Sådan sænker du dit kolesterol

Ud over at forebygge ophobingen af fedt og sukker i blodårerne, sænker havregryn også kolesterol. De vandopløselige fibre hindrer kolesterolets optagelse i kroppen og fjerner det.
Sådan sænker du dit kolesterol
Maricela Jiménez López

Bedømt og godkendt af læge Maricela Jiménez López.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Sådan sænker du dit kolesterol, læs med her! Kolesterol er et lipid, som kroppen har brug for i visse mængder for at holde sig sund og fungere korrekt. Lipoprotein med lav densitet er mere almindeligt kendt som dårligt kolesterol, fordi det kan tilstoppe blodårerne og fremkalde forskellige typer sygdomme. På den anden side, er lipoprotein med en høj densitet den gode form for kolesterol. Dette hjælper nemlig med at sende det dårlige kolesterol ned til leveren, som sørger for, at det fjernes fra kroppen.

Sænk dit kolesterol

Kroppens celler har brug for en vis mængde kolesterol, som kroppen distribuerer efter behov. Problemet er at mange af de fødevarer, vi spiser i dag, har et højt indhold af kolesterol, hvilket kan resultere i, at den dårlige kolesterol ophobes i kroppen, tilstopper blodårerne og får dem til at hærdes. Når blodårerne mister deres fleksibilitet, bliver det vanskeligere for blodet at strømme igennem. Blodårerne bliver smallere og hindrer gradvist blodcirkulationen. I betragtning af, hvor store risici højt kolesterol præsenter, er det vigtigt at skabe nogle gode vaner, som vil reducere kolesteroltallet og forebygge seriøse konsekvenser i fremtiden. Har du allerede for højt kolesterol? Hvis du lider af dette problem, inviterer vi dig til at prøve nogle af de midler til at sænke det dårlige kolesterol, som vi præsenterer i dagens artikel.

Birkete

Birk er et træ med fremragende detox egenskaber, fordi den stimulerer kroppens fjernelse af affald og overflødigt kolesterol i blodet. For at drage fordel af birketræets gode egenskaber, er det eneste, man skal gøre, bare at drikke en te brygget på birkeblade tre gange om dagen.

Det skal du bruge

 • En halv spiseskefuld tørrede birkeblade
 • 250 ml vand (en kop)

Sådan gør du

Bring vandet i kog og tilsæt de tørrede birkeblade. Lad dem simre ved svag varme i fem minutter. Tag teen af komfuret og lad den trække i 10 minutter før den drikkes in den anbefalede dosis.

Havremælk

Havremaelk

Havre er en af de sundeste madvarer, man kan spise i sin daglige kost. Det har et højt indhold af vandopløselige fibre, hvilket gør at kroppen optager mindre fedt og sukker i blodstrømmen – dette hjælper med at sænke dit overordnede kolesterol niveau. For at få mest gavn af havren, anbefaler vi at man laver havremælk og drikker flere glas i løbet af dagen.

Det skal du bruge

 • Tre spiseskeer havregryn
 • En liter vand

Sådan gør du

Bare hæld de tre spiseskefulde havregryn ned i en glasbeholder og hæld en liter vand over. Lad blandingen stå natten over. Næste dag bør man bare si blandingen og drikke væsken i løbet af dagen.

Auberginevand

Auberginevand er blevet mere og mere populært de senere år, efter det blev bevist, at det kan hjælpe med at øge kroppens fedtforbrænding hvis man drikker det regelmæssigt. Ud over dette har undersøgelser vist at de mennesker, som drikker auberginevand også har lavere kolesteroltal. Denne egenskab tilskrives auberginens indhold af nasunin, et plantenæringsstof, der hjælper med at bekæmpe tilstedeværelsen af de frie radikaler.

Det skal du bruge

 • En aubergine
 • To liter vand

Sådan gør du

Skær auberginen i stykker og kog den i to liter vand. Når den har kogt et par minutter, fjern den da fra varmen og lad den stå indtil den når stuetemperatur. Drik en kop af denne væske flere gange i løbet af dagen.

Rødvin og persille

Persille

Et glas rødvin om dagen kan hjælpe med at sænke det dårlige kolesterol på grund af rødvins høje indhold af antioxidanter, der er kendt som polyfenoler. Polyfenoler hjælper ikke kun med at kontrollere det dårlige kolesterol, men stimulerer også produktionen af god kolesterol.

Persille har et højt indhold af flavonoider og fungerer samtidig som et karudvidende middel takket være den indhold af apiol.

Når man kombinerer de to ingredienser i en behandling, får man et fremragende miks til at sænke det dårlige kolesterol og forbedre det overordnede hjerte-kar helbred.

Det skal du bruge

En flaske rødving (750 ml)

50 gram persille

Sådan gør du

Bland de to ovenstående ingredienser i en stor karaffel og sikr, at den er lukket helt tæt til. Lad den stå i tolv dage. Efter de tolv dage er gået, kan man nyde en kop af denne blanding efter hvert måltid.

Artiskok-te

Te brygget på artiskokker er fantastisk til at detoxe kroppen, fjerne giftstoffer og reducere dårligt kolesterol. Derudover kan det at drikke artiskok-te regelmæssigt hjælpe til, at det er nemmere at tabe sig.

Det skal du bruge

 • To artiskokblade
 • 250 ml vand (en kop)

Sådan gør du

Kog artiskokbladene i 250 ml vand i 15 minutter før de tages af varmen. Lad derefter blandingen stå og trække i fem minutter mere. Det anbefales at drikke denne te på tom mave. Folk med fordøjelsesproblemer bør ikke drikke denne te.

Er dit kolesterol tal ikke helt som det skal være? Prøv vores tips, start i dag!

Det kan interessere dig ...
Reducer kolesterol og blodsukker med æblecidereddike
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Reducer kolesterol og blodsukker med æblecidereddike

Højt kolesterol og blodsukker er to meget almindelige sygdomme i alle dele af verden. Begge har direkte indflydelse på blodkarrene.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Achrem-Achremowicz, Jacek & Kepczyńska, Elzbieta & Zylewski, Marek & Janeczko, Zbigniew. (2009). Synthesis of betulin derivatives and the determination of their relative lipophilicities using reversed-phase thin-layer chromatography. Biomedical chromatography : BMC. 24. 261-7. 10.1002/bmc.1282.
 • Ware, M. (2017). ”Eggplant health benefits and tasty tips”. Medical News Today. [Online] Avaiable at: https://www.medicalnewstoday.com/articles/279359.php
 • Brazier, Y. (2017). ”Is red wine good for you?” Medical News Today. [Online] Avaiable at: https://www.medicalnewstoday.com/articles/265635.php
 • Vasilenko IK, Semenchenko VF, Frolova LM et al. The pharmacological properties of the triterpenoids from birch bark. Eksp Klin. Farmakol 1993; 56(4): 53-5. 
 • Carnat A, Lacouture I, Fraisse D et al. Standarization of the Birch Leaf. Ann Pharm Fr, 1996; 54(5): 231-5.

 • Zaragozá F, Ladero M, Rabasco A et al. Plantas Medicinales (Fitoterapia Práctica). Segunda Edición, 2001. pp 136-8.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.