5 tips til faste og tonede arme

Det er vigtigt, at man kombinerer fysisk motion med en balanceret kost og udholdenhed for at få de faste og tonede arme, man drømmer om.
5 tips til faste og tonede arme
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 25 august, 2022

For mange personer, især kvinder, er ens arme et af de mest problematiske områder på kroppen. Det skyldes, at udover at fedt hober sig op, så har de tendens til at miste deres fasthed og ende op med et slasket udseende. Her får du 5 tips til faste og tonede arme, læs med nedenfor!

Problemet bliver værre, efter man er fyldt 30, når ens muskelmasse begynder at blive mindre, og man har flere problemer med at omdanne fedtvæv.

Hvis man tilføjer et tab af elasticitet til problemet, så finder man ud af, at dette kosmetiske problem er meget svært at løse.

Den gode nyhed er, at det ikke er håbløst. Og ved at lægge nogle kræfter i kan man få faste og tonede arme.

Gå ikke glip af de 5 bedste tips til at give dine arme det udseende, du ønsker.

1. Forbrænd fedt for at få tonede arme

Kvinde der staar paa hug paa vaegten

For at kunne bekæmpe fedt på armene, så er det vigtigt, at man aktiverer hele sin krop og får sin overordende vægt til at falde.

For det er ikke muligt at fjerne fedt fra et enkelt sted. Man bør gå efter metoder til at mindske mængden af kalorier og fedt uden at gøre mere end det, der er nødvendigt for at få et bedre helbred.

Cardio-træning og at følge en balanceret kost er grundlæggende for at bekæmpe overskydende fedt.

Det er også vigtigt at undgå de populære “mirakel kure”. For de mangler næringsstoffer – selvom de hjælper en til at tabe sig, så har de tendens til at føre til et tab af muskelmasse.

En god løsning er at mindske antallet af kalorier i hvert måltid, som man spiser i løbet af dagen. Det er kendt som at kontrollere sine portioner.

Se også denne artikel efter “5 tips til faste og tonede arme”:

Bekæmp appelsinhud med havsalt: Lær hvordan!

2. Øg energiforbruget

Daglig fysisk træning er én af de bedste måder at forbrænde kalorier på. Det forbedrer ens helbred og giver tonede arme.

Denne vane øger ens energiforbrug, sænker ens kolesteroltal og hjælper med at bevare ens blodtryk stabilt.

Man bør få mindst 20 minutter træning om dagen, mindst fire gange om ugen.

Et godt valg til de personer, som ikke har meget ekstra tid, er at gå en rask tur eller anvende en motionscykel.

3. Passe på sin kost

Proteinrig kost

Som en fortsættelse af fordelen ved en god kost til at opnå vægttab vil vi nævne specielle fødevarer, som man bør fjerne fra sin kost:

 • Raffineret sukker
 • Mel
 • Alkohol
 • Sodavand
 • Fast food
 • Saltet kød

Disse fødevarer øger ikke kun ophobningen af fedt, men de er også ansvarlige for sænkningen af ens stofskifte, væskeophobning og hævelser.

I stedet bør man øge sit indtag af kilder til protein af høj kvalitet, såsom:

Man bør også prioritere indtagelsen af friske frugter og grøntsager og huske at drikke rigeligt med vand og sunde væsker.

4. Lav tonende øvelser

At lave øvelser dagligt for at tone sine arme vil hjælpe en til at styrke muskelmassen og mindske slap hud.

Det er ideelt at finde en rutine, som træner alle dele af kroppen på én gang. Men der er også øvelser lavet specielt til at træne ens arme.

Armbøjninger hjælper med at træne brystet for eksempel, men de træner også ens triceps og styrker dem.

Man kan også lave squats med håndvægte eller også kombinere cardio med vægtløftning.

Uanset hvad man vælger, så er det vigtigt, at man gør det gradvist. Især hvis ens krop ikke er vant til det. Hvis man træner for hårdt kan det føre til skader.

Se også denne artikel efter “5 tips til faste og tonede arme”:

Fjern løs hud efter vægttab

5. Hudpleje

Kvinde der faar massage - tonede arme

Kolde bade og massager med opstrammende produkter er fremragende metoder til at opnå og bevare tonede arme.

Begge dele stimulerer blodomløbet i dette område og giver det ilt og næringsstoffer, som man skal bruge til cellulær aktivitet.

En massage på 15 eller 20 minutter, som anvender olier eller en fugtgivende creme, kan stimulere ens lymfesystem, fjerne toksiner og mindske den generende appelsinhud.

Sådan laver man en hjemmelavet opstrammende creme

Man behøver ikke at bruge en formue på kommercielle opstrammende cremer. Man kan prøve denne simple opskrift lavet med økologiske ingredienser.

Ingredienser

 • 225 gram shea smør
 • 3 spiseskefulde grapefrugt olie (45 gram)
 • 3 spiseskefulde valnødde olie (45 gram)
 • 5 spiseskefulde menthol alkohol (50 ml)

Fremgangsmåde

 • Kom alle ingredienserne pånær alkohol i et vandbad eller en dobbelt keddel og lad det stå i 10 minutter over lav varme, indtil det er godt blandet.
 • Lad det køle af en smule, tilsæt menthol alkohol og opbevar det i en lufttæt glasbeholder.
 • Anvend den nødvendige mængde til at massere armene ved at gnubbe med cirkulære bevægelser.
 • Anvend det hver aften.

Vær opmærksom på, at ingen af disse tips vil virke af sig selv eller have en øjeblikkelig virkning. For at få faste og tonede arme bliver man nødt til at være vedvarende med hver anbefaling og have tålmodighed for at kunne se resultater. • Stark, M., Lukaszuk, J., Prawitz, A., & Salacinski, A. (2012). Protein timing and its effects on muscular hypertrophy and strength in individuals engaged in weight-training. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 9(1), 54. https://doi.org/10.1186/1550-2783-9-54
 • Strasser B, Spreitzer A, Haber P. Fat loss depends on energy deficit only, independently of the method for weight loss. Ann Nutr Metab. 2007;51(5):428-432. doi:10.1159/000111162
 • Paul J. Arciero, Christopher L. Gentile,Roger Martin-Pressman, Michael J. Ormsbee, Meghan Everett, Lauren Zwicky and Christine A. Steele. Increased Dietary Protein and Combined High Intensity Aerobic and Resistance Exercise Improves Body Fat Distribution and Cardiovascular Risk Factors. International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism. https://journals.humankinetics.com/view/journals/ijsnem/16/4/article-p373.xml?content=contentSummary-6973
 • Fred B. Roby (1962) Effect of Exercise on Regional Subcutaneous Fat Accumulations, Research Quarterly. American Association for Health, Physical Education and Recreation, 33:2, 273-278, DOI: 10.1080/10671188.1962.10613202
 • Scotto di Palumbo A, Guerra E, Orlandi C, Bazzucchi I, Sacchetti M. Effect of combined resistance and endurance exercise training on regional fat loss. J Sports Med Phys Fitness. 2017;57(6):794-801. doi:10.23736/S0022-4707.16.06358-1
 • Recomendaciones mundiales sobre la actividad física para la salud. Organización Mundial de la Salud. https://www.who.int/dietphysicalactivity/factsheet_recommendations/es/

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.