Mærkelige ting, der kan ske efter sex

Når vi først bliver seksuelt aktive, er det ikke usædvanligt at opleve forskellige fornemmelser og problemer efter sex. Men hvis de ikke løser sig selv, bør du opsøge din læge.
Mærkelige ting, der kan ske efter sex

Skrevet af Okairy Zuñiga

Sidste ændring: 25 august, 2022

Før vi begyndte at have sex, var de fleste af os ivrige efter at vide, hvordan det føles. Da vi spurgte vores venner, beskrev de det som magisk og noget, vi måtte opleve for os selv.

Da de kaldte det magisk, kom det aldrig til os, at mærkelige og endda smertefulde ting kan ske efter sex.

I nogle film er, før, under og efter sex ofte portrætteret i et romantisk lys. Hvad de aldrig forklarer er de typer af situationer, der kan ske efter og som er ret alarmerende i starten.

En af de ting, vi lærer i livet er, at ikke alt er rosenrøst efter sex. Disse er blot nogle af de ting, der kan ske:

Brændende fornemmelser og kløe, mens du urinerer

Efter sex oplever mange kvinder brændende fornemmelser og kløe under vandladning. Ønsket om at vide hvorfor er et af de mest almindelige spørgsmål ved et gynækologbesøg.

Dette er en bekymring blandt kvinder, når de lige er blevet seksuelt aktive, fordi de ofte er bekymret over, at det kan være en seksuelt overført sygdom eller et andet alvorligt problem.

Husk på at den kvindelige anatomi består af den vaginale åbning og urinrøret, som er placeret et par centimeter over åbningen. Dette område kan blive irriteret ved gnidninger fra et kondom, penissen selv eller endda personlige smøremidler.

Du kan forvente at føle noget kløe eller brændende fornemmelser under vandladning i et par dage.

Dette symptom er ret almindeligt og kan vare alt fra et par timer til et par dage. Du kan få brug for en urintest for at udelukke enhver form for infektion.

Du Har brug for at gå på toilettet

Mange kvinder er flove over at tale om dette, men bare rolig. Du er ikke den eneste, der føler behovet for at stoppe under sex for at benytte toilettet, så fat ro.

Vidste du, at når du føler trangen til at gå på toilettet, er det fordi du er tæt på at nå en af ​​de bedste fornemmelser, som en kvinde kan opleve. Ja, vi taler om den meget eftertragtede orgasme.

Under vaginal penetration kan penis stimulere G-punktet. Dette giver anledning til at gå på toilettet. Sommetider er stimuleringen så kraftig, at du efter sex kan føle trangen til at gå på toilettet.

Dette afhænger også af de seksuelle stillinger, som parret bruger, og hvordan de påvirker en kvindes indre fornemmelser.

Det er vigtigt at have nok tillid til din partner til at kommunikere effektivt, så ingen af ​​jer bliver overraskede, når disse ting (som er helt normale) sker.

Lette blodpletter efter sex

Ca. 1 ud af 10 kvinder oplever let vaginal blødning efter seksuelle relationer. Blødningen stopper normalt inden for en dag eller to.

Vi ved alle, at det kan forekomme efter din første gang, men det kan også ske senere i livet.

Hård sex, overskydende friktion og manglende smøring er nogle af de mest almindelige årsager og udgør ikke en alvorlig risiko for dit helbred. Der er dog andre årsager, der er farlige og kræver øjeblikkelig lægehjælp.

Generelt kommer denne blødning fra livmoderhalsen, underlivets nedre hals og er mere almindelig hos kvinder i den fødedygtige alder.

Selvom livmoderhalsen er helt sund, kan friktion under samleje forårsage lette skader.

Du bør ikke bekymre dig hvis blødningen er minimal, selvom den ledsages af lette smerter. Den hurtigste løsning er at hvile i et stykke tid eller tage det langsomt under sex.

Du bør være bekymret, hvis blødningen ikke stopper inden for en dag efter samleje.

Smerter i underlivet

Smerter i underlivet er en anden usædvanlig ting, der kan ske efter sex. Denne form for ubehag kan have flere årsager. Vedvarende tilfælde skal behandles af en læge.

Smerter efter sex er ikke tegn på sygdom. Intet ubehag mærkes under samleje på grund af det hurtige tempo.

Efter ejakulation udvikler der sig et svagt ubehag i bækkenet og det kan skyldes tyktarmen, der forårsager pres fra at have modtaget bevægelsernes vibrationer.

Den tunge aktivitet kan forårsage muskelspændinger i bækkenet. Når det er ophidset, kontraherer det, og når det udsættes for denne kraft, forårsager det smerte.

Smerten kan også være et resultat af skader på de vaginale vægge fra mangel på korrekt smøring under samleje.

Hvad der i første omgang er mærkeligt efter sex, bliver normalt med tiden

Når vi udforsker den seksuelle verden, bliver vi langsomt vant til disse usædvanlige ting, der sker efter sex.

Du har sikkert allerede bemærket, at nogle gange sker de, og nogle gange gør de ikke. Hvis du virkelig er uheldig, kan du opleve dem alle på samme tid.

Bemærk at i nogle tilfælde kan en kvindes hæmninger forårsage disse symptomer. Dette sker ofte, når kvinden ikke er helt tændt og således ikke smurt rigtigt.

Hvis det kræver meget at nå det rigtige smøringsniveau, skal du prøve at bruge et personligt smøremiddel af god kvalitet.

Den gode nyhed er, at ingen af disse fysiologiske forandringer er permanente. Men hvis de varer i et stykke tid, bør du se din læge.

Det kan interessere dig ...
6 gode råd til sex i vand
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 gode råd til sex i vand

De færreste har modet til at eksperimentere med sexlivet. Mange ved ganske enkelt ikke nok om det. Sex i vand er en af de ting, nogle drømmer om at...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Andrés Domingo, A. (2005). Enfermedades de transmisión sexual. Pediatria Integral9(2), 105–120.
  • Berman, L. A., Berman, J., Miles, M., Pollets, D., & Powell, J. A. (2003). Genital self-image as a component of sexual health: Relationship between genital self-image, female sexual function, and quality of life measures. Journal of Sex and Marital Therapy29, 11–21.
  • Fernández  L., Bustos L., González, L., Palma  D., Villagrán, J., & Muñoz, S. (2000). Creencias, actitudes y conocimientos en educación sexual. Revista médica de Chile128(6), 574-583.
  • Gil Vera V.D. (2019). Disforia postcoital sexual en la vida conyugal. Revista desexología, 8(1), 77-81.
  • Maserejian, N. N., Shifren, J., Parish, S. J., Segraves, R. T., Huang, L., & Rosen, R. C. (2012). Sexual arousal and lubrication problems in women with clinically diagnosed hypoactive sexual desire disorder: Preliminary findings from the hypoactive sexual desire disorder registry for women. Journal of Sex and Marital Therapy38(1), 41–62.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.