Spis risengrød og tab dig

Dette er en lækker dessert, der i modsætning til hvad de fleste mennesker tror, kan hjælpe dig med at tabe dig. Alt du behøver er at bruge skummetmælk og kaloriefattigt sødemiddel kombineret med en sund kost og noget motion.
Spis risengrød og tab dig

Sidste ændring: 25 maj, 2022

Risengrød er en typisk dessert til børn. Den er mættende og indeholder mange næringsstoffer såsom vitaminer, protein og calcium. Du kan spise risengrød varmt eller koldt, og det er et perfekt supplement til en varieret, sund kost og motion.

Risengrød kan måske endda hjælpe dig med at tabe dig. Det virker næsten for godt til at være sandt! I dagens artikel vil vi gerne dele lidt mere information om fordelene ved risengrød.

Spis risengrød efter træning

Risengrød

Risengrød er lavet af mælk, kanel og ris. Alle er de ingredienser, der kan hjælpe dine muskler efter træning.

Se også: De mange fordele ved rismælk

Ris

Du kan bruge hvide eller brune ris. Den første variant fordøjes hurtigere, men den anden er sundere og indeholder mere fiber.

Ris er uanset hvad en god kilde til kulhydrater og hjælper med at genoprette dit glykogen, som tømmes fra musklerne efter motion.

 

Mælk

Mandelmælk

Hvis du er laktoseintolerant kan du vælge mandelmælk, kokos eller hirse. Hvis du bruger komælk, sørg for at det er fedtfattigt eller skummetmælk for at undgå for stort et fedtindhold.

Mælk er fyldt med proteiner (valle og kasein) og kulhydrater (laktose), som også fylder glykogen-lagrene. Dette hjælper din krop med at assimilere de aminosyrer, den har brug for til at udføre alle sine vigtige opgaver.

Kanel

Kanel tilføjer en særlig smag til din risengrød og har mange ernæringsmæssige fordele.  Alle atleter bør tilsætte kanel til deres kost. Det bidrager til at bekæmpe betændelse, reducere blodtrykket, udrydde influenzalignende symptomer, sænke kolesteroltallet, bekæmpe diabetes og har antioxiderende virkning, der hjælper fordøjelsen.

Tab dig med risengrød

MælkRisKanel

Denne mættende, nærende og energifattige ret kan hjælpe dig med at tabe dig, hvis du spiser den efter en god omgang træning. Hvis du er den slags person, der ikke kan lide at spise for meget, eller du er på udkig efter noget andet end den sædvanlige kaffe eller te, er risengrød ideelt.

Det anbefales også til mennesker, der udfører meget anstrengende aktiviteter i løbet af dagen, fordi det giver mere energi end et stykke frugt eller juice. Du kan gemme risengrøden i op til tre dage i køleskabet.

Vi anbefaler, at du læser: Sådan drikker du kaffe på en sund måde

Ingredienser

 • 1 liter mælk (efter eget valg)
 • 2.5 dl hvide eller brune ris (200 g)
 • 1 kanelstang
 • Skallen af en citron (valgfrit)
 • Sødemiddel til smag (valgfrit)

Tilberedning

 • Tilsæt mælk, kanelstang, og citronskal i en en gryde.
 • Bring mælken i kog.
 • Tilsæt risen og sænk varmen til medium.
 • Rør jævnligt med en træske for at forhindre at det brænder på.
 • Efter 20 minutter bør blandingen få et mere cremet udseende.
 • Fjern kanelstangen, drys med stødt kanel og server.
Risengrød3

Når du tilsætter risengrød til din daglige kost, kan det hjælpe dig med at tabe op til 2 kilo på en uge. Det betyder selvfølgelig også at du er nødt til at se på, hvad du ellers spiser og supplere kosten med daglig motion. Et eksempel på en daglig menu kan bestå af:

 • Morgenmad: 1 kop risengrød og en kop te
 • Formiddags-snack: 1 fersken og et æble
 • Frokost: en lille portion fisk eller kylling og en tomatsalat med gulerødder
 • Eftermiddag: 1 grapefrugt og en kiwi
 • Eftermiddags-snack: En kop te
 • Aftensmad: En sund og nærende ret, såsom sammenkogte grøntsager, salat, suppe eller wok.
 • Før sengetid: en kop te

Hvad med rismælk?

Ikke alle kan lide at spise risengrød og er på udkig efter andre måder at tabe sig. En god mulighed er rismælk, som ikke blot er en fremragende erstatning for komælk, men som også er forfriskende og mættende.

Og mere til: rismælk indeholder mere calcium end mælk og er ikke animalsk. Det er mere skånsomt for miljøet og sundere for kvinder i overgangsalderen eller gravide kvinder.

Rismælk2

Rismælk hjælper dig med at forbrænde kalorier, fordi det har et lavt indhold af mættet fedt og et lavt indhold af laktose. Dette mindsker din “dårlige” kolesterol samtidig med at det forebygger knoglesygdomme og forbedrer dit fordøjelsessystem.

Det har rensende egenskaber og giver en god mængde D-vitamin, som ifølge nyere forskning også fremmer fedtforbrænding og kan være en stor støtte ved vægttab. Andre vitaminer fundet i rismælk indbefatter A-, B12-, og E-vitamin. Det giver også jern, magnesium og selen.

Rismælk fordøjes lettere end anden plante- eller dyremælk, så det anbefales til mennesker, der ofte lider af fordøjelsesbesvær eller halsbrand. Det er meget mættende og nærende for patienter efter operationer, der er svagelige eller har mistet deres appetit.

Sporstofferne i rismælk styrker og stimulerer dit immunsystem, og hjælper dig med at undgå sygdomme forårsaget af vira eller bakterier.

Det kan interessere dig ...
Spis quinoa og tab dig
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Spis quinoa og tab dig

Spis quinoa og tab dig. Qionoa er en vigtig kilde til fiber, omega-3 og essentielle aminosyrer, der hjælper dig med at bekæmpe overvægt. Læs mere h...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Carrera Hernández A. Beneficios del deporte en la salud. Trabajo fin de Grado en Enfermería. Universidad de Navarra.
 • Ferrari N. Making one change – getting more fiber – can help with weight loss. Harvard Medical School. Febrero 2015.
 • Kamil, A., & Chen, C. Y. O. (2012). Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf2044795
 • Liu, L., Waters, D. L. E., Rose, T. J., Bao, J., & King, G. J. (2013). Phospholipids in rice: Significance in grain quality and health benefits: A review. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2012.12.046.
 • Singletary K. Cinnamon: overview of health benefits. Nutrition Today. Noviembre 2008. 43 (6): 263-266.
 • Umadevi, M., Pushpa, R., Sampathkumar, K. P., & Bhowmik, D. (2012). Rice-Traditional Medicinal Plant in India. Journal of Pharmacognosy and Phytochemistry.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.