Hvad skal jeg spise, hvis jeg har fedtlever?

Fedtlever er ophopningen af fedt i netop leveren, hvilket faktisk kan forårsage alvorlige sygdomme, hvis det ikke behandles korrekt. En af årsagerne er dårlige kostvaner. Her er en liste over fødevarer, som du kan spise for undgå eller afhjælpe fedtlever.
Hvad skal jeg spise, hvis jeg har fedtlever?
Bernardo Peña

Bedømt og godkendt af psykolog Bernardo Peña.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Fedtlever eller “makrovesikulær steatose” er en sygdom, der generelt er relateret til dårlige kostvaner. Men hvad skal jeg spise hvis jeg har fedtlever? Det kommer vi ind på i dag.

Der er to slags fedtlever, én forårsaget af overdreven alkoholforbrug og en anden der skyædes en usund kost der kan være rig på fedtstoffer og triglycerider, som forhindrer leveren i at eliminere toksiner effektivt.

Nogle mennesker har en form for resistens mod insulin, hvilket er hormonet der er ansvarligt for regulering af glukose. Dette forårsager ændringer i metabolismen og påvirker leverens væv direkte.

En fed lever forårsager kronisk fibrose (hærdet lever). Dette sker, når niveauet af dette organs funktion falder, fedtet oxiderer og som følge heraf bliver det betændt, hvilket fører til en lang række problemer.

Fælles symptomer på fedtlever

Kvinde er traet

Ikke alle mennesker har ens symptomer på fedtlever, og denne sygdom kan derfor opleves forskellige fra person til person. Dog, er disse blandt de mest almindelige symptomer:

 • Udmattelse eller træthed
 • Mistet appetit
 • Smerter i højre del af maven
 • Følelse af ekstrem oppustethed
 • Kvalme
 • Vanskeligheder med koncentration og dårlig hukommelse.

Hvis du har disse symptomer, skal du kontakte en specialist, så de kan udføre de relevante undersøgelser. Behandling af denne tilstand kan til tiden forhindre cirrose og dets bivirkninger.

Der er også en biologisk tilbøjelighed til at have en fed lever, hvis du lider af fedme, diabetes, højt blodtryk eller høje koncentrationer af triglycerider i blodet.

Anbefalet læsning efter “Hvad skal jeg spise, hvis jeg har fedtlever?”:

Mulige fordele ved hvidløg og honning

Hvad skal jeg spise hvis jeg har fedtlever?

Det er vigtigt at forstå, at for at helbrede fedtlever skal du foretage betydelige ændringer i din kost.

Bemærk ned disse anbefalinger, som vi skal liste nu, så du kan inkludere fødevarer, der er rige på fiber og sunde proteiner i din daglige kost.

Jeg kan spise hvidløg hvis jeg har fedtlever

Hvidloeg

Denne plante indeholder selen og allicin, som begge er perfekte ingredienser til rensning af leveren, fordi de øger aktiveringen af enzymerne, der fremmer elimineringen af toksiner.

Ingefær

Takket være dets høje indhold af antioxidanter er ingefær en ideel allieret til at sænke triglycerider.

Ingefær Te

Ingredienser:

 • 1 kop vand (250 ml)
 • 2 spiseskefulde ingefærrod (30 g)
 • 1 tsk honning (5 ml)

Forberedelse:

 • Varm vandet, og når det koger, tilsættes ingefæren.
 • Lad den stå i 5 minutter.
 • Sæt blandingen i en kop.
 • Tilsæt honning og drik det mens det er varmt.

Du kan drikke denne te midt på eftermiddagen og gentage dette i mindst to uger for at se resultater.

Bladbede

Bladbede juice

Bladbede er rige på fibre, jern, magnesium, kalium og vand. Dette gør dem til en fremragende metode for at forynge evercellerne og endda til en vis grad foretage en rensning af en fedtlever.

Grapefrugt

Denne storslåede frugt bidrager til aktiveringen af visse kemikalier, der er ansvarlige for oxidation af fedtsyrer, så den er ikke kun passende som et hjælpemiddel til at regulere dine  fedtsyre, men hjælper dig også med at tabe dig.

Det at drikke grapefrugtjuice hver morgen og nyde dets fordelene ved at slippe af med fedtstoffer fra din krop, vil helt garanteret hjælpe dig med at opnå en sundere krop.

Grøn te

Groen te - jeg har fedtlever

En anden perfekt allieret til at regulere leverfunktionerne er grøn te. Det indeholder komponenter som catechin, hvilket bidrager direkte til kontrollen af de frie radikaler, der findes i vores kroppe.

Hørfrø er godt for fedtlever

Hørfrø bidrager med betydelige mængder af Omega 3, som så igen hjælper til at reducere fedtindholdet i blodet. Det indeholder også en masse opløselig og uopløselig fiber. Den første af disse hjælper leveren med absorberende fedtstoffer, og sidstnævnte forhindrer forstoppelse.

Jeg kan spise stikkelsbær hvis jeg har fedtlever

Stikkelsbaer - jeg har fedtlever

Stikkelsbær er kilder til vitamin C. Desuden har de også flere egenskaber til helbredelse og rensning af leveren.

Takket være deres høje indhold af antioxidanter er de velegnede til at hjælpe os med frigivelsen af de toksiner, der har en tendens til at blive opbevaret i leveren. På grund af netop dette, ser vi flere tilfælde af at stikkelsbær bliver brugt, stadig hyppigere endda, til at behandle cirrose med fantastiske resultater.

Læs også denne artikel efter “Hvad skal jeg spise, hvis jeg har fedtlever?”:

Kanelmiddel til diabetes

Spis papaya

Blandt de mange næringsstoffer, som papaya indeholder, er calcium, jern og vitaminer de vigtigste. Men frugtens bedste egenskab er dens høje koncentration af fordøjelsesenzymer så som papain og chymopapain. Disse påvirker hovedparten af leverfunktionerne.

Disse enzymer findes hovedsageligt i frøene. Du kan tørre dem selv eller købe dem i en butik. Så hvis du medtager dem i din daglige kost, vil du forbedre din fordøjelse og rense din lever effektivt.

Vi anbefaler dig også at udøve forskellige øvelser. I starten kan det være en god ide at begynde med lette øvelser så som stavgang.  Derefter kan du lidt efter lidt gøre din træning til en mere moderat rutine, hvilket alt sammen vil hjælpe dig med at øge din kardiale aktivitet og omsætning.

Det at lide af fedtlever er en tilstand der kan reverseres ved blot at ændre din livsstil. At reducere dit indtag af fedt og alkohol er et af de vigtigste aspekter at overveje.

Det kan interessere dig ...
Sådan sover du bedre med disse 5 teer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan sover du bedre med disse 5 teer

Ud over at drikke disse teer, er det vigtigt at undgå brugen af elektroniske enheder mindst en time før man går i seng. Sådan sover du bedre med 5 ...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Csendes, Paula, et al. “Hígado graso: ultrasonido y correlación anatomopatológica.” Revista chilena de radiología 10.2 (2004): 50-52.
 • De las Cagigas Reig, Ada Lydia, and Jorge Blanco Anesto. “Prebióticos y probióticos, una relación beneficiosa.” Revista Cubana Aliment Nutr 16.1 (2002): 63-8.
 • Méndez Sánchez, Nahum, Norberto C. Chávez-Tapia, and Misael Uribe. “Hígado graso no alcohólico. Nuevos conceptos.” Revista de investigación clínica 56.1 (2004): 72-82.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.