5 enkle måder at afgifte dine nyrer

Udover at afbalancere surhedsgraden i blodbanen, hjælper natron også med at forbedre nyrefunktionen og forhindre dannelsen af nyresten.
5 enkle måder at afgifte dine nyrer

Sidste ændring: 13 oktober, 2018

Det er værd at huske, at dine nyrer tilbringer hele dagen med at rense dit blod ved at fjerne affald og giftstoffer. Tag ikke denne vigtige funktion for givet, fordi dit helbred og livskvalitet afhænger af det. Hvorfor lærer vi ikke fem nemme måder at holde dem sunde og arbejde i topform? Her er 5 enkle måder at afgifte dine nyrer.

Så vigtigt er det at rense dine nyrer

Dine nyrer stopper ikke med at arbejde på noget tidspunkt. De filtrerer blodet, renser det, fjerner overskydende salt og toksiner, udløser hormonfrigivelse, og som et resultat af alt dette, er dit blodtryk bedre reguleret og din krop har en balance af elektrolytter. Masser af mennesker undervurderer betydningen af disse organer og ubevidst skader dem ved at føre en usund livsstil. Til sidst vil der opstå problemer. Deres kreatinin niveauer bliver forhøjet, nyrefunktionen tabes, og den rette filtrering af blodet vil bremses. Du vil begynde at føle dig træt og syg. Og hvis du tror dit liv er kompliceret nu, så forestil dig hvordan det ville være i dialyse. Faktisk kender du måske allerede nogle, der oplever dette nu, og du forstår vigtigheden af at holde dine nyrer rene, sunde og stærke. Så… hvorfor ikke starte i dag, ved at bruge en af vores 5 enkle måder at afgifte dine nyrer?

Tegn på at dine nyrer måske har problemer

Smerter i nyrerne

Vi har alle oplevet en eller flere symptomer, som vi kommer til at beskrive i denne artikel, og sandsynligvis tage dem med et gran salt – medmindre de bliver ved. For eksempel føler du dig måske nogle dage mere træt eller har nogle hævelser i benene. Dette kan være normalt, men hvis det er noget, der ikke går væk eller er ledsaget med ubehag eller den konstante trang til at tisse, bør du se en læge.

 • Vedvarende udmattelse.
 • Hævelse i benene, især omkring anklerne.
 • Kløen i hele kroppen, nervøsitet.
 • Urinerer ofte, meget mere end normalt.
 • Tab af appetit, opkast og svimmelhed.
 • Hænder og ben falder i søvn.
 • Ser konstant frem til at sove.
 • Områder af huden der bliver formørket.

5 enkle måder at afgifte dine nyrer

1. Natron

Natron

Vi er sikre på, at du allerede har hørt denne anbefaling. Natron fungerer som en naturlig elektrolyt, der hjælper med at kontrollere og regulere surheden af blodet (pH-niveau). Når du har nyreproblemer, er det normalt at lide af det der kaldes renal acidose – øget surhedsgrad, der ændrer normal nyrefunktion. Natron hjælper med at bevare en optimal pH-balance for at undgå acidose, og i tillæg til dette hjælper det også med at forhindre nyresten fra at formes, og forbedrer den generelle renale funktion. Det er en god ide at drikke et glas vand med en teskefuld natron mindst tre gange om ugen.

2. Fordele ved æblecidereddike

Aeblecidereddike

I dette tilfælde indeholder æblecidereddike en syre, der er til gavn for nyrerne. Ved første øjekast kan det virke selvmodsigende, fordi vi jo prøver på, ikke at hæve niveauet for syreindholdet i blodet, men hvad der virkelig får æblecidereddike til at fungere, er det evne til at fremme god fordøjelse og hjælper med at afgifte nyrerne. Prøv at have et glas vand med en spiseskefuld æblecidereddike efter dit hovedmåltid. Hvorfor ikke give det et skud?

3. De bedste naturlige urter for dine nyrer

Maelkeboette

En af de 5 enkle måder at afgifte dine nyrer på er Phytoterapi, det er en ideel måde at rense dine nyrer ved at filtrere blodbanen, reducere inflammation og forebygge dannelse af nyresten. Så hvad er de bedste planter og urter at bruge til at lave en god eftermiddagste. Værsgo:

 • Basilikum, som er en fremragende behandling for at undgå smertefulde nyresten. Du kan lave teen ved hjælp af 5 basilikumblade og en spiseskefuld honning.
 • Mælkebøtte: Dette er en af de bedste urter til din fordøjelse, lever og nyrer. Det er fantastisk til en afgiftningsbehandling. Bare lav en te ved hjælp af to teskefulde af tørrede blomster og kog dem i 15 minutter. At drikke denne en gang om dagen er perfekt.
 • Ingefær: Hvis du allerede er vild med ingefær, så er du heldig. Det anses for at være en af de bedste naturlige rødder til behandling af problemer som betændelse, smerter og infektioner… og det renser og styrker også lever og nyrer.

4. De bedste frugter og safter

Granataeble
 • Vandmelon: Dette er en helbredende frugt og naturlig medicin til nyrerne. Hvorfor? Fordi det indeholder masser af vand og frem for alt, fordi det hjælper med at rense kroppens væv og blodbane. Husk, at det altid er bedst at spise det, mens det er friskt.
 • Granatæblesaft: Takket være sine astringerende egenskaber er denne juice et væsentligt element til en sund kost, som du ikke bør gå glip af.

5. En spiseskefuld af olivenolie med citron om morgenen

Som du ved, er olivenolie rig på oliesyre, som har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at pleje din krop. Det er også fyldt med enkeltumættede fedtsyrer, der er godt for nyrerne. Om morgenen, bare bland en spiseskefuld olivenolie med et par dråber citronsaft, og det vil hjælpe med at forhindre dannelsen af nyresten. Hvorfor ikke komme i gang nu?

Nu kender du 5 enkle måder at afgifte dine nyrer på, så start nu og mærk forskellen.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Zhang, J. L., Rusinek, H., Chandarana, H., & Lee, V. S. (2013). Functional MRI of the kidneys. Journal of Magnetic Resonance Imaging. https://doi.org/10.1002/jmri.23717
 • Ekberg, O., & Nylander, G. (2019). Anatomy and physiology. In Medical Radiology. https://doi.org/10.1007/174_2017_58
 • U.S. Department of Health and Human Services. (2009). The Kidneys and How They Work. National Institutes of Health. https://doi.org/10.1017/CBO9781107415324.004
 • Siddiqui WA, Shahzad M, Shabbir A, Ahmad A. Evaluation of anti-urolithiatic and diuretic activities of watermelon (Citrullus lanatus) using in vivo and in vitro experiments. Biomed Pharmacother. 2018 Jan;97:1212-1221. doi: 10.1016/j.biopha.2017.10.162. Epub 2017 Nov 12. PMID: 29145146.
 • Di Iorio, B. R., Bellasi, A., Raphael, K. L., Santoro, D., Aucella, F., Garofano, L., Ceccarelli, M., Di Lullo, L., Capolongo, G., Di Iorio, M., Guastaferro, P., Capasso, G., & UBI Study Group (2019). Treatment of metabolic acidosis with sodium bicarbonate delays progression of chronic kidney disease: the UBI Study. Journal of nephrology32(6), 989–1001. https://doi.org/10.1007/s40620-019-00656-5
 • National Kidney Foundation. 10 Signs You May Have Kidney Disease. Recuperado el 3 de mayo de 2021. https://www.kidney.org/news/ekidney/august14/10_Signs_You_May_Have_Kidney_Disease

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.