7 farlige symptomer som kvinder bør kende til

Manglende søvn kan påvirke dit helbred. Først og fremmest har du brug for søvn for at blive udhvilet, men kroppen har også brug for det til at afgifte din krop. Hvis du ikke kommer af med giftstofferne, kan det føre til forringet kognitiv funktion.
7 farlige symptomer som kvinder bør kende til
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Undertiden kan den stress, som hverdagens pligter og bekymringer medfører, distrahere dig fra, hvad der foregår i din egen krop. Kvinder har generelt en tendens til at være mere bekymrede på alle andres vegne end deres egne. Det er derfor vi i dagens artikel vil gennemgå nogle farlige symptomer, som du altid skal være opmærksom på.

Det lød måske helt skræmmende, men det var slet ikke meningen. Meningen er at videregive vigtig information om visse sygdomme og deres symptomer. Og så håber vi, du passer godt på dig selv, så du kan få et godt helbred.

Det betyder en afbalanceret kost, forståelse af vigtigheden af egne følelser, og sunde vaner. Alle disse er grundlæggende søjler for dit generelle velbefindende.

1. Farlige symptomer: Hyppig vandladning

Kvinde der tager sig til maven

 

Føler du konstant et behov for at gå på toilettet? Hyppig vandladning er noget, der er almindelig hos kvinder, men det kan også være et direkte symptom på en infektion. Nogle gange er det nemt at få til vane at behandle urinvejsinfektioner med antibiotika derhjemme, men det bør du aldrig gøre.

En urinvejsinfektion kan komme af forskellige grunde. Kun din læge kan give dig den rette diagnose og ordinere passende behandling. Derhjemme kan du anvende nogle enkle husråd, men du bør aldrig medicinere dig selv. Det vigtigste er at finde ud af, hvad der forårsager din urinvejsinfektion, for det kan indikere en mere alvorlig sygdom, der skal behandles.

2. Farlige symptomer: Mavesmerter

 

 

Hvor mange gange i løbet af måneden oplever du mavesmerter? Ondt i maven kan være en af ​​de mest alvorlige symptomer, og bør aldrig overses. Du kan måske mærke de klassiske smerter fordundet med PMS, eller det kunne være forstoppelse eller gastritis. Det er således vigtigt, at du lokaliserer kilden til dine smerter.

Et tegn på, at du skal gå til lægen med det samme, er, hvis du ud over mavesmerter oplever at miste din appetit, eller pludselig taber dig uden grund.

3. Farlige symptomer: Vedvarende hoste

Kvinde der ligger ned og tager sig til maven

 

Hoste er ofte det første tegn på en tidligt forkølelse. Hosten kan være forårsaget af hæshed, eller endda blive udløst af halsproblemer, for eksempel på grund af aircondition. Dette er normalt harmløst og midlertidigt. Men hvis din hoste simpelthen ikke går væk, og det bliver ved med at gøre ondt , bør du gå til lægen.

Der kan være mange årsager til en vedvarende hoste, lige fra en halslidelse, polypper eller allergier til mere alvorlige sygdomme, der kræver øjeblikkelig lægehjælp.

4. Farlige symptomer: Føler du dig forpustet?

 

 

Når du går op ad trappen derhjemme eller på arbejdet, oplever du så, at du hver dag bliver mere og mere forpustet? Hvorfor kunne det være? Du fortæller måske dig selv, at det ikke betyder noget, at man har altid dage, hvor man føler sig mere træt end normalt. Du tænker ikke videre over det, og dagene går.

Men du skal være forsigtig. Åndenød er et farligt symptom, som man altid bør være opmærksom på. Det er ofte forbundet med hjerteproblemer, så hvis du også bemærke takykardi, brystsmerter, eller hævelse i dine fødder og hænder, så tal øjeblikkeligt med din læge.

Statistikkerne viser, at kvinder er mindre tilbøjelige end mænd til at gå til længen, når de bemærker symptomer, der kan være forbundet med hjertet. Derfor er der sket det i de seneste år, at dødelighed forbundet med ​​hjertesygdomme faktisk er steget hos kvinder. Gå ikke i denne fælde – gå til lægen med det samme!

5. Farlige symptomer: Angst og stress

Kvinde der tager sig til halsen

 

Kontinuerlig angst over længere perioder eller stress, der ikke behandles ordentligt, kan have langt alvorligere konsekvenser, end du måske tror. det kan være, at du venter i månedsvis eller endda årevis, før du beslutter dig for at se en psykolog. En konstant tilstand af angst er en tikkende bombe for dit helbred.

Hele kroppen undergår store forandringer, når stress og angst dikterer dit liv. Halsbrand, fordøjelsesbesvær, problemer med at sove, takykardi, forhøjet blodtryk… Stress er en tavs fjende, der trækker din livskvalitet væk under dig lidt efter lidt, og som vil, hvis det ikke behandles ordentligt, føre til langt mere alvorlige symptomer.

6. Farlige symptomer: Søvnløshed

Kvinde

 

Hvor ofte lider du af søvnløshed? Oplever du det i mild grad, eller vender det hele tiden tilbage? Du skal være opmærksom på, at hvis du ikker får nok søvn om natten, påvirker det hele kroppen: dit immunforsvar svækkes, din krop kan ikke udføre den normale afgiftning, dine kognitive evner forringes og du oplever dårligere hukommelse samt at du får svært ved at koncentrere dig.

Søvnløshed er en trussel mod dit helbred, og det er vigtigt, at du finder ud af, hvad der forårsager det. Følelsesmæssige problemer? Smerter? Tal med din læge, og lær at få bedre søvn om natten.

7. Farlige symptomer: Underlige nye modermærker

Kvinde der er til undersoegelse

 

Dette er et symptom, der aldrig bør overses: fremkomsten af ​​nye modermærker eller skønhedspletter på huden. Vær opmærksom på deres form og farve, og hvorvidt disse er regelmæssige eller uregelmæssige. Som du ved, er hudkræft provokeret af sollys mere og mere almindeligt i disse dage, og det forårsager tonsvis af helbredsproblemer.

Du kan beskytte dig selv ved hjælp makeup med solfaktor, for eksempel, eller ved at undgå sollys i løbet af de mest intense dagtimer, og frem for alt – være yderst opmærksom på din hud. I det øjeblik, du bemærker, at en ny skønhedsplet eller et nyt modermærke er opstået, så lav med det samme en aftale med din hudlæge. Det eneste, det koster dig, er en smule tid!

Vær opmærksom på din krop, tag vare på dig selv, og gør din livskvalitet bedre hver eneste dag. Symptomerne, som vi har fortalt jer om i dag, kan være potentielt farlige. Dit helbred er forholdsreglerne værd!

Det kan interessere dig ...
6 farlige vaner der er lige så dårlige som rygning
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 farlige vaner der er lige så dårlige som rygning

Rygning er en afhængighed, som kan få alvorlige konsekvenser for vores krop. I denne artikel får du 6 farlige vaner der er lige så dårlige som rygn...


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.