urinsyre. Det er bedre at sigte mod en sund og afbalanceret kost kombineret med fysisk aktivitet.
Reducer dit niveau af urinsyre på en naturlig måde

Sidste ændring: 26 juli, 2022

Når dit niveau af urinsyre i kroppen overstiger en bestemt grænse, kan det forårsage en række forskellige lidelser såsom gigt, nyresten og nedsat nyrefunktion. Du kan læse mere om dette problem i denne artikel og om nogle naturmidler, der kan reducere mængden af urinsyre!

Dit niveau af urinsyre: Hvad bør du vide?

Urinsyre produceres når kemikalierne puriner bliver nedbrudt. Puriner findes i fødevarer såsom lever, sild, ansjoser og sardiner. Nogle grøntsager og mælk indeholder også puriner; Dog har undersøgelser vist, at de ikke påvirker kroppens sundhed, eller øger risikoen for gigt.

Dit niveau af urinsyre af indvirkning på dine led

Urinsyre “genbruges”, når celler dør, og hjælper med at beskytte blodkarrene. Nyrerne er ansvarlige for at filtrere den fra blodet og udskille det i urinen; det udskilles også i små mængder i din afføring. Når kroppen producerer for meget, kan det ophobes i leddene, sener og indre organer såsom nyrerne.

Forhøjede urinsyreværdier spiller en central rolle i udviklingen af gigt, men ikke alle mennesker udvikler gigt på denne måde (det kan også være et resultat af forhøjet blodtryk, hjerte- eller nyresygdom).

Der er mange årsager til et forhøjet niveau af urinsyre, fra arvelighed til fedme, stort alkoholforbrug eller en kost bestående af for mange “dårlige” puriner. Vanddrivende medicin, strålebehandling, kemoterapi, hyperthyroidisme, psoriasis og immunosuppressivt medicin kan ligeledes forøge niveauet af urinsyre.’

Opskrifter og husråd til at fjerne eller reducere dit niveau af urinsyre

 • Spis et uskrællet æble (rødt eller grønt) efter frokost og middag(vask det godt først). Gør dette til et dagligt ritual for at holde din krop sund. Æblets skal er rig på C-vitamin; Æbler indeholder også “sunde” syrer, såsom æblesyre, der afgifter kroppen, og fjerner urinsyren på en naturlig måde.
Æbler
 • Drik to spiseskefulde kirsebærsaft dagligt. Kirsebærsaft indeholder flavonoider, der giver kirsebær deres røde farve, og hjælper med at skylle urinsyre ud af kroppen.
 • Pas på med at indtage fødevarer med for højt purinindhold, såsom rødt kød (også svinekød og lam), bønner og alkohol. Du bør kun indtage disse ting omkring en gang om ugen. Du kan erstatte dem med fødevarer med lavt fedt- og purinindhold, såsom kogte ris, brød, hytteost eller naturlig yoghurt.
 • Drik mindst 8 glas vand dagligt. Det giver dig mange vigtige mineraler og fjerner toksiner og bakterier fra din krop – og optimerer din krops sundhed. Dine nyrer har brug for masser af vand for at kunne arbejde effektivt. For meget salt og koffein kan have den modsatte effekt, og bør derfor undgås.
Vand
 • Få foretaget en fuldkommen udrensing af kroppen en gang hver anden måned eller deromkring. Det vil hjælpe kroppen til at komme af med de krystelar, som er blevet dannet grundet urinsyre. Bland en halv spiseskefuld bagepulver sammen med 1/4 liter vand og drik dette 8 gange i løbet af dagen. Dette er ikke anbefalet til dem, der lider af forhøjet blodtryk eller nyrelidelser.
 • Spis flere artiskokker! Artiskok har nogle fantastiske vanddrivende egenskaber, der helt naturligt kan eliminere og reducere urinsyre. Der findes mange gode opskrifter med artiskok, og som du nemt kan gøre til en del af din daglige kost. For eksempel kan du koge og spise dem, og drikke vandet, de er kogt i.
 • Blandt de mange forskellige fødevarer der kan fjerne urinsyre, finder du almindelige løg; de renser kroppen og forebygger mange forskellige sundhedsproblemer. Kog to løg, der er blevet skrællet og skåret i store bidder. Tilsæt saften af ​​en citron og drik et par kopper af dette om dagen.
 • Jordbær er et fantastisk middel mod gigt og sænker niveauet af urinsyre. Du kan lave te fra bladene og rødderne, eller blot spise en portion jordbær til dessert.
Jordbær
 • Spis fødevarer, der indeholder kalium. Kalium forbedrer din nyrefunktion, og forhindrer dannelsen af krystaller, som igen kommer af for meget urinsyre. Du kan få kalium fra bananer, grønne bladgrøntsager (spinat, bladbeder), rosiner og svesker, kartofler, vandmelon, jordbær og abrikoser. Du bør også spise flere komplekse kulhydrater, som dem der findes i frugt, grøntsager og fuldkorn.
 • Begræns eller fjern fødevarer, der er sødet med fruktose eller majssirup. De kan nemlig forhøje niveauet af urinsyre. Fruktose findes i sodavand og andre drikkevarer (og endda i noget saftevand). Drik i stedet vand eller naturligt juice uden tilsætningsstoffer.
 • Anvend æblecidereddike som et krydderi til at friske dine salater op. Mange undersøgelser viser, at det reducerer urinsyre, grundet dets høje indhold af eddikesyre og kalium. Ud over at bruge det i forbindelse med madlavningen, kan du blande to spiseskefulde eddike i et glas koldt vand og drikke det to gange dagligt.
 • Undgå kost med for højt proteinindhold, især dem, der anvendes til vægttab; de kan forårsage en stigning i niveauet af urinsyre. Sund kost og motion er bedre til vægttab.

Er du klar til at fjerne eller reducere dit niveau af urinsyre?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Cebollada, J., & Gimeno, J. A. (2012). Ácido úrico como factor de riesgo cardiovascular. Hipertension y Riesgo Vascular. https://doi.org/10.1016/j.hipert.2012.04.001
 • Goicoechea, M. (2010). Ácido Úrico Y Enfermedad Renal Crónica. Nefrologia. https://doi.org/10.3265/Nefrologia.2010.pub1.ed80.chapter2913
 • Camacho Díaz, J. A., & Cots, J. V. (2008). Litiasis renal. Protocolos Diagnóstico Terapeúticos de La AEP: Nefrología Pediátrica. https://doi.org/10.1157/13068212
 • Marion, M., Bochi, G. V., Sangoi, M. B., Moresco, N., Federal, U., Maria, D. S., & Maria-rs, S. (2011). Ácido úrico como fator de risco para doenças cardiovasculares e síndrome metabólica. Rev. Bras. Farm.
 • Carvajal, C. (2016). El ácido úrico: de la gota y otros males. Medicina Legal de Costa Rica.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.