Sådan kan man lave udendørs lanterner til at pynte i haven

Dekorative udendørs lanterner kan tilføje ekstra lys til områder, som normalt er mørke om aftenen. Du kan endda lave dem af genbrugte materialer.
Sådan kan man lave udendørs lanterner til at pynte i haven

Sidste ændring: 26 august, 2022

Vil du gerne lære, hvordan du laver nogle smukke udendørs lanterner til at pynte i haven? Belysningen i denne del af dit hjem er meget vigtigt. Selvom naturligt lys er bedst, er det godt at have andre kilder til lys om aftenen.

Det bedste af det hele er, at du ikke behøver købe lamper eller lanterner fra en butik. Med lidt kreativitet kan du lave dem derhjemme med genbrugte materialer. I denne artikel vil vi give dig nogle interessante idéer. Tjek dem ud!

Dekorative udendørs lanterner: 5 måder at lave dem på

Dekorative lys er blevet mere populære de seneste år. Det skyldes, at folk ønsker at bruge deres haver og terrasser om aftenenDette sted er faktisk blevet et gængs socialt sted for familie og venner, især ved særlige begivenheder.

Mange personer har derfor ledt efter forskellige måder at lyse det op på om aftenen og tilføje lidt dekoration. Selvom der er masser af muligheder, foretrækker nogle personer simple og romantiske udendørs lanterner. Vi vil vise dig nogle muligheder nedenstående.

1. Håndlavede udendørs lanterner af dåser

Eksempel på udendørs lanterner af dåser

For at lave disse smukke lys skal du blot bruge nogle få dåser. Det er ideelt, hvis de er bredere, både så belysningen er bedre og af æstetiske årsager. Vær sikker på, at de er gjort ordentligt rene!

Trin

 • Først males dåserne for at gøre dem pænere.
 • Derefter bruges en skabelon til at tegne et design på overfladen.
 • Brug søm og en hammer til at lave huller i dåsen omkring hele skabelonen. Hvis du kan, kan du bruge en boremaskine, da det er hurtigere og nemmere.
 • Lav også et par huller i bunden, hvis du ønsker en hængende lanterne. Når den er klar, tilføjes en snor eller metaltråd, så man kan hænge den, hvor man ønsker det.
 • Til sidst kommes et stearinlys eller en lille lyspære indeni.

Måske denne artikel også vil interessere dig: Sådan laver du en hjemmelavet knagerække

2. Udendørs lanterner af papirposer

Rispapir er godt til udendørs lanterner

En ulempe ved papirposer er, at de hurtigere går i stykker end andre typer. Det er dog en god mulighed til hurtig belysning til en særlig begivenhedDe gør derudover omgivelserne romantiske og smukke.

Trin

 • Du kan faktisk købe poser i butikker. Hvis du foretrækker det, kan du dog lave dem selv.
 • For at gøre det skal du bruge nogle genbrugte papirposer, sand, saks, blyant og nogle LED lys. Tegn et design på overfladen af posen med blyanten.
 • Skær det ud, men vær sikker på, at du efterlader lidt plads i bunden af posen til at fylde den med sand.
 • Til sidst sættes LED lys indeni, og lanternen placeres, hvor end man ønsker det.

3. Lanterner af glaskrukker

Lanterner af glaskrukker

Et andet materiale, der kan genbruges, og som kan være meget nyttigt, når man laver udendørs lanterner, er glaskrukker. Det ser elegant og romantisk ud, når man tilføjer nogle forskellige designs. Virker denne idé tiltalende for dig? Så lad os komme i gang!

Trin

 • Først rengøres glaskrukkerne meget grundigt, og man kommer en håndfuld småsten indeni. Hvis du ønsker det, kan du også fylde dem med salt, linser eller en anden type korn.
 • Sæt derefter et lys indeni dem. Det kan være den type, der afviser myg.
 • Til sidst kan du tilføje forskellige designs: Du kan male dem, sætte blonder på eller vikle et bånd rundt om. Du kan også bruge snore til at gøre dem til hængende lanterner.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Du kan genbruge syltetøjsglas og organisere badeværelset

4. Udendørs lanterner af træ

Lanterne i stue

Med nogle stykker træ kan du lave smukke udendørs lanterner. Eftersom det er så alsidigt, kan du faktisk lave dem i forskellige former: Firkanter, rektangler, trekanter og mange flere. Det hele afhænger af din kreativitet.

Trin

 • Saml flere stykker træ med den tykkelse, du foretrækker. Du kan endda skære et brædde i flere stykker.
 • Form derefter lanternen og sæt stykkerne sammen med søm eller trælim.
 • Dæk ydersiden af lanternen med stof eller farvet papir. Hav dog i baghovedet, at papir ikke vil holde så længe.
 • Sæt til sidst et stearinlys eller en lyspære i.

5. Lanterner lavet af fiskebowler

Udendørs lanterner med søstjerner

Ønsker du mere elegante og originale lanterner? Så tøv ikke med at prøve denne idé med fiskebowler i glas. På grund af deres form og størrelse er de perfekte til at tilføje mere lys til bestemte områder i din have.

Trin

 • Pynt overfladen af fiskebowlen, som du ønsker det.
 • Kom derefter små sten, salt eller et lignende element indeni.
 • Til sidst placeres et stearinlys indeni, og lanternen stilles på det ønskede sted.

Hvis du tænker, at din have eller terrasse er meget mørk om aftenen, så prøv nogle af disse smukke udendørs lanterner. Som du kan se, er de nemme at lave, og de giver et meget særligt præg til disse områder.

Det kan interessere dig ...
Idéer til billigt hjemmelavet bordpynt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Idéer til billigt hjemmelavet bordpynt

Bordpynt er et must, når det kommer til at pynte op til specielle lejligheder. Læs denne artikel for at lære at lave hjemmelavet bordpynt.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.