Skuespilleren Miguel Ángel Muñoz' maverutine

Miguel Ángel Muñoz har ikke en maverutine i et fitnesscenter. Men hans markerede muskler vidner om en aktiv livsstil. Se her, hvordan han får dem.
Skuespilleren Miguel Ángel Muñoz' maverutine
Leonardo Biolatto

Skrevet og kontrolleret af læge Leonardo Biolatto.

Sidste ændring: 27 april, 2023

Hvis vi siger, at Miguel Ángel Muñoz’ maverutine ikke er baseret på en rutine, giver det ingen mening. Sandheden er, at den 39-årige skuespiller ikke ser ud til at følge en streng træningsrutine.

Han er ikke fan af fitnesscenteret, han dyrker CrossFit uden overdrivelser og løber meget. Var det ikke sådan, at løb var imod dannelsen af muskelmasse og styrke?

Billederne af den Madrid-fødte skuespillers mavemuskler modbeviser rygterne. Selv om han ikke er dygtig til at tage billeder af sig selv med lidt tøj og vise dem på de sociale netværk, har nogle vist den mave, han har opnået med tiden.

Yoga i Miguel Ángel Muñoz’ maverutine

“Jeg valgte yoga, fordi det blev anbefalet til mig for at lindre nogle ryg- og nakkeproblemer.”

-Miguel Ángel Muñoz-

Skuespilleren har ved nogle lejligheder givet udtryk for, at han bekymrer sig om sit indre. Han ønsker at forstå, hvordan hans sind reagerer for at forholde sig til andre. I den forstand synes yoga at være den perfekte aktivitet.

Det er også logisk, at han har tyet til yoga for ryg- og nakkesmerter. Ifølge videnskabelige undersøgelser har det vist sig, at nogle varianter af yoga kan lindre knogle- og muskelsmerter. Ved at udføre de korrekte stillinger og undgå de mere komplicerede stillinger opnår klienterne tydelige forbedringer, når de lider af rygproblemer.

Muñoz dyrker Bikram-yoga, når han er i Spanien, men når han er i USA, vælger han hot yoga der. Hvad er forskellene mellem dem?

Vi tror, at du måske også vil nyde at læse denne artikel: Ayayoga: Hvad er det, og hvad er dets fordele?

Bikram yoga

Denne variant af yoga skylder sit navn til sin skaber: Bikram Choudhury. Hans forslag består af 26 stillinger med åndedrætsøvelser, der udføres i et varmt miljø med en rumtemperatur på over 40 grader Celsius.

Hver session af Bikram yoga gentager de samme stillinger med den samme sekvens. Her adskiller den sig fra hot yoga, som vi vil gennemgå nedenstående.

Det har sine komplikationer at udføre yoga i et så varmt miljø, da ikke alle instruktører tillader vandindtag. Det er derfor nødvendigt at være opmærksom på risikoen for dehydrering.

Under alle omstændigheder er det logisk at antage, at der er et betydeligt tab af kalorier under træningen. Udførelsen af stillingerne, opretholdelsen af muskeltonus under udførelsen af dem og den omgivende temperatur bidrager til fedtforbrændingen.

Tre personer dyrker yoga

Hot yoga

Hot yoga kan betragtes som en form for Bikram yoga, selv om den væsentlige forskel ligger i stillingerne. Her er der ingen streng overholdelse af en rutine, der gentages i hver session. Det er mere frit og er baseret på hatha yogans dynamik.

Det varme miljø skal ud over temperaturen på 40 grader celsius sikre en luftfugtighed på 40 %. Under disse forhold øges sveden, og det samme gælder risikoen for dehydrering og øget kalorieforbrænding.

Mange af dens udøvere hævder, at varmen forbedrer smidigheden. Derfor ville det være lettere at opnå stillinger, der ellers ville være komplicerede.

Surfing i Miguel Angel Muñoz’ maverutine

Den spanske skuespiller elsker at surfe. Denne sport har en høj energibelastning. Man har brug for meget stærke kernemuskler for at kunne håndtere brættet overfor havets momentum.

“Jeg begyndte på denne sport gennem en mexicansk ven. Jeg startede i Venice Beach, som er mere afslappet og mindre proffessionel end Malibu.”

-Miguel Ángel Muñoz-

Det er interessant at bemærke, at surfing har vundet indpas som en sund aktivitet. Tidligere blev det kun betragtet som en form for sjov for teenagere, der boede ved stranden.

Men husk blot den kampagne, som det spanske surfforbund har lanceret under hashtagget #surfingesvida (surflivet). Flere læger stemte i og anbefalede sporten til deres patienter som støtte for behandlingen af kroniske lidelser som forhøjet blodtryk, fedme og endda psoriasis.

Ved surfing styrkes mavemusklerne, fordi bevægelsen af kroppens kernemuskler er afgørende for brættets retningsændringer. Når det er monteret, bliver fastholdelsen af muskelspænding og isometrisk træning konstant.

Det vil sige, at denne sport kan styrke mavemusklerne uden at skulle udføre gentagelser af mavebøjninger. Selvfølgelig er det ikke det samme, men kombinationen af friluftsliv og styrketræning er meget interessant.

Person surfer, hvilket kan være en del af en maverutine

Kan du lide denne artikel? Du vil måske også gerne læse: Mad og motion: Nøglen til at få strandkrop

Muñoz’ sportslige variation

Miguel Ángel Muñoz dyrker ikke kun yoga og surfing. Han spiller også regelmæssigt fodbold med veteranerne fra Real Madrid og løber.

Forklarer denne variation hans mavemuskler uden en streng maverutine? Det er muligt, hvis vi tænker på, at en sportsudøver med udholdenhed og vedvarenhed kan styrke sine muskler generelt.

Under alle omstændigheder skal vi huske på vigtigheden af kosten. Skuespilleren har kommenteret i interviews, at han forsøger at følge en generel pleje af sin krop. Dette er i overensstemmelse med yoga.

Kosten er en del af en selvplejeproces, der er holistisk. Bekymring for indre og ydre sundhed er søjler i søgen efter velvære.

“I årevis har jeg været mere bekymret for det, der sker indeni mig, end for mit udseende. For mig er det vigtigste at have det godt med mig selv.”

-Miguel Ángel Muñoz-

Der er ingen maverutine udført af Miguel Ángel Muñoz, som vi kan klassificere som sådan. Der er derimod en livsstil, en måde at se hverdagen an på. Og den kan vi lære af.

Sport, friluftsliv, forbindelsen med sig selv… Det handler om at indgå i en harmoni, der ikke overvælder os i jagten på en slank krop, men som forbedrer vores fysiske og mentale kvaliteter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Kim, Sang-Dol. “Twelve weeks of yoga for chronic nonspecific lower back pain: a meta-analysis.” Pain Management Nursing 21.6 (2020): 536-542.
  • Ross, Alyson, and Sue Thomas. “The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies.” The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.
  • ElMahdy, Yasmine Mounir. “A case-study of the benefits acquired by surfers in Jæren, Norway.”
  • Braun, Tosca D., et al. “Yoga participation associated with changes in dietary patterns and stress: A pilot study in stressed adults with poor diet.” Complementary Therapies in Clinical Practice 45 (2021): 101472.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.