Det at være mærkelig og genial hænger nogle gange sammen

Der er desværre ikke mange mennesker, der i sandhed er geniale. Det er ikke fordi de manger intelligens, men fordi de mangler mod.
Det at være mærkelig og genial hænger nogle gange sammen

Sidste ændring: 04 juni, 2019

Det at være mærkelig og genial hænger nogle gange sammen. Den person, der vover at være noget underligt, og som nyder hvert øjeblik, er genial. Ingen tvivl om du også kender nogen, der har en meget usædvanlig stil. De er ligeglade, hvis de går imod trenden. De bliver bare ved med at køre derud af, træffe beslutninger for sig selv, mens andre måske se deres valg som vanvittige.

Disse mennesker er beundringsværdige, modige, og frie. Faktisk er det muligt, at du allerede er en af dem. Men hvis du føler denne trang inde i dig, og endnu ikke har turdet at følge den, så foreslår vi, at du prøver at sætte ændringen i bevægelse.

Vov at være den mærkelige person, din sjæl ønsker at være. Vov at være betydningsfuld hver dag i dit liv.

At være mærkeligt i et samfund, der vil have os alle til at være den samme

Det er besynderlig at se, at vi lever i en alder, som sociologer og antropologer har klassificeret som et “videnssamfund.”

Vores teknologiske og videnskabelige fremskridt har gjort ekstraordinære fremskridt og har uden tvivl ændret mange af vores livsvaner. Menneskelige værdier og relationer, har dog været sekundært til disse fremskridt.

Læs også denne artikel efter “Det at være mærkelig og genial hænger nogle gange sammen”:

Du behøver ikke at give forklaringer

Grundlæggende værdier som solidaritet, respekt og tolerance er næsten iøjnefaldende i deres fravær.

Vi frygter de “andre”, der kommer fra et fremmed land. Dem der vover at tale imod en ideologi, en magtstruktur, eller en fælles måde at tænke på.

Dukke

Vi lever i en virkelighed, hvor den måde, du klæder dig på er mere værdsat, end hvem du er. Dette er blevet forklaret mange gange i forbindelse med et koncept afledt af Zygmunt Bauman, en berømt sociolog, der definerede os som et “flydende samfund.”

 • De fleste mennesker er domineret af følelsesmæssig forbrugerisme og materialisme. Vi tager os knap nok tid til at møde mennesker, vi kommer i kontakt med; hurtige relationer og øjeblikkelig fornøjelser er normen.
 • At være anderledes skaber mærkværdighed og mistænksomhed, fordi det er ikke normen og ikke passer ind i samfundsmodellen, som siger, at vi ikke bør forlade vores komfort zoner og i stedet for være styret af trends, hvad andre beslutter, og hvad vi køber.

Tør at være anderledes og bryd de bånd, der binder dig

Der er mange børn, der sidder bagerst i klasseværelset og ser deres klassekammerater med en blanding af sorg og manglende forståelse.

 • Det er muligt, at disse ekstraordinære børn er blevet kaldt “mærkelige.” Det kan være, at deres evner er så bemærkelsesværdige, at selv deres lærere har erkendt dette og tror, at de bare er dovne eller uromagere.
 • Der har været mange mennesker i vores samfund, som er blevet kaldt “underlige”, når de i virkeligheden var, eller er ekstraordinære.

Tænk på Steve Jobs eller Bill Gates, der ikke blev færdig med skolen, og der vovede at være tro mod deres instinkter. Mens andre ikke forstod dem eller endda kritiserede dem.

Disse komplekse og transcendente tal fortsætter med at sætte eksempler for unge mennesker i dag.

Pige

Vi er alle underlagt strenge, der bevæger os rundt på måder og som er både subtile og konstante:

 • Den måde du er blevet opdraget på, og hvad din familie fortsat forventer af dig
 • Modebranchen med størrelser, der får dig til at føle, at du skal tabe dig og med idealer om skønhed og adfærd, som du skal passe ind i for at få succes.
 • Når nogen er mærket “mærkelige” af dem omkring dem, får de ofte fornemmelsen af, at de ikke passer ind. Og at der er noget fundamentalt galt med dem indvendigt, fordi andre ikke forventer deres karaktertræk, der adskiller sig fra de sædvanlige kvaliteter.

Se også denne artikel efter “Det at være mærkelig og genial hænger nogle gange sammen”:

Lær at være alene

Disse er meningsløse årsager til lidelse, som du skal lære at ignorere.

 • I en verden af mennesker der er identiske, kommer den reelle værdi fra at være i stand til at bryde reglerne og få din egen stemme.
 • De der ikke accepterer dine særlige kvaliteter, meninger eller livsvalg. Eller ser på dem med foragt – fortjener ikke din oprigtige hengivenhed.
 • Du skal vise dem respekt, men det er altid bedre at undslippe lidelserne, der er resultat af en følelse, at de ikke er i stand til at acceptere dig.
Fri kvinde - maerkelig og genial

Tro det eller ej, uanset dine mærkelige kvaliteter, din galskab, eller dit geni. Vil der altid være nogen til at dele det med dig, og som vil kunne identificere sig med det. I sidste ende er vi alle smukke og usædvanlige mennesker, og alt vi behøver er mod og ambition.

Tag skridtet. Vov at være, hvem du er hver dag i dit liv.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Blixen, C. (2010). Variaciones sobre lo raro. Cuadernos LIRICO. Revista de la red interuniversitaria de estudios sobre las literaturas rioplatenses contemporáneas en Francia, (5), 55-72.
 • Gaston, K. J. (2012). The importance of being rare. Nature, 487(7405), 46-47.
 • Rocca, A. V. (2008). Zygmunt Bauman: modernidad líquida y fragilidad humana. Nómadas. Critical Journal of Social and Juridical Sciences, 19(3).

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.