Naturlige midler mod menstruationssmerter

Naturlige midler er et sundt alternativ til at behandle alle mulige former for helbredsmæssige problemer, såsom menstruationssmerter. Hvis du er en af de mange, som rammes af dem, så opfordrer vi dig til at prøve nogle af de midler, vi nævner her.
Naturlige midler mod menstruationssmerter

Sidste ændring: 26 august, 2022

I dag vil vi fortælle dig om nogle få naturlige midler mod menstruationssmerter.

Et utal af kvinder skal modstå smerter under menstruation hver måned. Denne smerte i den nedre del af maven er på grund af sammentrækninger, som opstår i livmoderen, når et modent æg løsner sig. I virkeligheden er smerten lidt ligesom de veer, som gravide kvinder oplever under en fødsel.

Alle disse midler kan hjælpe med at lindre og mindske menstruationssmerter og andre problemer såsom endometriose, livmoderfibroider og betændelse i bækkenet, blandt andet.

Vil du gerne vide, hvad det er for nogle?

Naturlige midler mod menstruationssmerter

1. Kanel

Kanel er eksempel på naturlige midler mod menstruationssmerter

Kanel er et af de første valg på listen over naturlige midler mod menstruationssmerter på grund af dets fantastiske anti-inflammatoriske egenskaber.

Sådan bruger du det:

 1. Tag to kanelstænger og kog dem i en liter vand.
 2. Sluk for blusset, så snart det begynder at koge, og lad det stå i omkring fem minutter.
 3. Drik mindst to varme kopper om dagen.

Hav i bagovedet, at kanel er et krydderi, som går godt sammen med andre typer af drikkevarer. For eksempel kan du drikke mælk med kanel og endda tilføje det til varm kakao eller æblecider.

Kanel er glimrende til mange ting generelt, så hav det altid i dit køkken og indtag det på enhver måde, du kan.

2. Citrongræs er et af de bedste naturlige midler mod menstruationssmerter

Grunden til, at citrongræs er et af de bedste naturlige midler mod menstruationssmerter er, at det også er et smertestillende middel.

Den bedste måde at bruge dette middel på er i en te, som man kan drikke op til tre gange om dagen. Du kan derudover også drikke det, før du går i seng, for at nyde en dybere søvn.

Dets beroligende egenskaber vil hjælpe med at berolige dig og vil også lindre smerte på samme tid. Det er meget vigtigt under menstruation.

3. Lakrids

Te med krydderier er naturlige midler mod menstruationssmerter

Et andet glimrende eksempel på naturlige midler mod menstruationssmerter er lakrids, hvilket ofte bliver brugt som et krydderi i krydrede retter. Dets smag er ret usædvanligt og vil give din ret et temmelig originalt præg.

Hvilke egenskaber har det dog til at lindre smerter?

Lakrids er anti-inflammatorisk.

Indtag det dog ikke for ofte eller i for store mængder, eftersom det indeholder et stof, der hedder ammoniumklorid, som kan forårsage ubehag, når det indtages i store mængder. Begræns derfor indtaget til en gang om dagen.

 • Drik det som en te, når du har smerter. Du kan finde det i færdigpakkede teposer i dit lokale supermarked eller som jordstængler.

4. Malurt

Malurt er en anden af favoritterne på vores liste over naturlige midler mod menstruationssmerter. Denne urt er hellig for nogle personer på grund af dens medicinske egenskaber. Den primære er, at den fungerer som et smertestillende middel. Det er faktisk ideelt til at lindre smerte i maven og det har også antibiotiske egenskaber.

 • Du vil sikkert ikke kunne finde det i teposer, så led efter det i din lokale helsebutik eller marked.
 • Brug det til at lave en te og drik det 2 eller 3 gange om dagen. Du vil bemærke, hvor hurtigt din smerte mindskes, efter du gør det!

Yderligere tips til at lindre menstruationssmerter

Kvinde med menstruationssmerter tager sig til mave

Foruden at tage alle de nævnte naturlige midler mod menstruationssmerter, vil vi også gerne fortælle dig om andre alternativer, som vil øge deres effekter.

For eksempel kan du lægge en pose med varmt vand nederst på din mave, mens du drikke et af disse midlerDu vil opleve øjeblikkelig lindring.

Det vil være bedre, hvis du kan undgå medicinsk smertestillende. Hvis du har andre problemer, såsom endometriose eller betændelse i bækkenet, så skal du dog følge din læges rådgivning. Der er tilfælde, hvor te alene ikke vil være nok, og du ønsker ikke at være i smerte.

Har du nogensinde prøvet nogle af disse naturlige midler? Hvilken virkede bedst for dig?

Vi håber, vi opmuntrer dig til at prøve dem og vi opfordrer dig også til altid af følge anbefalingerne fra din læge.

Det kan interessere dig ...
Lindre menstruationssmerter med 5 varme drikke
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lindre menstruationssmerter med 5 varme drikke

Smerter under menstruation kan være helt utroligt ubehageligt. Her får du 5 nemme og varme drikke til at lindre menstruationssmerter. • Cáceres Sandi, Oscar, Fragoso Ríos, Rodolfo, Mena Cedillo, Carlos, Álvarez Reyes, Anail, Pavón Román, Nashelli, Vació Muro, Claudia, & Cuairán Ruidíaz, Vicente. (2015). Hiperplasia multiepitelial focal: tratamiento comparativo, ácido glicirricínico contra nitrógeno líquido. Revista odontológica mexicana19(2), 101-105. Recuperado en 04 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.mx/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1870-199X2015000200006&lng=es&tlng=es.
 • Gallegos-Zurita, Maritza. (2016). Las plantas medicinales: principal alternativa para el cuidado de la salud, en la población rural de Babahoyo, Ecuador. Anales de la Facultad de Medicina77(4), 327-332. Recuperado en 04 de marzo de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-55832016000400002&lng=es&tlng=es.
 • Montero-Recalde, Mayra, Revelo I, Jessica, Avilés-Esquivel, Diana, Valle V, Edgar, & Guevara-Freire, Deysi. (2017). Efecto Antimicrobiano del Aceite Esencial de Canela (Cinnamomum zeylanicum) sobre Cepas de Salmonella. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú28(4), 987-993. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i4.13890
 • Pulido Acuña, Gloria Paulina, Vásquez Sepúlveda, Patricia de las Mercedes, & Villamizar Gómez, Licet. (2012). Uso de hierbas medicinales en mujeres gestantes y en lactancia en un hospital universitario de Bogotá (Colombia). Index de Enfermería21(4), 199-203. https://dx.doi.org/10.4321/S1132-12962012000300005
 • Tres, J.C.. (2006). Interacción entre fármacos y plantas medicinales. Anales del Sistema Sanitario de Navarra29(2), 233-252. Recuperado en 04 de marzo de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1137-66272006000300007&lng=es&tlng=es.
 • Urióstegui-Flores, A. (2015). Hierbas medicinales utilizadas en la atención de enfermedades del sistema digestivo en la ciudad de Taxco, Guerrero, México. Revista de Salud Pública17, 85-96.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.