Lær hvordan du effektivt fjerner hård hud

Pimpsten gør det muligt at fjerne dødt hudvæv. Vi kan bruge det efter et afslappende fodbad eller endnu bedre, efter andre fodbehandlinger så virkningen øges.
Lær hvordan du effektivt fjerner hård hud
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Hård hud kan være ligtorne eller hårde pletter, der normalt ses på tæerne og andre områder på fødderne. Dette problem opstår, når der kommer for meget friktion eller tryk på fødderne eller hænderne, hvilket igangsætter en forsvarsmekanisme, hvor huden prøver at beskytte sig selv imod dannelsen af blister eller sår, der kan give infektioner. Selvom hård hud i begyndelsen måske ikke forårsager smerter eller irritation, kan de med tiden blive smertefulde og  gøre det svært at gå og udføre andre daglige aktiviteter. Lær hvordan du effektivt fjerner hård hud – læs med her!

Mange mennesker begår den fejl at rive eller skære den hårde hud væk som et forsøg på at fjerne det uskønne, tørre og tykke hud. Dette kan dog være meget smertefuldt, og kan gøre huden modtageligt over for infektioner, som kan gøre problemet endnu mere alvorligt. Det er af denne grund at vi bør tage et kig på andre alternativer der fjerner hård hud, og være meget tålmodige under behandlingsprocessen.

Selvom der er en række af forskellige hjemmemidler, der kan hjælpe med at fjerne hård hud naturligt, anbefales det for mennesker med sukkersyge eller andre sygdomme, der sænker blodcirkulationen, at søge råd hos en læge. For dem der ikke har nogen problemer med at bruge hjemmemidler, gå ikke glip af de følgende tips og midler der fjerner hård hud.

Tips til naturligt at forebygge og fjerne hård hud

Lær hvordan du effektivt fjerner hård hud på fødderne
  • Den første ting du skal gøre for at forebygge og fjerne hård hud er at erstatte de sko, der eventuelt irriterer dine fødder. Ofte er skoene for stramme især i tå-enden hvilket gør, at dette problem opstår; hvis de ikke udskiftes, vil det være svært at fjerne den hårde hud fuldstændigt. Så vidt som muligt bør du bruge sko, der er behagelige og tillader luftgennemstrømning. Derfor er det en god ide at bruge sokker, når du bruger lukkede sko.
  • Hold altid huden på dine fødder ren og tør. Hvis du lider af svedige fødder, glem ikke at bruge deodorant og sokker.
  • Efter en hård dag, forbered et bad til dine fødder med lidt varmt vand og flydende sæbe. Put dine fødder i vandet i 10 minutter og du vil føle lettelse.

Naturlige behandlinger der fjerner hård hud

Pimpsten

For at begynde denne behandling bør du starte med at bade dine fødder i varmt vand i 20 minutter. Brug derefter en pimpsten til at skrabe eller skrubbe den hårde hud væk ved at bevæge stenen fra side til side over den hårde hud.

Rens stenen og dine fødder regelmæssigt for at fjerne de små rester der dannes under skrubningen af den hårde hud. Bliv ved med at skrubbe i så lang tid som nødvendigt indtil du når til hudoverfladen, men vær forsigtig ikke at skrabe det sunde hudlag væk. Når dine fødder er lyserøde, og du kan se en forskel på mængden af hård hud, stop behandlingen.

Behandling med hvidløg og citron

Hvidløg og citron kur

Denne behandling med citron og hvidløg kan hjælpe med at fjerne døde hudceller, der har ophobet sig og samtidig blødgører det huden, så det lettere kan fjernes.

Det eneste du skal gøre er at blande en teske tør kamille med saften fra en citron og et fed knust hvidløg. Anvend blandingen på det berørte område; lad det sidde i 20 minutter og skyl derefter med varmt vand.

Natriumbikarbonat (natron)

Et økonomisk og let anskaffeligt produkt som natron er også ideelt til at fjerne den irriterende og smertefulde hårde hud.

Du skal bare opløse 3 teskefulde natron i varmt vand og bade dine fødder i det i 30 minutter.

Behandling med løg, citron og salt

Løg

Denne behandling kan hjælpe med at fjerne bakterier og døde hudceller, der måske har ophobet sig. Citronen og løget hjælper med at give en dybtgående rensning af huden og blødgører den, imens saltet hjælper med naturligt at eksfoliere.

Bare skær et stykke løg ud og placer det på den hårde hud. Tilsæt derefter et par dråber citronsaft og salt på toppen. Dæk det med en bandage eller plaster for at holde det på plads over den hårde hud hele natten. Gentag denne procedure hver aften. Det er en effektiv behandling der fjerner hård hud og holder dine fødder sunde og friske.

Behandling med tomat

En anden måde at blødgøre og fjerne hård hud på er ved at bruge tomaters egenskaber. Denne ingrediens vil hjælpe med at blødgøre den hårde hud og gøre det nemmere at fjerne den.

Du skal bare bruge frugtkødet fra tomaten og anvende det direkte på det berørte område. Dæk det derefter med noget bandage og lad det sidde over natten. Gentag behandlingen dagligt inden sengetid.

Du har nu lært metoder til hvordan du effektivt fjerne hård hud – så er det bare at komme igang.

Det kan interessere dig ...
Slip af med hård hud på fødderne
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Slip af med hård hud på fødderne

Har du forsømt dine fødder på det sidste? Er din hud hård og tør? Hvordan man slipper af med hård hud på fødderne? I denne artikel vil vi besvare d...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.