Symptomer på 5 normale sygdomme for kvinder

Vi bør lære at genkende mulige symptomer på sygdomme for at være i stand til at få en tidlig diagnose. Dette lader os bekæmpe disse gængse sygdomme i et tidligt stadie. Det kan være en afgørende faktor for at opnå en effektiv behandling, hvis man genkender disse symptomer.
Symptomer på 5 normale sygdomme for kvinder
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 14 august, 2023

Der er en række sygdomme, der er mest almindelige for kvinder, som man bør kende til. Vi ved allesammen, at vi ofte er mere ansvarsfulde overfor andre personers helbred end vores egen velvære. Og dette er noget, som vi bør være opmærksomme på.

På samme tid afgør vores egen livsstil udviklingen af bestemte lidelser. Daglige bekymringer, stress og mangel på regelmæssige tjek ved lægen kan resultere i seriøse problemer nogle gange.

I denne artikel vil vi anbefale noget meget simpelt og vigtigt: pas på dig selv, lyt til dig selv og prioritér. Det er ikke egoistisk at passe på sig selv. At pleje sig selv er at værdsætte sig selv. Det fortjener vi for at kunne være lykkelige og være i stand til at give det bedste af os selv til personerne omkring os.

Her beder vi dig om at lære om disse 5 sygdomme, der er gængse for kvinder, samt deres symptomer.

1. Sygdomme for kvinder: Migræne, hovedpine i begyndelsen af voksenlivet

Ifølge data fra World Health Organization (WHO) påvirker migræne dobbelt så mange kvinder som mænd. Smerten varer også længere tid og opstår oftere i løbet af en måned.

Migræne er muligvis den lidelse, der er mest almindelig blandt kvinder. Faktisk er størstedelen af den traditionelle medicin, som påvirker blodårerne, ikke til nogen hjælp, når det kommer til at lindre smerten fra migræne.

 • Migræne har intet at gøre med hormoner eller stress.
 • Nuværende data viser, at årsagen til migræne er overfølsomhed overfor nerve fibre.
 • Udover at være genetisk bestemt, vides det, at det centrale nervesystem har noget at gøre med denne sygdom. Der bliver på nuværende tidpsunkt udført eksperimenter for at få mere effektive behandlinger.
Migraene

Migræne symptomer

 • Migræne opstår meget tidligt ved kvinder. Faktisk er det almindeligt, at piger lider af det fra en alder af 11 år.
 • Smerten er intens og dunkende. Og den er koncentreret i den ene side af hovedet. Det forårsager svimmelhed, opkast og indebærer visuelle hallucinationer.
 • Denne form for hovedpine er vedvarende og opstår op til 4 gange om måneden. Nogle gange vil det forsvinde efter et antal år.

2. Den mest almindelig type allergi ved kvinder

Det virker måske besynderligt, men allergi er mere almindeligt for kvinder end mænd. Vi giver det ikke altid særlig meget opmærksomhed, hvis symptomerne ikke er særlig seriøse.

Intolerance overfor gluten samt byg og rug er også mere almindeligt blandt kvinder. Dette er så fremherskende, at ifølge the Celial Disease Foundation er næsten 70% af de ramte kvinder.

 • Det anbefales også, at man tager med i regnestykket, at kvinder har mest kontakt med kemiske produkter. Vi døjer med størstedelen af vores allergiske reaktioner fra kosmetik og rengøringsmidler.

Hvilke symptomer bør man se efter?

 • Man bør være opmærksom på, hvordan ens hud og øjne reagerer hver gang, man anvender bestemt makeup.
 • Tør hals og øjne, der konstant løber i vand, opstår typisk, når der er en allergi.
 • Man bør også være opmærksom på sin fordøjelse. Nogle gange kan ubehag, luft i maven og konstant oppustethed efter at have spist være tegn på en form for intolerance.

3.  Irritabelt tarmsyndrom, én af de mest almindelige sygdomme for kvinder

Irritabelt tarmsyndrom er en sygdom i fordøjelsessystemet. Den forårsager smerte og irritation. Det veksler også mellem forstoppelse og diarré, og det kan påvirke en i flere timer.

Indtil nu er den præcise årsag til irritabelt tarmsyndrom ukendt. Man har fundet ud af, det det opstår i perioder med ekstremt stress, når vi er nervøse, og når der sker hormonelle forandringer.

Kvinde der er trist

Vær opmærksom på disse symptomer på irritabelt tarmsyndrom

 • Det opstår for første gang i alderen 15 til 25 år.
 • Det er ikke en simpel sygdom, og det er ikke dårlig fordøjelse eller for meget mavesyre. Der er en intens smerte i området ved tyktarmen, som spreder sig til hele maven.
 • Man oplever opkast, luft i maven og en meget intens brændende fornemmelse. Smerten kommer og går, og den kan vare i et par dage.

4. Sygdomme for kvinder: Brystkræft

Brystkræft er endnu en sygdom, som er mest almindelig hos kvinder. Man bør dog være opmærksom på, at i de seneste år har antallet af tilfælde af lungekræft og tyktarmskræft også været stigende. Man bør aldrig udsætte sit rutine tjek.

Hvad er symptomerne, man bør være opmærksom på?

Man bør være opmærksom på sine bryster. Mange af os lærer at tjekke vores bryster ved at lede efter små buler. Alligevel glemmer vi en vigtig indikator: de små pletter.

Det vigtigste er at undersøge huden for at se, om der er sket forandringer. Det kan være små knuder, besynderlig tekstur, farve eller hule områder.

 • Hvis der er brystkræft i familien bør man også begynde at lave undersøgelserne, før man fylder 40. Efter 40-års alderen bør man regelmæssigt få lavet mammografi.

5. Sygdomme for kvinder: Depression, en trofast følgesvend i bestemte perioder

Ifølge World Health Organization påvirker depression 350 millioner mennesker hvert år i hele verden. Et stort antal er kvinder.

Depression er en stille sygdom, som opstår i bestemte perioder i vores liv. Der er en ting ved dette, som vi bør huske på:

 • Kvinder har de bedste psykologiske strategier til at bekæmpe depression. De søger hjælp, før mænd gør. De kan desuden finde følelsesmæssig lettelse og udtrykke deres problemer. De kan også kommunikere bedre ved at åbne op overfor andre.
Kvinde med depression

Symptomer på en depression

 • Apati
 • Mangel på energi
 • Konstant dårligt humør
 • Tilbagevendende sorg og konstante negative tanker
 • Problemer med søvn
 • Fysiske og muskulolskeletale smerter
Det kan interessere dig ...
De fire mest almindelige cerebrovaskulære sygdomme
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
De fire mest almindelige cerebrovaskulære sygdomme

Cerebrovaskulære sygdomme (CVD) henviser til alle tilstande, hvor blodcirkulationen til en bestemt del af hjernen midlertidigt eller permanent stop...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Raña-Martínez, N. (2008). Migraña en la mujer. Revista de Neurologia 46, 373–378.
 • Moscoso J., F., and Quera P., R. (2016). Enfermedad celíaca. revisión. Revista Medica de Chile 144, 211–221.
 • Man, F., and Bustos Fernández, L.M. (2013). Síndrome de intestino irritable: ¿Un trastorno funcional? Acta Gastroenterologica Latinoamericana 43, 321–334.
 • Arroyo Yustos, M., Martín Angulo, M., and Álvarez-Mon Soto, M. (2017). Cáncer de mama. Medicine (Spain) 12, 2011–2023.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.