Anvendelse, typer og fordele ved thalassoterapi

Ønsker du at lære om anvendelsen, typerne og fordelene ved thalassoterapi? Denne teknik bruger elementer fra det marine miljø (havvand, alger, sand, mudder) for at forbedre en persons helbred. Dets effektivitet er blevet bevist og anbefalet.
Anvendelse, typer og fordele ved thalassoterapi

Sidste ændring: 27 maj, 2021

Thalassoterapi består af den terapeutiske anvendelse af havvand og andre elementer fra det marine miljø såsom alger, sand, mudder og selve vinden.

Ordet kommer fra sammensætningen af det græske ord, thalassa, som betyder hav, og terapi, som refererer til kur.

I dag vil vi fortælle dig alt om anvendelsen, typerne og fordelene ved thalassoterapi.

Oprindelsen af thalassoterapi

Oprindelsen af denne terapi daterer tilbage til det gamle Grækenland i teksterne fra Hippokrates, der anbefalede at bruge havvand til at lindre bestemte lidelser. Senere brugte soldater i det Romerske Rige bade med varmt havvand til at komme sig efter kampe.

Denne terapeutiske teknik spredte sig gennem Europa, især i Italien, England og Frankrig. I begyndelsen af det 20. århundrede blev dets gavn dog studeret og det første officielle center for thalassoterapi blev opført: Rochroum Marine Institute, som ligger i Frankrig.

Anvendelsen af thalassoterapi

Princippet bag thalassoterapi bygger på, at gentaget nedsænkning i varmt havvand og påføring af mudder og alger fra havet kan bidrage til kroppens naturlige hormonelle balance. Dette kan skyldes, at huden absorberer mineralerne, den skal bruge (magnesium, kalium, calcium, natrium og jod).

Denne behandling formoder også, at havvand indeholder substanser, der minder om blodplasmaI væske fra havet er der faktisk en større mængde af natriumklorid, magnesiumklorid, kalium og andre elementer. Så denne lighed kan fremme optagelsen af substanserne gennem kroppen som en måde at opretholde homøostase på.

For at garantere succesen for denne teknik skal stedet have de nødvendige hygiejneforhold og specialiseret personale. Til dette skal indsamlingen finde sted fra havbredden. Derefter skal det gennemgå en proces med rensning og sterilisering.

Indikationer for thalassoterapi

Eksperter anbefaler thalassoterapi til at behandle adskillige lidelser inklusiv smerter i kroppen, hudsygdomme såsom psoriasis, gigt, knogleskørhed, senebetændelse og lumbago.

Det kan også være gavnligt i tilfælde af problemer med blodomløbet såsom hæmatomer, åreknuder og tilbagevendende næseblod. Det kan også have fordele for personer med følelsesmæssige lidelser, der er relateret til stress og depression.

På den anden side anbefales denne terapeutiske teknik ikke i tilfælde af kræft, alvorligt forhøjet blodtryk, feberlidelser og psykose.

Kvinde med flyttekasser har ondt i ryggen

Måske denne artikel også vil interessere dig: Terapeutisk massage: Typer og fordele

Typer af thalassoterapi

Thalassoterapi inkluderer en række terapeutiske teknikker, der drage nytte af egenskaberne ved elementer fra havet til at forbedre helbredet og det fysiske udseende. Der er flere metoder til påføringen, og vi vil fortælle dig om dem nedenstående.

Hydroterapi med havvand

Dette inkluderer bad i badekar i enten koldt eller vamt vandt (37 grader Celsius), hydromassage, spray og undervandsbade. Disse teknikker stiler efter at berolige kroppen, stimulere blodomløbet, lindre problemer med luftvejssystemet og forbedre musklerne.

Algoterapi

Dette består af anvendelsen af frisk eller tørret tang. Det tilføjes som regel til bade med varmt havvand eller påføres som tynde indpakninger på huden.

Tang er rigt på mineraler, proteiner og mineraler. Det har en fornyende, antioxidant og desinficerende handling. Det hjælper også til at opstramme muskler, dræne væsker og hjælper i behandlingen af hudproblemer.

Klimatoterapi

Klimatoterapi drager nytte af egenskaberne i det marine miljø, som er rigt på jod, ozon og mineraler. Dette kan hjælpe luftvejssystemet og huden. Luft ved havet har også beroligende effekter til at berolige og forbedre humørlidelser.

Hydrocysnoterapi

Hydrocysnoterapi består af at udføre terapeutiske øvelser i havvand, især i et bassin designet til dette formål. Det fokuserer som regel på behandling af fysiske lidelser.

Psammoterapi

Dette består af at dække kroppen med varmt vand. Formålet er at lindre lidelser i muskler og led ved at give varme til det berørte område på kroppen. Sporstofferne og havsalten i sandet gavner også musklernes og knoglernes struktur.

Peloidoterapi

Dette involverer anvendelse af peloider såsom mudder, alger, ler og limsten fra havet. Disse elementer er rige på mineraler, vitaminer og proteiner.

Denne behandling bruges som regel til lidelser i det lokomotoriske system (gigt, slidgigt) og huden (akne, psoriasis, dermatitis).

De primære fordele ved thalassoterapi

Indtil videre har vi dykket ned i egenskaberne og formerne for thalassoterapi. Men hvad siger de videnskabelige beviser om dets fordele? Lad os se på det.

Det lindrer udmattelse, stivhed og smerte i muskler

Der er beviser, som antyder, at thalassoterapi har en positiv effekt på udmattethed og heling efter skade på muskler. Dette bidrager til at forbedre helbredet og livskvaliteten hos dem, der lider af disse lidelser.

Forskning har også vist, at aerobe øvelser i havvand giver flere fordele end andre former. Det forårsager en forbedring i patienternes følelsesmæssige tilstand.

Det forbedrer blodomløbet

Terapi med havvand forbedrer blodomløbet, hvilket hjælper med at lindre muskelkramper og forsyne kroppen med ilt og næringsstoffer.

På samme tid viste et studie, at alger, der bliver brugt i thalassoterapi, forbedrer blodomløbet, når det anvendes indenfor kosmetik.

Vi anbefaler, at du også læser denne artikel: Kan man bruge aromaterapi til at lindre menstruationssmerter?

Det lindrer smerter i led

En anden fordel er lindring af smertet i led og øget bevægelighed i leddene. Der er faktisk bevis på, at behandling i vand, inklusiv thalassoterapi, forbedrer funktionen af leddene mellem knoglerne. Det øger også afslapning og fremmer et positivt humør.

Alger kan bruges i thalassoterapi

Det forbedrer hudlidelser

Thalassoterapi bidrger også til lindring af alvorlige hudlidelser. Mineralerne og sporstofferne, der er i det marine miljø, giver faktisk de nødvendige substanser til at lindre hudirritation (i tilfælde af psoriasis og dermatitis) og fremskynde heling af sår.

Det stimulerer følelsesmæssige processer

Der er bevis på, at thalassoterapi i sammenhæng med søvnhåndteringsteknikker reducerer søvnighed i dagtimerne, forbedrer humøret og kognitiv funktion, reducerer niveauer af vrede, stress og depression. Om natten øger det søvnkvaliteten og lindrer angst.

Tal med en professionel, før du udfører thalassoterapi

Hvis du lider af en lidelse og ønsker at afprøve fordelene ved thalassoterapi selv, så er det bedst først at tale med en sundhedsspecialist. De vil vide, hvordan de skal give de passende orienteringer og indikationer i forhold til dit tilfælde.

Husk, at der er kontraindikationer. Vær også sikker på, at du går til et specialiseret center, som garanterer hygiejne og procedurerne.

Hvis du ikke lider af en alvorlig lidelse og ønsker at drage nytte af det marine miljø, er det eneste, du skal gøre, at tage en tur til stranden, indånde luften og slappe af. I disse tilfælde må du ikke glemme at bruge en god solcreme!

Det kan interessere dig ...
Lindre menstruationssmerter med 5 varme drikke
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Lindre menstruationssmerter med 5 varme drikke

Smerter under menstruation kan være helt utroligt ubehageligt. Her får du 5 nemme og varme drikke til at lindre menstruationssmerter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.