11 naturlige produkter, der hurtigt gør dig slank

Rød og grøn te kan begge hjælpe dig med at tabe dig. Rød te renser dit system og øger dit stofskifte. Husk, at du ikke kun skal spise sundt, men ogsås dyrke masser af motion.
11 naturlige produkter, der hurtigt gør dig slank

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det er vigtigt at holde sig i form, lige meget om du gør det for at se godt ud, eller for at være sund. Nogle gange kan vi dog få nogle dårlige vaner: For eksempel sidder vi ofte for stille, eller spiser for usundt – vaner, der kan have mange negative konsekvenser. Eller måske bruger du ikke de her 11 produkter, der hurtigt gør dig slank.

Hvis du er overvægtig, taber du dig bedst ved at følge en sund kostplan og evt. søge hjælp hos din læge.

Planter, der hurtigt gør dig slank

Vægttab er det helt store emne i vores samfund i dag, og med god grund. Det er nemlig virkelig usundt at være overvægtig. Der er også mange, der bliver ærgelige over, hvordan det får dem til at se ud. Der er masser af planter, du kan spise, hvis du gerne vil tabe dig. Læs om dem i denne artikel.

Bladderwrack (blæretang)

Dette er en havplante, og ligesom mange andre alger indeholder den en høj koncentration af iod og mineralsalte såsom kalium, brom, magnesium, calcium og jern. Den høje koncentration af jod hjælper med at stimulere skjoldbruskkirtlens funktioner i kroppen, hvilket kan bidrage til at bekæmpe fedme.

Majssilke

Majssilke er de fine tråde, der snor sig omkring majskolber, og er også kendt som majsstrenge eller majshår. Denne del af grøntsagen er en af ​​de mest effektive naturlige diuretika og et af de bedste rensemidler, naturen har at byde på. Hårene har også andre gavnlige egenskaber, der kan hjælpe dig til at smide kiloene hurtigt.

Artiskok

Kvinde holder artiskok

Artiskokker smager skidegodt, og så er de også sunde. For at få mest ud af dem, anbefales det, at du anvender artiskokkens blade i en te, et afkog eller som en udkogt masse.

Birk

Birk er kendt som et vanddrivende middel, og bruges blandt andet til at hjælpe med at bekæmpe fedme. Du kan for eksempel drikke det som te.

Rød Te Pu Erh

Te i rød kop

De fleste rigtige tesorter hjælper på vægttab, men grøn te og især rød te er nogle af de bedste. Rød te har et fremragende ry som fedtforbrænder, hvilket formentlig er grunden til, at så mange forskellige kostplaner for vægttab omfatter et indtag af 3 til 4 glas om dagen. Hvorfor? Fordi rød te øger dit stofskifte, og samtidig fungerer som en naturlig udrenser af hele dit system.

Aloe Vera

Aloe Vera er bedst kendt for dets brug i detoxkure, men det betyder ikke, planten ikke også kan spille en rolle i din vægttabsplan. Aloe Vera juice booster din fordøjelse, og udrenser din krop. 

Ginseng

Ginseng rod i glas

(Foto: Lachlan Towart / Flickr.com)

Ginseng giver energi og får gang i stofskiftet. Det er er en velkendt fedtforbrænder. Sibirisk ginseng er den mest effektive type, da roden kan medvirke til at begrænse din trang til mad, og samtidig giver et naturligt boost af energi.

Læs også: Chakraer: De 7 energicentre

Cayennepeber

Cayennepeber indeholder “capsaicin”, som er det stof, der er skyld i peberens varme og krydrede karakter; når det indtages, kan det reducere mængden af ​​fedtceller i blodet og fedtlag på din krop, så du kan tabe dig hurtigt.

Kanel

Kanelpulver

Kanel kan bidrage til at øge dit stofskifte og regulere sukkerindholdet i dit blod. Krydderiet hjælper også med at reducere triglycerider og kolesterol, og hjælper din krop med at metabolisere sukker, hvilket er enormt vigtigt, når det kommer til at overkomme trangen til mad i løbet af dagen.

Selleri-te

Selleri-te, som fremstilles ved at brygge selleri i kogende vand, er en fantastisk tilføjelse til din vægttabsrutine. Det hjælper med at regulere dit blodsukker og blodtryk, og kan forhindre gigt. Det er vigtigt at huske på, at når teen bruges til vægttab, bør du ikke indtage andre typer væsker ved siden af. Drik teen over en tre-dages periode.

Mynteblade

Mynteblade i te

Mynte er en stærkt anbefalet slankeurt, da den kan bidrage til at fremme din fordøjelse samt fjerne toksiner og affaldsstoffer fra kroppen.

Læs også: Sådan laver du panerede auberginer

Andre ting, du skal være opmærksom på

Når man begynder på enhver slankekur, uanset hvor enkel, let eller hurtig den er, bør du altid også dyrke motion. Motion gør dig slank, lige så vel som kosten gør det. Det hjælper med at styrke hele dit bevægeapparatet, hvilket gør dig slank hurtigt og desuden forbedrer sundheden.

Vi håber, at du har nydt at læse denne list over naturlige produkter og deres fordele for vægttab og sundhed!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Saper, R. B., Eisenberg, D. M., & Phillips, R. S. (2004). Common dietary supplements for weight loss. American Family Physician.
  • Vermaak, I., Viljoen, A. M., & Hamman, J. H. (2011). Natural products in anti-obesity therapy. Natural Product Reports. https://doi.org/10.1039/c1np00035g
  • Astrup, P. A., Meinert Larsen, D. T., & Harper, A. (2004). Atkins and other low-carbohydrate diets: Hoax or an effective tool for weight loss? Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(04)16986-9
  • Sun, N. N., Wu, T. Y., & Chau, C. F. (2016). Natural dietary and herbal products in anti-obesity treatment. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules21101351

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.