Cashewcreme: Egenskaber, tilberedelse og anvendelse

Kender du til egenskaberne og anvendelsen af cashewcreme? I dag vil vi fortælle dig alt om fordelene, det giver, samt hvordan du kan bruge det i forskellige opskrifter.
Cashewcreme: Egenskaber, tilberedelse og anvendelse
Florencia Villafañe

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Florencia Villafañe.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Cashewnødder er ligesom andre varianter af nødder ideelle til at spise alene eller som en del af forskellige opskrifter. Når de anvendes i creme, bevarer de som regel deres ernæringsmæssige egenskaber. Med det i baghovedet, har du prøvet cashewcreme?

Generelt er cashewnødder kendt for deres lækre smag og for at være et bidrag til at forbedre kvaliteten af ens kost. I det følgende afsnit vil vi fortælle dig mere om egenskaberne, tilberedelsen og anvendelsen af cashewcreme.

Hvad er veganske cremer?

Veganske cremer er produkter, som kan give en række sundhedsmæssige fordele. I særdeleshed bruger folk nødder såsom mandler, hasselnødder, valnødder, pistacienødder og cashewnødder til at lave dem. Alle disse nødder skiller sig ud for deres ernæringsmæssige indhold, hvor sunde omega-3, -6 og -9 fedtsyrer er iblandt.

Ligeledes er de en kilde til kostfiber, antioxidanter, kalium, magnesium og andre fytokemikalier, som fremmer funktioner i kroppen, når de er blevet optaget. Eftersom mange næringsstoffer er koncentreret i skallen, er det bedst at spise nødder rå frem for ristede.

Cashewnød i hånd

Ligesom så mange andre nødder indeholder cashewnødder sundt fedt, vitaminer, mineraler og andre fytokemikalier, der er nyttige for vores helbred.

Cashewcreme: Hvilke egenskaber og fordele har det?

Cashewcreme er en blød og cremet pasta. Selvom folk ofte bruger det til at lave søde opskrifter, er det også nyttigt som en sauce eller dip til salte retter. Du kan endda bruge det til at lave vegansk ost.

Den videnskabelige artikel med titlen Nuts: Allies for your meals” understreger de adskillige fordele ved denne fødevare. Her er nogle af dem:

Det hjælper med at passe på hjertekarsundheden

På grund af dets indhold af sunde fibre og fedtsyrer hjælper det med at sænke kolesterol i blodet og niveauet af triglycerider. Det hjælper med at reducere risikoen for hjertesygdomme såsom arytmier eller dannelsen af åreforkalkning. Indtaget af det er endda forbundet med hjernens optimale funktion.

Det forbedrer tarmenes tilstand

Cashewnødder indeholder kostfibre, som bidrager til bedre funktion af mavetarmkanalen. Et regelmæssigt indtag af det fremmer forebyggelsen af lidelser såsom forstoppelse og udviklingen af divertikelsygdom.

Det fremmer sundt hår og hud

Det kobber, zink og B-kompleks, som cashewnødder indeholder, hjælper med plejen af hud og hår. Årsagen til det? De er essentielle for nervesystemet og bidrager til produktionen af kollagen, som er en nøglekomponent for tilstanden af hår og hud.

Måske du også vil være interesseret i at læse: Fire opskrifter med nødder, du skal prøve

Sådan tilbereder man cashewcreme

For at lave cashewcreme skal man bruge nødden i sin naturlige form. Det vil sige, når man køber dem, skal man sikre, at de ikke har været ristet eller stegt. Ligeledes skal man have en food processor eller en blender til rådighed.

Instrukser

  • Det første, du skal gøre, er at komme cashewnødderne i food processoren eller blenderen og derefter blende dem i to til tre minutter. Du vil se, at pastaen begynder at tage form.
  • Derefter anvendes en spatel til at røre i det for at fremskynde processen. Du skal sikre dig, at maskinen er slukket, mens du gør det.
  • Efter det tændes maskinen i yderligere tre minutter.
  • Gentag denne proces så mange gange som nødvendigt for at få en creme.
  • Du vil vide, at det er klart, når pastaen er blød, jævn og kan smøres ud.

Det er den typiske cashewcreme. Du kan dog tilsætte vand for at gøre konsistensen mere flydende. Du kan også tilføje stevia, sukker, kakao, peber, salt eller krydderurter.

Cashewnødder i skål til at lave cashewcreme

For at lave en hjemmelavet cashewcreme er det nødvendigt at købe nødderne i sin naturlige tilstand uden ristning.

Anvendelse af cashewcreme

Det mest interessante ved cashewcreme er, at man kan bruge det til adskillige retter. Dets smag går godt til andre fødevarer, så det er ideelt til morgenmad eller mellemmåltid. Hvordan kan man så bruge det?

På brød

Som vi nævnte, er en af de mest gængse anvendelser som smørelse på brød til at erstatte smør eller ost. Du kan anvende det i sin søde version for eksempel med kakao, stevia eller kanel. Eller du kan gøre det salt med peber, hvidløg eller persille.

Fyld eller frosting til kage

For at bruge det som fyld til søde kager er det bedst ikke at tilsætte noget vand og bruge det i sin tyktflydende form. På den måde skal du blot bage selve kagen efter smag, fylde den med denne creme og dekorere med for eksempel jordbær, fersken eller nødder.

Is

Til denne opskrift vil du være nødt til at blende en frossen banan og blande den med to spiseskefulde af denne creme. Du kan også søde den og tilsætte kokosflager, chokoladeknapper eller frossen frugt. Det er en god idé at lave forskellige smagsvarianter af vegansk is.

Vegansk ost

For at lave vegansk ost med cashewcreme bliver du nødt til at tilsætte salt, krydderier efter smag og tilberede det over svag varme med en skefuld majsmel eller jævner. På den måde vil du få en mere passende konsistens.

Cashewcreme til dine yndlingsretter

Som du kan se, er cashewcreme et produkt med mange anvendelsesmuligheder i køkkenet. Du kan ikke blot bruge det som smørelse på brød og kiks, men også til at lave is, desserter og andre lækre opskrifter.

Det bedste af det hele er, at et moderat indtag bidrager til at forbedre fødevarers kvalitet. På grund af dets ernæringsmæssige indhold er det ideelt til at forbedre ens helbred.

Er du klar til at give det et forsøg?

Det kan interessere dig ...
Egenskaberne ved hasselnøddemælk
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Egenskaberne ved hasselnøddemælk

Kender du til de mange fordele ved hasselnøddemælk? Foruden at være en velsmagende drik, bidrager næringsstofferne til vores sundhed.  • Lima, J. R., Garruti, D. S., & Bruno, L. M. (2012). Physicochemical, microbiological and sensory characteristics of cashew nut butter made from different kernel grades-quality. LWT-Food Science and Technology45(2), 180-185.
  • FRUTOS SECOS: Aliados para tus comidas. Ficha 54. Secretaría de agroindustria Disponible en: http://www.alimentosargentinos.gob.ar/HomeAlimentos/Nutricion/fichaspdf/Ficha_54_Frutos_Secos.pdf
  • Bermúdez-Márquez, M. A. (2020). Evaluación de dos aditivos antioxidantes naturales en la elaboración de mantequilla de semilla de marañón (Anacardium occidentale L.) y su efecto sobre la rancidez oxidativa y calidad sensorial. Vicerrector Académico2522, 15.
  • Meritxell, N., Ruperto, M., & Sánchez-Muniz¹, F. J. (2004). Frutos secos y riesgo cardio y cerebrovascular. Una perspectiva española. Archivos Latinoamericanos de Nutrición54(2), 137-148.
  • FRUTOS SECOS. Disponible en: http://badali.umh.es/assets/documentos/pdf/artic/frutos-secos.pdf

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.