Alle de gange jeg har været ved at gå fra det hele

Nogle gange er det ikke et tegn på fejhed at gå fra det hele, men det stik modsatte. Når tingene bliver bitre, er det på tide, at man laver en ændring.
Alle de gange jeg har været ved at gå fra det hele

Sidste ændring: 18 juli, 2019

At gå fra det hele betyder ikke, at man afslutter alt det, man har lige nu. Man bør ikke give denne sætning en negativ og fatal undertone. I stedet bør man nogle gange blot sige det med et suk. Som hvis man længes efter at begynde på noget nyt.

At gå fra det hele er nogle gange det samme som at “begynde på ny.” Men denne sætning kan have mange forskellige og interessante dimensioner.

En “genopstartning” er at begynde på ny. At bevare sin sjæl men lade sig selv tage et skridt ind i det ukendte. Dette er en handling af mod. Og det kan måske endda være en personlig nødvendighed.

Selvfølgelig skal man ikke se en diskussion eller et øjeblik med svaghed som et tegn på, at man bør “gå fra det hele”. Det er det forkerte at gøre.

I denne artikel ønsker vi at give dig en guide til disse vigtige øjeblikke. I øjeblikke med personlig krise, så kan en forandring være den bedste løsning på en dyb og uoprettelig ulykkelighed.

Ens hovedsaglige formål i alle tider bør altid være det samme: at forbedre sig selv som et menneske, passe på sine følelser. At have det godt med den person, man er, og bevare ens velvære.

Vi vil give dig nogle få nøgler til dette, som du kan huske på.

Når det er den eneste mulighed at gå fra det hele

Der er tider, hvor man føler sig som en båd, der flyder frit. Det er lige som om livets strøm har båret en bagud. Og man har mistet kontrollen over det hele.

 • At have et arbejde, der krænker ens rettigheder som person.
 • At leve i et smertefuld eller giftigt forhold. Det vil føre til, at man ender op med at miste sit selvværd.
 • At være en del af en famlie, som ikke respekterer eller værdsætter en.

Alle de ovenstående eksempler beskriver perfekt disse komplekse øjeblikke. De er baseret på frustrationer og modløshed.

Når ens nuværende situation tilbageholder en, så er det nødvendigt, at man reagerer. Man bliver nødt til at sige “nej” til at give afkald på sig selv dag efter dag. Til at give afkald på sin ære, indtil man til sidst står uden noget.

Der er tider i ens liv, hvor det er nødvendigt at gøre dette. At gå fra det hele bliver den eneste løsning.

En havfrue

Sådan afgør man, om man skal tage dette skridt eller ej

Som vi pointerede i begyndelsen, så skal man ikke bruge et svært øjeblik som en undskyldning for at foretage en permanent beslutning.

Alle oplever forskelligheder i forhold til personerne, der er omkring dem. På samme måde vil man gå igennem perioder, der er sværere end andre. Der vil være gnidninger på arbejdet og de gængse op- og nedture med ens partner.

Besværlige øjeblikke kan nogle gange være en personlig udfordring. Noget, som man bliver nødt til at lære at overkomme.

Der er dog masser af ting, der kan hjælpe en til at afgøre, om man bliver nødt til at blive ved med at kæmpe, eller om man bør begynde at gå fra nogle ting.

 • Dyk ned i dine rødder, i din sjæl. På trods af kompleksiteten af ens liv lige nu, så er ens indre stemme den, som vil give svaret. Den vil fortælle, om det er værd at blive ved med at kæmpe eller ej.
 • Hvis man er i et forhold, så bliver man nødt til at analysere mange forskellige aspekter. Man bør se, om den anden person har lagt de samme kræfter, drømme og følelser i forholdet, som man selv har.
 • Se på balancen i forholdet. Hvis man altid er på den samme side i en diskussion, hvis man altid er den, der bakker væk fra tårer og angreb, så har man ingen anden mulighed.
  Hvis der ingen respekt er, så er ens kærlighed ikke oprigtig. Hvis ens kærlighed ikke er oprigtig, så er det på tide, at man begynder forfra.
Pige og roed roeg

Gå fra det hele: en handling af mod

Hvis en person ikke elsker en, så bør man ikke bede om deres kærlighed. Når man opdager, at det bånd, man har dannet med sin familie, er baseret på følelsesmæssig afpresning, så bør man lægge noget afstand imellem sig.

Hvis man finder ud af, at ens arbejde påvirker ens helbred, så er det på tide at gøre noget.

Der er dog tider, hvor alle disse ting kan blive flettet sammen.

Et dårligt arbejde, et hårdt personligt forhold eller manglen på støtte fra personerne omkring sig kan tvinge en til at “starte på ny.” At gøre dette vil være en modig handling, som definerer en.

Man må ikke glemme: Man er støttepælen i sit eget liv. Hvis man lader sig selv fejle, så vil alt andet også falde sammen. Så det, man bliver nødt til at gøre, er det følgende:

Nøglerne til forandring

 • Informér personerne omkring dig om din situation. Vær selvhævende og tal åbent om dine behov, hvordan du har det og det, du går igennem.
 • Hvis du ikke ser en forandring. Hvis situationen forbliver den samme på trods af, at du har tydeliggjort dine følelser, så er det på tide at komme videre.
 • Græd, hvis du har brug for det, og forløs din følelsesmæssige byrde. Men prøv også at visualisere noget. Forestil dig, hvordan du gerne vil se dig selv i de følgende måneder. Tænk på dig selv som lykkelig, rolig og i balance.
 • Dette er, hvad du fortjener: sæt en stopper for din storm. For at opnå dette har du intet andet valg: Gå fra det hele og skab en ny horisont i dit liv.
Malleri af pige med roedt haar - gaa fra det hele

Det eneste, man har brug for, er at være realistisk. Man bør være opmærksom på, at dette ikke vil blive nemt. Men hvad end, du ender med at finde, vil helt sikkert være det værd.


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.