Bekæmp gærinfektioner uden hårde kemikalier

En af de mest almindelige årsager til vaginale gærinfektioner er Candida Albicans. Naturlig yoghurt er et af de bedste midler til at bekæmpe vaginal svamp. Bakterierne i yoghurten hjælper med at genoprette pH balancen.
Bekæmp gærinfektioner uden hårde kemikalier
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Vaginale gærinfektioner er forårsaget af en række forskellige mikroorganismer, der normalt findes i en sund skede. En af de mest almindelige årsager til vaginale gærinfektioner er Candida Albicans, der forårsager symptomer som udflåd, lugt, kløe og rødme på skamlæberne, hvor rødmen i nogle tilfælde kan sprede sig til den øvre del af låret. Ved andre typer af vaginale infektioner bør du se din læge med det samme, for eksempel ved “bakteriel vaginose”. Symptomerne inkluderer kraftig udflåd efterfulgt af en stærk lugt, især efter samleje.

Når du oplever symptomer på en gærinfektion, er det vigtigt at konsultere din læge for at bestemme den rette behandling imod den type af mikroorganisme, der skaber infektionen. Tag et kig på de følgende hjemmemidler og sunde vaner, der hjælper dig med at bekæmpe gærinfektioner:

Sunde vaner til at bekæmpe gærinfektioner

Hold dig tør

Husk at tørre dig selv grundigt efter at have været på toilettet. Gær gror og reproduceres i varme, fugtige miljøer, så det er vigtigt at tørre det vaginale område grundigt efter et bad.

Brug åndbart undertøj

Kvinde der staar i trusser

Når det er muligt, brug åndbart undertøj for at hjælpe med at undgå fugt og varme. Hvis du vil bruge nylonundertøj, sørg for at det indeholder noget bomuld. Undgå desuden at bruge vådt badetøj i længere tid efter svømning.

Oprethold en ordentlig personlig hygiejne

Du bør du vaske dig selv med en mild sæbe, lige meget om du lider af en gærinfektion eller ej. Vask dig selv dagligt og undgå at dele håndklæde, sæbe og andre personlige plejemidler. Du bør også vaske dit undertøj i varmt vand eller i en opløsning af eddike og vand for at dræbe alle gærceller.

Undgå hårde sæber

Saebe

Hårde sæber, og andre produkter til personlig pleje, der indeholder alkohol, kan irritere skeden og ændre den naturlige pH. Når du oplevet symptomer på gærinfektioner, forbered en vaginal vask med lidt eddike som opløses i vand. Eddiken hjælper med at genoprette den naturlige pH i skeden på 4,5.

Hjemmemidler til at bekæmpe vaginale gærinfektioner

Naturlig yoghurt

Yoghurt

Naturlig yoghurt er en af de bedste midler til at bekæmpe vaginale gærinfektioner. Det hjælper med at genoprette den naturlige syrebalance, takket være dens indhold af bakterier. Når du døjer med gærinfektion hjælper det at spise mere yoghurt, men ikke nok med det, så kan det også anvendes eksternt eller opløses med varmt vand og bruges som intimvask.

Borsyre

Borsyre er en økonomisk behandling, der bekæmper vaginale gærbakterier. Flere studier har vist, at det er effektivt til at bekæmpe gærinfektioner. Med vejledning fra en læge, forbered gelatine kapsler og brug dem som stikpiller ved at fylde dem med borsyre. Brug dette middel en gang om dagen i en uge.

Naturmidler

  • Hvis du vil lindre vaginal kløe og den brændende fornemmelse, forbered en rosmarininfusion og brug et håndklæde til at anvende det eksternt.
  • En anden mulighed er at drikke timian te. Tilføj en spiseske timian til en kop kogende vand. Drink 1-4 kopper dagligt.
  • Katost er en fremragende behandling til at bekæmpe Candida Albicans og de symptomer det forårsager. Denne plante er ideel til at reducere inflammation og giver en afslappende og smertestillende effekt. Du skal bare koge nogle katose blade i en liter rent vand. Lad det køle af og brug det som et siddende bad til det vaginale område.

Vi håber, at du har nydt denne artikel om hvordan, man bekæmper gærinfektioner.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.