Uldterapi: Fordelene ved at strikke

24. oktober 2016
Strikning. Når du hører dette ord, kommer du sandsynligvis til at tænke på et billede af en gammel dame sidde og strikke en sweater til et familiemedlem... Men det kunne ikke være mere forkert. I dag er strikning blevet et socialt fænomen, der tilbyder mange fordele for din fysiske og mentale sundhed. Er du interesseret i at lære om fordelene ved at strikke?

I dag på vores hjemmeside vil vi gerne invitere dig til at lære om alt der er at vide om denne traditionelle hobby, der både er magisk og original på samme tid. Er du klar til at lære om fordelene ved at strikke?

Fordelene ved at strikke for din hjerne

strikke-garn

Et sting til venstre, et til højre, få fat i noget uld i en farve, passér det over toppen… Strikning er ikke helt enkelt eller noget du kan opfange på et minut. Det kræver rytme, mental adræthed og at hænderne er aktive hele tiden. Det vil være utroligt tilfredsstillende at se dit helt eget multi-farvede tørklæde, en sweater til din partner eller en original taske, som ingen andre har.

Strikning er et socialt fænomen, som mange kalder “uld terapi”, det vil sige, at det er en øvelse med utallige fordele for dit helbred, og er stærkt anbefalet til alle. Store, små, unge, gamle, mænd, kvinder, børn med adfærdsmæssige problemer, dem som lider af stress…

Vi inviterer dig til at lære alt om fordelene ved at strikke nedenfor.

Anbefalet læsning:

Fire ideer til at gøre dit gamle tøj trendy igen

1. Strikning træner begge halvdele af hjernen

Hjerne

Den simple handling af at overføre et stykke garn fra en strikkepind til en anden forbedrer din cerebral koordination enormt meget. Ved at tilføje mere kompleksitet til den beklædningsgenstand du kreerer, vil din mentale fingerfærdighed yderligere styrke din rytme og koordination.

Det kan være overraskende, men strikning er virkelig terapeutisk for alle med motorikproblemer. Det er endda blevet fundet ud af, at det forbedrer opmærksomhed og fokus på aktiviteter hos børn med psykiske problemer. Ikke vent! Lær de små i dit hjem at strikke. Det er ikke længere kun for gamle damer!

2. Reducerer stress

Strikkepinde og garn

Mange mennesker går ofte i parken sammen for at strikke. De sidder på en bænk, tager deres garn og strikkepinde frem, og begynder at strikke mens de slapper af og snakker, eller blot fokuserer på aktiviteten, mens deres problemer og bekymringer forsvinder.

Strikning er afslappende. Den manuelle aktivitet og at rette din opmærksomhed på arbejdet åbner dørene til en rolig sindstilstand, som giver mange fordele til dem, der oplever stress eller angst.

3. Strikning forbedrer humøret

Kvinde der strikker

Som vi nævnte før, mødes mange mennesker ofte for at strikke og chatte indbyrdes under udførelsen af denne interessante opgave. Strikning fremmer selskabelighed, danner nye venskaber og bringer mennesker sammen… Men du behøver ikke at forlade dit hus for at strikke. At være alene vil også få dig til at nyde stilheden i dine egne tanker, mens du øger endorfin niveauet, som får dig til at slappe, og giver dig en behagelig følelse af velvære.

Læs også denne efter “fordelene ved at strikke”:

9 stilfulde opdelings ideer til dit hjem

4. Det forbedrer dine motoriske færdigheder

Kvinde der strikker

Du har garanteret på et tidspunkt bemærket, hvor livlige din bedstemors hænder er, når hun strikker, og kreerer et kostbart stykke håndværk af garn. Hun kan have lidt af slidgigt eller den smertefulde karpaltunnelsyndrom, men hendes fingre og hænder bevægede sig naturligt.

Strikning er en øvelse, der får hænderne til at bevæge sig, og forhindrer dem i at blive stive og ufleksible. At bevæge dem varmer dem op, som gør smerten mildere og mindre mærkbar. Denne sunde øvelse er værd at øve mindst en time om dagen. Dem der lider af gigt, kan tage det mere med ro.

Vi skal også påpege, at strikning forbedrer børnenes finmotorik. Det hjælper også med at forbedre deres skrivning, og gør dem mere dygtige.

5. Strikning giver øget selvværd

Overrasker det dig? Hvordan kan noget så simpelt som at strikke forbedre dit velvære? Strikning er ikke bare en hobby, at strikke indebærer et mål: at kreere et par handsker eller en sweater. At kreere et stykke tøj kan være virkelig givende, det at fastsætte et mål og opnå det.

Der er noget glædeligt ved at give nogen du holder af et stykke tøj, du har brugt mange timer på at lave. Det er mere end en gave: du giver din tid, din fantasi, kunst og følelser.

Strikning er ikke en gammel kunst for gamle damer. Strikning bringer generationerne sammen, og hænger sammen med mange fantastiske terapeutiske fordele. Vi taler ofte om, at man skal gå en halv time hver dag eller drikke et glas varmt vand med citron. Men i dag inviterer vi dig til at tage en ny sunde vane op: Begynd at strikke i dag!