Drikkevarer der kan forhindre vægttab

Drikker du nogle af disse drikkevarer? Hvis ja, så prøv at fjerne dem fra din kost, så du kan tabe dig uden problemer. At øge dit indtag af vand og naturlige drikkevarer er den bedste måde at holde dig hydreret og fuld af energi på.
Drikkevarer der kan forhindre vægttab
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

Mad betyder alt for sundt vægttab. I sidste ende er det jo dit kalorieindtag der bestemmer, hvor meget fedt du har på kroppen. Nogle drikkevarer kan dog forhindre vægttab og derfor bør du undgå disse. Læs med her.

En afbalanceret og forholdsvist fedtfattig og sukkerfri kost er den bedste måde at bekæmpe de ekstra kilo på. Og hvem vil ikke gerne være lidt slankere? Det er både sundere at være normalvægtig, og så ser det også bedre ud.

Mange af os overser desværre en vigtig faktor, når det kommer til kalorieindtag. Maden er nemlig ikke de eneste kalorier, vi indtager. Drikkevarer er også ofte fyldt med energi. Ofte ser vi et højt sukkerindhold i disse drikkevarer, hvilket kan forstyrre vores stofskifte og blodsukker, og få os til at tage på.

Kemi og tilsatte ingredienser har desuden tendens til at ophobe sig i dine celler, hvilket forårsager oppustethed, væskeophobning og andre helbredsmæssige problemer.

Det er vigtigt at holde op med at drikke energirige drikkevarer, hvis du gerne vil opnå din ønskede vægt.

Det er derfor, vi i dag vil dele de værste drikkevarer med dig, så du kan undgå dem.

 

1. Sportsdrikke: Ikke så sunde, som reklamerne påstår, og nogle kan forhindre vægttab

Drikkevarer vægttab: Sportsdrikke er ikke sunde.

Sportsdrikke bliver ofte brugt til at erstatte flydende og mineralsk salt, som kroppen mister under intens træning.

Kun atleter og personer, som udøver meget fysisk krævende opgaver, bør dog drikke dem regelmæssigt, fordi de indeholder for mange kalorier for andre.

Sukker, natrium og andre tilsatte ingredienser i disse drikkevarer kan være kontraproduktive, hvis man ikke dyrker nok motion til at forbrænde det.

2. Sodavand er ikke en god ide, når du prøver at tabe dig

Sodavand, som er solgt i butikker, er nogle af de værste fjender for personer, som prøver at tabe sig. Det er endda tilfældet med dem, der er markeret som “light” eller “zero.”

Disse drikkevarer er lavet med fruktose, majssirup og andre typer raffineret sukker. Når man indtager dem regelmæssigt, kan de forårsage problemer med ens stofskifte og andre problemer med hjertekarsystemet.

Hver dåse af denne type drikkevare indeholder, hvad der svarer til tre til fire spiseskefulde sukker eller 120 kalorier.

 

3. Mælk indeholder også mange kulhydrater der kan forhindre vægttab

drikkevarer vægttab. Mælk indeholder mange kalorier, og er ikke godt for vægttab.

Mælk er noget af det, de fleste har det godt med at drikke, når de prøver at tabe sig. Letmælk og skummetmælk indeholder især ikke særligt meget fedt.

Det indeholder dog stadig en betydelig mængde kalorier. Med tiden vil det stadig forhindre dig i at nå din ønskede vægt.

Problemet er værre for dem, som døjer med laktoseintolerance, fordi det øger betændelsen i deres kropsvæv.

Det er derfor, det er bedst af erstatte mælk med alternativer med færre kalorier, såsom mandel- eller rismælk.

 

4. Juice er en kaloriebombe, der kan forhindre vægttab

Naturlig frugtjuice har et højt indhold af sukker. Selvom sukkeret i princippet er naturligt, så er det stadig rigtigt meget hurtig energi, du putter i kroppen. Det kan derfor ikke anbefales at drikke store mængder juice – lige meget hvilken slags det er – hvis du prøver at tabe dig.

Både komercielle produkter og opskrifter på hjemmelavet juice mister fibre og vitaminer, når man fjerner kødet og fibrene, som selve frugten jo består af.

Juice med raffineret sukker er endnu værre, fordi de indeholder flere kalorier og færre næringsstoffer.

Gem derfor juicen til særlige lejligheder, og lad være med at drikke det hver dag. Du bør også holde dig fra juicer med tilsat sukker.

 

5. Iste er propfyldt med sukker som kan forhindre vægttab

Iste er ofte propfyldt med sukker.

Selvom de ofte reklameres med som sunde valg, er den iste, som man typisk finder på restauranter og i supermarkeder, som regel ikke et godt valg, hvis man er på kur.

De er lavet med ekstrakt fra planter og frugt. Men alligevel kan deres indhold af sukker være svarende til det, der findes i enhver sodavand.

Den mest foruroligende del er, at en enkelt flaske af denne drikkevare indeholder op til 175 kalorier. Udover det kan den indeholde, hvad der svarer til otte til ti teskefulde sukker.

6. Energidrikke kan skade og forhindre vægttab

Flere og flere personer drikker energidrikke nu til dags. Det er ikke blot, fordi de kan give ens krop energi, når man føler sig træt. Men også fordi de bidrager til forbedret ydeevne i forhold til bestemste aktiviteter.

Problemet er, at på trods af disse kvaliteter kan det påvirke ens stofskiftes funktion og føre til problemer med ens vægt samt diabeteshvis man drikker dem regelmæssigt.

Indholdet af koffein og sukker påvirker disse processer direkte. Det forsænker kroppens funktioner, mens det samtidig også påvirker andre systemer.

Heldigivs er de meget nemme at erstatte, fordi der findes smoothies og energigivende fødevarer, som giver den samme effekt på ens krop.

Drikker du nogle af disse drikkevarer? Hvis ja, så prøv at fjerne dem fra din kost, så du kan tabe dig uden problemer. At øge dit indtag af vand og naturlige drikkevarer er den bedste måde af holde dig hydreret og fuld af energi på.

Det kan interessere dig ...
8 gode vaner for et holdbart og sundere vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 gode vaner for et holdbart og sundere vægttab

De her otte gode vaner for et sundere vægttab er nødvendigt for at fremme fysisk sundhed og mentalt velvære fremadrettet.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Lobach AR, Roberts A, Rowland IR. Assessing the in vivo data on low/no-calorie sweeteners and the gut microbiota. Food Chem Toxicol. 2019 Feb;124:385-399.
  • Reid IR. Vitamin D Effect on Bone Mineral Density and Fractures. Endocrinol Metab Clin North Am. 2017 Dec;46(4):935-945
  • Freeman CR, Zehra A, Ramirez V, Wiers CE, Volkow ND, Wang GJ. Impact of sugar on the body, brain, and behavior. Front Biosci (Landmark Ed). 2018 Jun 1;23:2255-2266.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.