3 naturlige scrubs til ansigtet, kroppen og hænderne

Leder du efter en naturlig afskaller til dit ansigt, dine hænder eller din krop? Prøv disse og husk på, at huden i forskellige dele af din krop er anderledes fra sted til sted, så sørg ligeledes for at behandle dem forskelligt!
3 naturlige scrubs til ansigtet, kroppen og hænderne
Karla Henríquez

Bedømt og godkendt af læge Karla Henríquez.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

For at holde din hud sund og smuk, skal du rense den for toksiner og urenheder til fordel for hudcelle regenerering og fugte den med de rigtige produkter. Det er her naturlige scrubs kan komme ind i billedet.

Naturlige scrubs kan hjælpe dig med at forny dine hudceller samtidig med, at din hud får meget gavnlige næringsstoffer.

I dagens artikel lærer du at forberede tre enkle naturlige scrubs specifikt efter dine behov: Dit ansigt, hænder og krop.

Naturlige scrubs til huden

Kvinde med scrub paa sine haender

Huden på dit ansigt er meget mere sart end resten af din krop, så når du vælger de produkter, du vil bruge, skal du huske på, hvor skrøbelig den er.

Derudover kan du vælge visse ingredienser blandt flere afhængigt af din hudtype: om du har olieagtig, tør eller kombineret hud.

Til kroppen kan du tilføje ingredienser til at bekæmpe appelsinhud, strækmærker, dårlig cirkulation og meget mere.

Afskalning er et vigtigt skridt, når det kommer til at have en ung og glødende hud, da det eliminerer døde hudceller, der giver din hud et gråt og kedeligt udseende.

Det øger også cirkulationen og forhindrer rynker.

1. Frugter til ansigtet

Kiwi og ananas

Ansigtets hud er meget mere følsomt end resten af din krop og lider mere af den direkte påvirkning fra eksterne faktorer: sollys, vind, forurening osv.

Derfor anbefaler vi at bruge naturlige afskallere lavet på frugt. Selvom de ikke giver den følelse af slid, hjælper deres enzymindhold med at afskalle din hud på en kemisk måde.

Frugter er ikke kun rensende, de giver vitaminer og mineraler, der er meget gavnlige for din hud.

Vi anbefaler at bruge følgende scrubs:

 • Ananas: Til fedtet hud.
 • Kiwi: Til olieagtig og kombineret hud.
 • Papaya: Til kombineret og tør hud.
 • Pære: Til tør og sart hud.

Anvend bare et stykke af en af disse frugter til et rent og tørt ansigt. Lad det sidde i et par minutter, indtil det tørrer, og vask derefter dit ansigt.

Du kan bruge dette en gang om ugen. Det er normalt at opleve lidt kløe fra enzymerne, men det bør ikke være meget generende.

2. Kokosolie og natron til hænderne

Kokosolie

Dine hænder er en del af kroppen, der viser tegn på slid og aldring.

De er ikke så følsomme som ansigtet, og de lider heller ikke af strækmærker eller appelsin som resten af ​​din krop, men de er altid udsat mod ude-klimaet og kan lide af ringe cirkulation.

For at lave en speciel afskaller til dine hænder, anbefaler vi at kombinere to fantastiske ingredienser: ekstra jomfruolie kokosolie og natron.

Kokosolie giver dyb næring og beskytter din hud, mens natron forsigtigt og effektivt aktiverer cirkulationen og afskaller huden.

Hvordan bruger du det?

 • Bland disse to ingredienser, indtil du får en kornet pasta.
 • Kokosolien skal være over 24 grader for at smelte, så det kan være nødvendigt at varme det lidt op.
 • Massage dine hænder med dette produkt og skyl dem godt med varmt vand.

3. Havsalt og olivenolie til kroppen

Din krop kræver peeling med en dybere indsats for at øge cirkulationen, fjerne toksiner, bekæmpe strækmærker og appelsinhud samt tilføje blødhed.

For at opnå dette skal du bruge to meget effektive ingredienser.

 • Havsalt: Du kan vælge forskellige typer salt i henhold til det område, du vil afskalle.
  For eksempel til lår eller hæle anbefaler vi at bruge groft salt. Mens et finere korn foretrækkes til brystet. Derudover giver havsalt mineraler til din hud, så længe det ikke er raffineret eller bordssalt.
 • Olivenolie: Denne olie er rig på essentielle fedtsyrer, der nærer huden og giver den masser af antioxidanter.
  Det er meget fugtgivende, så hvis du har fedtet hud, anbefaler vi at erstatte det med kokosolie eller jojobaolie og tilsætte lidt aloe vera gel.

Følg de samme trin for afskalningen som ovenfor med kokosolie og natron.

Du kan anvende dette i brusebadet og drage fordel af det faktum, at dampen fra varmt vand åbner dine porer. Når du tørrer dig af, vil du bemærke, at din hud er glat og hydreret.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Agero, A. L., & Verallo-Rowell, V. M. (2004). A randomized double-blind controlled trial comparing extra virgin coconut oil with mineral oil as a moisturizer for mild to moderate xerosis. Dermatitis, 15(3), 109-116.
 • Johnson, J. B. (1996). U.S. Patent No. 5,562,643. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
 • Riordan, N. H. (1999). U.S. Patent No. 5,866,142. Washington, DC: U.S. Patent and Trademark Office.
 • Viola, P., & Viola, M. (2009). Virgin olive oil as a fundamental nutritional component and skin protector. Clinics in dermatology, 27(2), 159-165.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.