6 kendetegn ved en sand ven

Selvom vi kan tilbringe flere år væk fra hinanden, så får en sand ven det til at føles som om, der ingen tid er gået overhovedet.
6 kendetegn ved en sand ven

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Prøver du på at omgive dig selv med gode personer? Ser du dig selv som en god ven? Her er 6 kendetegn ved en sand ven.

Vi har alle brug for personer, der kan følge os på vores rejse. Det betyder ikke noget, om de er med os fysisk eller ej. De motiverer os til at blive bedre personer. De lytter til os, når vi har mest brug for det.

I dag ønsker vi at tale om nogle af de kendetegn, som en sand ven har.

1. En sand ven lytter uden at dømme

Kvinde der graeder mens veninden troester hende

Personer har en tendens til at hjælpe andre med deres følelser og meninger. Mange gange deler de for meget. Nogle gange bliver vores fortællinger kritiseret.

Vi begynder at dømme vores venner, familie og partnere negativt, hvis vi har et dårligt kontrolleret ego.

Sande venner ved, at ondt kritik sårer den person, som leder efter støtte og forståelse. De ved, at lytte er en omsorgsfuld handling. Og selvom de giver råd, så ønsker de ikke at være den eneste påvirkning til de personer, som kommer til dem.

En sand ven hjælper og støtter uden at håbe på at ændre noget. De ved, at lytte betyder at høre og forstå det hele af indholdet.

2. De bekymrer sig meget om diskussioner

Venner diskutererTro ikke i et sekund, at sande venner altid vil være glade for din attitude. De vil heller ikke være glade for dig, når du har en dårlig attitude.

Faktisk er det lige modsat. En god ven vil give dig sin ærlige mening. Hvis de mener, at den anden person har gjort noget skidt, så vil de sige det til ens ansigt. Dette vil måske føre til en diskussion.

Man bør blot huske ikke at lave fejlen med at blive fornærmet over konstruktiv kritik eller andre idéer eller meninger.

At diskutere er ikke at skændes. Sandheden er, at diskutere er en sund aktivitet. Mange gange er det endda nødvendigt for vores personlige forhold.

Det er vigtigt at være i stand til at fortælle en, man elsker, hvad der er galt, og være i stand til at modtage kritik. Man bør huske, at dette ikke er personligt. Som en ven er det mindste, man kan gøre, at være så oprigtig som overhovedet muligt.

3. De bekymrer sig om deres venner

Har du nogensinde spurgt dig selv, “dukker mine venner kun op, når de skal bruge noget fra mig?”

Når du begynder at tænke på den måde om en af dine venner, så begynder du at miste troen på dem. Så begynder forholdet at svækkes.

Desværre vil man finde personer, som ikke rigtig er ens venner. De ønsker kun en ting. Enten ønsker de at feste, ellers vil de have noget fra dig. Dette er en virkelighed, som du nødvendigvis ikke vil kunne lide, men det er en, som du bør forstå.

Heldigvis virker det også den anden vej rundt. Dette betyder, at man altid vil finde en anden sand ven, som vil være der for dig.

Vi taler om de venner, som altid vil støtte dig og er glade for at se dig vokse. Du vil måske ikke se dem i måneder eller endda år. Men den dag, hvor du ser dem igen, vil det føles som om, at der ikke er gået noget tid overhovedet.

4. De er der altid

Personlige forskelligheder, diskussioner, tid og afstand vil ikke tage en sand ven fra dig. Derimod vil de arbejde på, at dårlige situationer ikke ødelægger forholdet.

Havde du en slem diskussion? De vil prøve at finde dig og tale med dig for at få redet det hele ud.

Tog du ud for at arbejde eller studere i et andet land? Mist ikke kontakten med dine elskede.

Venskab skal næres. Det har brug for, at vi passer på det for at holde det stærkt. På grund af dette er det nødvendigt at være til stede og deltage i vigtige øjeblikke i den anden persons liv.

Fejr dine venners sejre uden at føle misundelse eller jalousi. Lid med dem, når de bliver besejret. Giv dem en skulder at græde ud ved i svære tider.

Nogle gange er det umuligt at være der for dem fysisk.  En sand ven vil dog altid finde en måde at være i en andens liv på.

5. De stoler på hinanden

To veninder der krammer

Sladder og onde kommentarer fra andre personer kan påvirke et hvert venskab.

Forskellen på midlertidige venner og sande venner er, at sande venner ved, hvem de kan stole på. De ved, at der er onde personer, som kan fordreje idéer. De tror ikke på det, andre siger.

Hvis du ønsker at bevare dine forhold, så bliver du nødt til at lære at lytte til dine venner. Hvis du er i tvivl, så spørg dem direkte uden at gå bag ryggen på dem.

Spred ikke rygter, hemmelige fiaskoer, sladder eller negative kommentarer. Tag heller ikke afstand efter den første negative kommentar, den anden person kommer med.

6. De er oprigtige og trofaste

En sand ven er trofast i en hver situation. De siger ikke dårlige ting om andre personer, og de vil ikke lade andre sige dårlige ting om deres venner.

De forsvarer dig, når de mener, det er nødvendigt. Men de giver dig også plads til at løse dine egne problemer.

De bruger heller ikke kritik til at fortælle dig, at noget er galt. De forklarer deres motiver tydeligt.

Dette lader en selv tage sine egne beslutninger og lave sine egen fejltagelser. Når man gør dette, vil de være der som selskab og hjælpe med at håndtere omstændighederne bedre. Men de vil ikke prøve på at løse livets problemer for en.

Hvis alt dette lyder som en af dine sande venner, så lad dem vide det!

Det kan interessere dig ...
7 vaner hos gode venner
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
7 vaner hos gode venner

Vi har alle mange typer venner. De har dog alle nogle få ting til fælles, som gør dem så fantastiske. Her er 7 vaner ved gode venner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.