5 udrensende fødevarer, man kan spise til aften

At spise disse udrensende fødevarer til aften er en god idé, fordi det lader dem arbejde i kroppen natten over.
5 udrensende fødevarer, man kan spise til aften

Sidste ændring: 21 november, 2018

At inkludere disse udrensende fødevarer i sin kost er noget, som påvirker vores velvære direkte. Vores krop har brug for hvile. Dette er især rigtigt efter en dag med stress og fede fødevarer.

Her er noget, der er sket for os allesammen. Vi kommer hjem efter en lang dag. Sultne ser vi på sundt mad, men vi finder det ikke interessant. Grøntsager og andre lignende fødevarer ser kedelige ud og “mere passende til en kur.”

Intet kunne være mere modsat sandheden. At spise udrensende fødevarer for at hjælpe kroppen er en fremragende ting. Derudover kan det også berolige ens mave.

Der er noget mere vigtigt end disse ting, som vi også bør huske på. Takket være deres næringsstoffer, udrenser disse fødevarer vores lever. Dette betyder, at de hjælper med at mindske mængden af toksiner, der er ophobet i vores krop.

Hvis vi spiser disse fødevarer sidst på dagen, så vil de også hjælpe os endnu mere. De vil lade vores kroppe rense sig selv i løbet af natten. På denne måde vil vi vågne op med mere energi.

Vi vil blive befriet fra de ting, som gør os trætte. Derudover vil vores kroppe være i stand til at håndtere de ting, som giver os hovedpine og gør os syge.

De bedste udrensende fødevarer at spise til aften

Vi bliver nødt til at finde fødevarer, som er rige på udrensende enzymerPå den måde kan vi nyde måltider, som er både sunde og velsmagende.

På samme tid bliver vi nødt til at lede efter økologiske fødevarer. Disse fødevarer giver os muligheden for at få mest muligt ud af den udrensende proces.

I denne artikel vil vi forklare hvilke udrensende fødevarer, der er bedst, og hvordan man spiser dem.

Kvinde der har haenderne paa maven

1. Artiskok, et middel til vores lever

Når vi taler om udrensende fødevarer, så skiller én grøntsag sig ud: Artiskokker. Udover at være velsmagende har de mange andre fordele. De er én af de bedste løsninger til at helbrede leveren. Artiskokker er især gode til at komme af med fedt og toksiner.

 • Blade fra artiskokker er fiberholdige og rige på cynarin.
 • Cynarin i artiskokker er en phenolforbindelse. Det betyder, at det fremmer produktionen af galde og støtter galdeblæren. Cynarin hjælper også med at forynge leveren.
 • På samme tid har artiskokker en kraftfuld antioksidant virkning. På grund af denne virkning bliver leverceller yderligere beskyttet mod skadelige stoffer. Artiskokker er anti-inflammatoriske, vanddrivende og udrensende.

Måder at spise artiskokker på til aften

 • Artiskokker kan blive tilberedt med citron, hvidløg og persille.
 • Artiskokker kan blive anvendt i en suppe med selleri.

2. Rødbede, en kilde til sundhed

Rødbeder er én af de mest udrensende fødevarer. Denne grøntsag indeholder mange vigtige stoffer. Disse stoffer gør rødbede til en god del af en sund og balanceret kost. Nogle af de vigtige stoffer, som vi finder i rødbede, er:

 • Betain, betalains, fibre, jern, folinsyre og betanin.
 • Disse næringsstoffer er meget vigtige. De hjælper også til både at pleje vores helbred og få os til at føle os mætte.
 • Rødbeder er også rige på pektin. Det er et fiber, der lader os udskille toksinerne i vores lever.
Roedbedesaft

Måder at spise rødbede på til aften

Ernæringseksperter anbefaler, at man spiser rødbeder rå. Dette vil lade en få alle vitaminerne og mineralerne fra dem.

 • Man kan blande saften fra rødbede med enten gulerod- eller æblejuice.
 • Hvis man vil, kan man også skære dem i stykker og komme dem i en salat.

3. Selleri, et fremragende vanddrivende middel

Selleri er en glimrende kilde til nyttige antioksidanter og enzymer. Det indeholder også flere vitaminer, såsom K, C, B6 og B9. Det indeholder også mineraler og kalium.

Alternativt medicin har altid anvendt selleri. Det er et naturligt middel til hjertet. Det hjælper også med at øge mængden af urin, som ens krop danner. Det er på den måde, det hjælper en til at komme af med “enhver sygdom.”

Det er klart, at selleri ikke helbreder enhver sygdom. Men det hjælper os til at få det bedre. For at hjælpe os med at bevare en god indre balance, så gør selleri disse ting:

 • Selleri virker anti-inflammatorisk og giver antioksidanter.
 • Det regulerer ens blodtryk og kolesteroltal.
 • Selleri giver os fibre. Det hjælper med fordøjelsen og vægttab.
 • Det giver også flavonoider og polyfenoler. De hjælper ens lever med at forblive sund.
Selleri

Måder at spise selleri på til aften

 • Man kan skære det i stykker og komme det i en salat.
 • Man kan komme det i lette supper med artiskokker og squash.

4. Kiwi, lækkert tilbehør til aftensmaden

Kiwi er en god ting at spise i løbet af dagen. Men det vil især være godt for en, hvis man spiser det til aften.

 • Kiwi er rigt på vitaminer og mineralsalte. Derudover er der en god grund til at spise det til aften. Det regulerer vores nervesystem og hjælper os med at få en god nats søvn.
 • Vi må heller ikke glemme, at det indeholder C-vitamin. Dette er et fantastisk stof. Det hjælper med at rense vores krop, styrke vores immunforsvar og beskytte vores lever.
 • Kiwi er en af de mest interessante udrensende fødevarer. Det indeholder en stor mængde af fibre. Disse fibre fremmer regelmæssig bevægelse i tarmene.
 • På samme tid er det meget rigt på alpha-linonelsyre. Denne syre er effektiv til at bekæmpe højt kolesterol.
Kiwi i en salat

Måder at spise kiwi på til aften

 • Man kan komme kiwi i salat. Kombinér det med spinat, nødder, laks, cherrytomater og med en dressing af citronsaft.

5. Te af fennikel, en god måde at afslutte aftensmaden på

Fennikel er en plante, som har en duft lignende stjerneanis. Man kan finde det i enhver butik, der sælger sunde fødevarer. Te af fennikel er en skøn drik at lave efter aftensmaden, og før man går i seng om aftenen.

Her er nogle gode grunde til at drikke det:

 • Te af fennikel har anti-inflammatoriske egenskaber. Disse hjælper os med at mindske hævelser ved maven og fremmer fordøjelsen.
 • Det er udrensende og vanddrivende.
 • Det hjælper både leveren og stofskiftet.
 • Fennikel har et højt indhold af kalcium, jern, mangan, magnesium, kalium, C-vitamin og B3-vitamin.
 • Det er også meget godt til to andre ting: det kan hjælpe med at kontrollere angst, og det hjælper os til at sove bedre.

Man må ikke glemme at tilføje disse udrensende fødevarer til sin aftensmad. De hjælper både med ens helbred og velvære.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Panahi Y., Kianpour P., Mohtashai R., Atkin SL., et al., Efficacy of artichoke leaf extract in non alcoholic fatty liver disease: a pilot double blind randomized controlled trial. Phytother Res, 2018. 32 (7): 1382-1387.
 • Ocampo DAB., Paipilla AF., Marín E., Vargas Molina S., et al., Dietary nitrate from beetroot juice for hypertension: a systematic review. Biomolecules, 2018.
 • Rao SSC., Rattanakovit K., Patcharatrakul T., Diagnosis and management of chronic constipation in adults. Nat Rev Gastroenterol Hepatol, 2016. 13 (5): 295-305.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.