7 fascinerende måder at bruge trækul på i dit hjem

Vidste du, at trækul kan være meget nyttigt til at blege dine tænder og til at fjerne dårlig lugt? Beklager, grill: Vi får brug for at låne noget af denne trækul...
7 fascinerende måder at bruge trækul på i dit hjem

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Langt fra blot at være nyttigt til at grille, så kan trækul være meget nyttigt til at blege dine tænder og til at fjerne dårlig lugt. I dag bringer vi dig 7 fascinerende måder at bruge trækul på i dit hjem!

Mand der holder traekul i haenderne

Du tror måske, at trækul bare er til for at tænde ild og grille eller opvarme vores hjem. Men det har mange flere anvendelser, end du kan forestille dig.

I dag vil vi tage et kig på nogle af dets vigtigste anvendelser i hjemmet.

Trækul kommer til at blive din nye bedste ven!

Overraskende måder at bruge trækul i hjemmet

Intet hjem skal være uden denne fantastiske sten, da den fungerer som en luftrenser, hjælper i haven og kan bruges til at tegne med dine børn.

Her er nogle af de mest interessante anvendelser:

1. Eliminering af skimmel

Hvis du har et fugt problem i dit hus, kan du bruge trækul til at tage sig af det.

Når du kun har små ventilationskanaler i væggene, loftet eller gulvet vil det ikke være nok til ventilere eller rense dybt. Du er nødt til at slippe af med mug en gang for alle. Badeværelser, vaskerum, og kældre er de mest sandsynlige miljøer til at være fugtige og lugte dårligt.

Den gode nyhed er, at trækul kan hjælpe dig med at slippe helt af med fugt.

Når det grundigt renset med blegemiddel, natron, eller eddike, er det næste skridt at lade trækullet gøre sin ting.

Mand der holder traekul i handerne

Det er virkelig nemt: placer en beholder med nogle stykker trækul i de berørte områder. Det kunne være under sengen, i kommoden, eller i vaskekælderen.

Trækullet absorberer fugt, og krymper mens det gør det. Udskift stykkerne, når de er helt forsvundet.

2. Hjælp i haven og køkkenhaven

Hvis du har et dejligt stykke jord, som har givet dig for meget arbejde og ikke nok resultater, så kan du få hjælp fra denne fremragende naturlige gartner.

Hvis din kompost lugter af ammoniak, for eksempel, har den brug for trækul. Bare bland lidt trækul med i det organiske affald.

Hertil kommer det, at hvis du bryder det op i små stykker og drysser på toppen af græsset og blomsterbunden og træerne, vil dine planter forblive fugtet, og du vil slippe af med ukrudt.

Traekul

Hvis du har klippet eller plantet blomster i huset, kan du få dem til at holde længere med trækul. Alt du skal gøre er at placere et lille stykke i bunden af potten eller vasen, tilsætte vand eller jord, og derefter tilføje planterne.

Det kan især anbefales til orkideer (de er meget følsomme og sarte), fordi de nyder godt af trækullets alkalinitet.

3. Rense vand

Trækul fanger urenheder, der findes i vand (industriaffald, kemikalier, pesticider, osv). Det er derfor, det anbefales til brug i hjemmet, hvor vandkvaliteten ikke er den bedste.

Du kan også bruge trækul når du camperer til at filtrere vand fra vandløbet og floderne. Du skal stadig sørge for at holde dig for øje, at det ikke fjerner bakterier, vira, eller mineraler.

Traekul

4. Vedligeholdelse af møbler og værktøj

Hvis du har mørke træmøbler eller gulve, hader du sandsynligvis at se nye svære-at-fjerne pletter eller plamager forekomme.

Du behøver ikke at køre efter en ekspert, men: du kan gnide overfladen med trækul og ”dække” problemet, indtil du kan få det rettet.

Som for værktøj, hjælper kul med at forhindre dem i at ruste eller blive ødelagt grundet manglende brug.

Det er perfekt til have værktøj. Du kan gnide trækul direkte på dem efter brug, eller lægge et stykke i din værktøjskasse.

5. Eliminerer dårlig lugt

Lugter dit køleskab, skraldespand, eller vasketøj skuffe dårligt? Trækul er lige, hvad lægen har bestilt.

Ligesom det gør med fugt, så har dette mirakel element evnen til at absorbere stærke lugte.

Læg et stykke kul i en skål eller en åndbar pose og lad den stå i de ildelugtende områder af dit hus.

Du behøver ikke at bekymre dig om disse lugte længere!

6. Bleger tænderne

Traekul pulver

Hvis du ønsker skinnende hvide tænder som du ser i tandpasta reklamer, kan du regne med trækul, en af ​​de bedste husholdnings tandblegnings midler derude.

Det kan synes mærkeligt, men når du prøver denne opskrift, vil du kunne fremvise et smukt hvidt smil.

 • Bare slib et stykke trækul, læg det i en skål, og fugt din tandbørste.
 • Dyp din tandbørste i skålen og børst dine tænder som normalt.
 • Børst de misfarvede områder godt.
 • Skyl godt med varmt vand og gentag hver dag eller et par gange om ugen.

Hvis brug af almindelig trækul føles mærkeligt for dig, kan du også købe aktivt kul på dit lokale apotek. Bare knus tabletterne og brug pulveret på din tandbørste.

7. Tegn med din familie

Hvis dine børn har mørkepip, kan du få dem til at tegne med trækul på karton eller papir. Deres kunstneriske side vil komme ud, og de vil have en fantastisk tid.

Når det er sagt, så vær opmærksom på, at de ikke ”efterlader deres præg” på væggene eller møbler, fordi det vil være svært at få af igen!

Hvis det er sommerferie, og du ikke ønsker dine børn skal bruge den ved computeren, kan du bruge trækul til at tegne på fortovet ligesom du plejede at gøre som barn med hinkeleg.

Andre bemærkelsesværdige anvendelser af trækul:

 • Modgift mod giftige stoffer
 • Relief til abdominal oppustethed eller flatulens
 • Fordøjelses detox
 • Salve til bid og stik

Tjek dem ud!

Det kan interessere dig ...
Tips til at få dit hjem til at dufte frisk
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tips til at få dit hjem til at dufte frisk

Nogle gange giver selv den bedste rengøring ikke de ønskede resultater. Her er nogle tips, der hjælper dig med at få dit hjem til at dufte frisk.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Arboleda Valencia J, Soto R, Arnul RT. Teoría y práctica de la purificación del agua. 3rd ed. Santa Fe de Bogotá: McGraw-Hill Interamericana; 2000.
 • Medline Plus. Carbón activado. 2018; disponible en: https://medlineplus.gov/spanish/druginfo/natural/269.html. Accesso el 10/24, 2018.
 • Ramos LR, Fentanes EP, Montiel RN, Dib Kanán A, Esquivel BEE. Tipos y técnicas de blanqueamiento dental. Oral 2007;8(25):392-395.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.