7 fantastiske fordele ved øl

Så længe du forbruger det ansvarligt og moderat, kan øl forbedre dit hjerte og dine nyres sundhed og også styrke dit immunsystem
7 fantastiske fordele ved øl

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Først og fremmest er det en god idé at påpege at overdreven indtagelse af alkohol er dårligt for dig. I denne artikel vil vi snakke om 7 fantastiske fordele ved øl!

Dog vil der faktisk være fordele ved at drikke en øl i ny og næ. Der er ingen tvivl om, at du har hørt, at et glas vin til middag kan være godt for dit hjertes sundhed.

Men hvad med øl? I dagens artikel ønsker vi at fortælle om nogle af fordelene ved at drikke øl i moderation.

Hvad er det lavet af?

Det er rigtigt, at alkoholholdige drikkevarer ikke er så sunde som vand, men der er et par gode ting i dem, der skiller sig ud.

Øl har et lavt alkohol indhold, men når man drikker for meget af det til fester eller sociale sammenkomster, så får det et dårligt omdømme. Det er dog ikke din fjende. Det kan endda anbefales som en del af en afbalanceret kost!

Se også denne artikel efter du har læst om 7 fantastiske fordele ved øl: De 6 bedste måder at bruge ​​øl til hud og hår

Blandt dens ingredienser finder du:

Humle

Humle har en bitter smag, som stimulerer appetitten.

Malt

Malt giver kulhydrater, mineraler, vitaminer og fedtsyrer.

Vand

Personer der drikker oel

Vand er et grundlæggende element i processen. Der er mere vand i øl end noget andet.

Øl har et lavt kalorieindeks og kan tilfredsstille en del af dit daglige krav til kalium og fosfor.

Når det kommer til den alkoholfrie version, har den en god dosis af B-komplekse vitaminer. Disse anbefales til atleter, kvinder, der er gravide eller ammer, og folk, der ikke ønsker eller burde indtage alkohol.

Overraskende fordele ved øl

Hvis du drikker det moderat, er øl ikke skadeligt for dit helbred – tværtimod! Vær opmærksom på de mange fordele ved at indtage denne rige drikkevare:

Det er nærende

Fordi det er lavet med planter og korn (såsom byg, humle og hvede), er øl fuld af næringsstoffer som kalcium, zink, kalium og fosfor.

Det har også en god mængde opløselig fiber, der forhindrer forstoppelse, mens du forbedrer din fordøjelse.

Det forhindrer sygdom

To glas oel

Ifølge en undersøgelse udført i Kina kan øl forhindre sygdomme forårsaget af forringelsen af ​​neuroner i hjernen (såsom Alzheimers og Parkinsons sygdom).

Denne undersøgelse viste, at oxidativ stress på celler (som forårsager denne form for degenerative sygdom) reduceres af humle i øl, når de indtages i moderation.

Ud over det kan denne drik reducere din sandsynlighed for at lide af osteoporose, fordi den indeholder silicium. Dette mineral hjælper knoglerne med at vokse og blive stærkere.

Vegetabilske forbindelser i øl kan medvirke til at forhindre opstart af visse former for kræft, diabetes og symptomerne på overgangsalder.

Det gavner dine nyrer

Nyrernes helbred kan drage fordel af øl forbruget. Ja, du læser det rigtigt. At drikke øl i moderation forhindrer dannelse af nyresten, fordi det indeholder meget vand.

De vanddrivende virkninger i denne drik fremmer elimineringen af ​​toksiner, der opbygges i kroppen gennem din urin.

Som om det ikke var nok, betyder det også, at det stopper calcium tab fra dine knogler til andre dele af kroppen. På denne måde forhindrer det sten i at danne sig.

Det er godt for dit hjerte

Tre glas med oel

Drikke en øl fra tid til anden vil hjælpe med at beskytte dit hjerte (svarende til hvad der sker, når du indtager et glas rødvin med maden).

Forbruget af denne drik reducerer din risiko for at lide af hjerteproblemer som slagtilfælde, hjerteanfald eller arteriosklerose.

Det reducerer “dårlige” kolesterolniveauer

Det kan hjælpe med at løsne din blodbaner fra ​​de lipider, der opbygges langs dine arterievægge. Det hjælper ikke kun med at reducere LDL eller “dårligt” kolesterol, det øger også HDL, den “gode” form for kolesterol.

Kun to glas om ugen er tilstrækkeligt.

Det styrker en kvindes immunsystem

I moderation kan det forbedre immunforsvaret respons hos voksne kvinder (det modsatte vil ske, hvis du forbruger det i store mængder, dog).

Risikoen for smitsomme sygdomme er reduceret, da dit immunforsvar bedre kan forhindre disse i at angribe kroppen.

Prøv at teste dette ved at drikke dt om vinteren – du vil se, at du er mindre tilbøjelig til at blive syg med influenza, forkølelse eller ondt i halsen.

Det forlænger dit liv

Glas med oel der bliver skaenket op

Vi siger ikke at ved at drikke øl alene, vil du leve 100 år, men det vil øge din forventede levetid. Dette skyldes, at det er lavet af tusindvis af komponenter, som sammen har antioxidant egenskaber.

Det betyder at når du drikker det, så beskytter du din krop mod cellulær skade og aldring. Som følge heraf vil du leve længere og nyde et bedre liv.

Disse er ikke de eneste fordele, der skiller sig ud.

For eksempel bør du også vide, at det er et godt middel til søvnløshed, det forhindrer dannelsen af blodpropper, det forbedrer din hukommelse, og det kan levere mere smuk og ungdommelig hud.

Nu da du ved dette, så indtag en øl fra tid til anden uden at føle dig skyldig.

Havde du regnet med at der var så mange fordele ved at drikke øl?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Suárez Díaz, M. (2013). Cerveza: componentes y propiedades. Procesos de Fabricación de Bebidas Alcohólicas.
  • Medina, T. P., Fernández-Durán, N. de A., Sánchez, A. P., & González, L. S. (2015). Beneficios del consumo moderado de cerveza en las diferentes etapas de la vida de la mujer. Nutricion Hospitalaria. https://doi.org/10.3305/nh.2015.32.sup1.9476
  • Sánchez, C. L., Franco, L., Bravo, R., Rubio, C., Rodríguez, A. B., Barriga, C., & Cubero, J. (2010). Cerveza y salud, beneficios en el sueño. Revista Espanola de Nutricion Comunitaria. https://doi.org/10.1016/S1135-3074(10)70034-X

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.