4 tips til en slankere hals

4 tips til en slankere hals
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Det er grimt med de der dobbelthager. Det er det unægteligt. Du er sikkert virkelig ærgelig over, at fedtet skal samle sig lige netop der af alle steder, hvor det er så svært at komme af med. Der findes jo ikke sådan noget som “halsbøjninger” eller “nakkesquats”. Mange tyr til plastikkirurgi som en sidste udvej, men det er slet ikke nødvendigt . Læs her hvordan du selv kan komme af med dobbethagerne! Her får du 4 tips til en slankere hals.

Enkle trin til en slankere hals

“Hvorfor er det lige, at en dobbelthage opstår i første omgang?” Dybest set er det fordi, at musklerne under din kæbe mister deres fasthed med alderen og over tid. Vores kost, mangel på hydrering og tab af styrke og tone betyder, at din hud begynder at pose, hvilket selvfølgelig påvirker dit ansigts udseende. Men med en lille indsats og ved at følge nogle enkle strategier kan du faktisk godt slanke halsen.

1. Sund mad

Sund mad

 

Dit helbred afspejles i dit udseende, og det er derfor, det er utroligt vigtigt at indtage en kost, der hjælper dig med at fjerne giftstoffer, hydrere din krop og som giver dig vitaminer og mineraler, der specifikt forbedrer hudens fasthed. Her er for eksempel nogle gode juicer, du kan tage med i din kost:

1. Æble- og rødbedesaft: Denne her juice er både nærende og velsmagende. Den hjælper med at fjerne giftstoffer og undgå væskeophobning. Du kan drikke et glas før maden, for at hjælpe dig med bedre at fordøje det, du spiser. Den gør dig mæt lidt hurtigere, og er også god for huden. Og så er det en naturlig udrenser.

2. Melonsaft: Meloner er gode for huden og kan forebygge fedtdepoter i at ophobe sig under din kæbe. For at få allerflest fordele ud af melonen bør du drikke et glas melonsaft sammen med et glas vand. Det er ikke kun velsmagende – det er også sundt.

3. Lime og mynte: En fantastisk antioxidant, udrenser og energigiver. Limesaft har lige præcis den rette mængde antioxidanter til at bekæmpe de frie radikaler, der er til stede i vores krop. Og ikke nok med det; dets rensende egenskaber hjælper os også med at undgå væskeophobning og med at fjerne giftstoffer. Sammen med mynte, får du en rigtig god juice til huden og til resten af kroppen.

2. E-vitamin gør huden fast og smidig

Olie

 

Prøv at få mere E-vitamin. E-vitamin forbedrer nemlig hudens fasthed og smidighed. Du kan øge dit indtag af E-vitamin ved at spise flere bladgrøntsager, brune ris, kim- eller hvedeolier, rug, bælgfrugter, nødder, og æbler. Hvis du gerne vil vide, hvordan du bedst opfylder dit vitaminbehov, så gå til din læge. Han eller hun kan oplyse dig om, hvad din krop har brug for, og hvordan du bedst får det.

3. Masker og peeling

Ung kvinde med ansigtsmaske

 

Et værktøj, der er virkelig effektivt i kampen for at opnå en slankere hals og stramme op på dobbelthagen, er en hvedekimsolie-baseret ansigtsmaske. Hvedekim har en høj koncentration af E-vitamin, som giver fugt og opstrammer huden langs din hage. Påfør masken dagligt på området langs din hals og hage, og du vil se resultater lidt efter lidt. Enkle løsninger er ofte bedre end dyre cremer.

Brug et stykke vat før sengetid til at påføre hvedekim-olien og massér det forsigtigt ind i huden med opadgående bevægelser fra nederst på din hals til din hage i 10 til 15 minutter. Nemt!

4. Øvelser til opstramning af din kæbe

Kvinde med slank hals

 

Der findes godt nok ikke “nakkesquats”, men du kan faktisk godt lave øvelser, der strammer musklerne i halsen op. Disse enkle øvelser vil hjælpe dig med at opnå et yngre udseende samt en mere slankere hals. Husk, at i disse områder af din krop er huden solidt fastgjort til muskelstrukturer, hvilket betyder, at hvis du er i stand til at tone og opstramme disse muskler, vil din hud følge trop. Nøglen er at være konsekvent, og her er hvordan:

  • Den første øvelse er enkel: Tegn cirkler i urets retning i den øverste del af din gane med spidsen af ​​tungen. Hold ryggen lige og munden lukket. Denne øvelse er rettet mod kæben. Gentag tre gange om dagen i sæt af ti cirkler.
  • Stemmeøvelser er også vigtigt, og kan være sjovt. Udtal, ved hjælp af overdrevne bevægelser, alle vokalerne. Du behøver ikke at skrige, du skal blot forme vokalerne lydløst med din hals og mund. Gentag 10 gange dagligt. Dette er den perfekte øvelse til at træne musklerne nederst i din hals.
  • Kast et par smil ind i din motionsrutine og oplev fordelene. Form et omvendt smil, mens du spænder dine nakkemuskler så meget som muligt. Perfekt! Gentag  10 gange, og husk at være konsekvent.

Vi håber, at du har nydt disse tips om, hvordan man kan få en slankere hals, og at du finder dem nyttige!

Det kan interessere dig ...
6 tips til en glat hals med yngre udseende
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tips til en glat hals med yngre udseende

Vi bekymrer os om at forhindre ansigtsrynker, men tænker ikke videre over halsen. Derfor får du her tips til en glat hals med yngre udseende.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • DePhillipo NN., Aman ZS., Kennedy MI., Begley JP., et al., Efficacy of vitamin C supplementation on collagen synthesis and oxidative stress after musculoskeletal injuries: a systematic review. Orthop J Sports Med, 2018.
  • Keen MA., Hassan I., Vitamin E in dermatology. Indian Dermatol Online J, 2016. 7 (4): 311-5.
  • Kim JJ., An analysis on muscle tone and stiffness during sling exercise on static prone position. J Phys Ther Sci, 2016. 28 (12): 3440-3443.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.