9 sengetids vaner der får dig til at tage på

Mange gange indser vi ikke, at der er visse vaner, der påvirker vores helbred. I denne artikel vil vi vise dig de natlige vaner, som får dig til at tage på, og at du skal ændre disse så hurtigt som muligt
9 sengetids vaner der får dig til at tage på
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Ofte vedtager vi en række vaner, der langt fra gør os noget godt og i stedet ender med at få os til at tage på i vægt. Tjek disse 9 sengetids vaner, som får dig til at tage på og forsøg at bringe en stopper for dem så hurtigt som muligt.

1. Sover du ikke nok? Det at gå sent i seng er måske en af de værste sengetids vaner

Ikke sove nok betyder, at du ikke hviler tilstrækkeligt. Dette resulterer i konsekvenser for dit stofskifte, da det gør det langsommere, hvilket får dig til at føle dig sulten oftere og øger dine kortisolniveauer. Som følge heraf får du ikke energi til at træne, da det får dig til at føle dig endnu mere træt.

2. Spiser du for meget før sengetid? Tung mad kan forstyrre søvnen

Aftensmad

Hvis du spiser for meget til aftensmad, sover du ikke godt. På dette tidspunkt fordøjer din din krop maden meget langsommere. Prøv også at undgå at se fjernsyn, mens du spiser. Det får dig til at spise mere, fordi du er distraheret.

En af de anbefalinger, der skal følges, er at spise middage rig på proteiner og grøntsager.

3. Går du i seng lige efter aftensmaden?

En anden meget almindelig fejl er at gå i seng lige efter middagen. Denne vane vil forårsage fedtopbygning og tillader ikke en ordentlig fordøjelse. Så skal du spise middag mindst 1 1 / 2- 2 timer før du går i seng.

4. Glem stegte fødevarer

Spejlaeg

Stegt mad er din fjende. Husk at de er fyldt med mange kalorier, spm du ikke vil forbrænde, hvilket får dig til at tage på i vægt. De vil også gøre således, at du ikke vil sove godt. Om natten skal du spise bagt, grillet eller dampet mad.

Anbefalet læsning:
Tips til at undgå kulhydrater

5. Spis ikke krydret mad

Om natten, ligesom med stegte madvarer, bør du heller ikke spise krydret mad. Dette skyldes, at fødevarer med krydderier kan forårsage fordøjelsesbesvær og dette vil gøre det svært at sove.

Det kan også forårsage halsbrand, hvis du spiser krydret mad på tom mave. Hvis du vil spise krydret mad, så gør det på andre tidspunkter af dagen, således behøver du ikke at undgå dem helt. Du bør huske på, at disse typer fødevarer anbefales til at øge dit stofskifte, men de bør ikke spises om natten.

6. Korn er ikke en sund mulighed

Korn

Tror du, at at spise en skål korn med mælk er tilstrækkelig, samtidig med at det er et sundt valg? Så tager du fejl. Det er en fejl, som vi alle har lavet på et tidspunkt, men sandheden er, at korn er en kilde til kulhydrater. Derfor vil de give dig mere energi, end du vil forbrænde.

Denne type mad indeholder mange raffinerede sukkerarter, der skal bruges, når de indtages, ellers vil de ende med at blive til fedt. Det er bedre at erstatte det med frugt, salater eller magre proteiner i passende mængder.

7. Undgå for meget dessert i dine sengetids vaner

Søde desserter er rent sukker, så det bedste er at glemme alt om dem. Ingredienser som sukker og hvidt mel akkumuleres i cellerne og indeholder mange kalorier, som du ikke forbrænder.

Den bedste ting at gøre, hvis du søger noget sødt, er at vælge et stykke frugt, der er naturligt sødt.

8. Spiser ikke snacks efter middagen

Kvinde kigger i koeeskabet - sengetids vaner

Efter middagen er den bedste ting at gøre at børste dine tænder. På den måde vil du ty til snacks, hvis du begynder at føle dig sulten. Spise snacks efter middagen får kun dig til at spise flere unødvendige kalorier. Desuden bør du især undgå visse fødevarer som brød, småkager og slik efter middagen.

Hvis du rent faktisk er sulten, og du vil spise noget andet, så skal du vælge noget, der har mindre end 200 kalorier, og som er let og sundt.

9. Spring ikke aftensmaden over, det er en af de slemme sengetids vaner

Selv hvis du ikke tror på det, så er det ikke den løsning, du har brug til vægttab. Med denne metode vil du kun have det sværere ved at tabe dig, fordi dit stofskifte vil nedbremses, og du bliver mere sulten næste gang du spiser.

Dette kan også forårsage angst. Og som om det ikke var nok, vil du miste muskler og begynde at se løs hud. Så husk det og vælg ikke denne drastiske løsning. Tag den nødvendige tid til at spise mindst et stykke frugt og ikke at gå i seng på tom mave.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Sáenz Duran, S., González Martínez, F., & Díaz Cárdenas, S. (2011). Hábitos y Trastornos Alimenticios asociados a factores Socio-demográficos, Físicos y Conductuales en Universitarios de Cartagena, Colombia. Revista Clínica de Medicina de Familia. https://doi.org/10.4321/S1699-695X2011000300003
  • Estivill, E. (2000). Insomnio infantil por habitos incorrectos. Revista de Neurologia.
  • Quirantes, A., López, M., Hernández, E., & Pérez, A. (2009). DEBATE Estilo de vida, desarrollo científico-técnico y obesidad Lifestyle, scientific and technical development and obesity. Revista Cubana de Salud Pública. https://doi.org/10.1111/j.1477-9552.2000.tb01228.x

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.