Auriculoterapi mod Parkinson's

Parkinson's er en degenerativ sygdom på centralnervesystemet (hjerne og rygsøjle.) Auriculoterapi kan anvendes til at mindske og forbedre symptomerne.
Auriculoterapi mod Parkinson's

Sidste ændring: 09 august, 2022

Det er velkendt, at den medicin, vi bruger i behandlingen af patienter med Parkinson’s, ikke kan kurere. Ydermere skal deres doser øges lidt efter lidt, som tiden går. Det betyder desværre, at det ikke medfører en bedre livskvalitet for patienterne. Men der er kommet nogle nye behandlinger. En af disse behandlinger er auriculoterapi.

Opdaget i Tyskland i 2001 er denne terapi velegnet til at behandle Parkinson’s og andre neurodegenerative sygdomme. Dette kan være sklerose, rastløse ben syndrom, vaskulær demens og Alzheimer’s blandt andre.

Hvad går det så ud på?

Tja, det består i at implantere mikroimplantater af titanium i ørets brusk. Med andre ord så indsætter den professionelle små, fine nåle af titanium i brusken i øret efter at have lavet en vurdering af patientens helbred.

Generelt er det en helt harmløs procedure uden bivirkninger. Bemærkelsesværdigt er det, at det allerede har forbedret livskvaliteten for mere end 5.000 mennesker verden over.

Behandling med auriculoterapi

Først er det nødvendigt at forstå, hvor vigtig en milepæl dette er, når Parkinson’s viser sig. Denne lidelse opstår, når neuronerne ikke producerer nok dopamin som et resultat af forfald i hjernens sorte substant (substantia nigra) blandt andre faktorer.

Dette resulterer så i en motorisk svækkelse, som gradvist viser sig i bevægelserne. Kort sagt betyder det, at folk med Parkinson’s bliver sløvere og mister bevægeligheden, koordination og balance.

Det er derfor, udgangspunktet i denne særlige behandling laves i auricular brusk. Der er der en masse nerveender. Lægen indsætter nåle under huden med et tryksystem til at aktivere kroppens egne mekanismer, som er blevet lammet. Desuden hjælper det med at regulere produktionen af dopamin og/eller andre neurotransmittorer.

Denne teknik er også kendt som akupunktur i øret eller auriculoakupunktur.

implantater sættes i ørets brusk

Forbløffende nok fører implanterne til en permanent naturlig stimulus, som kan dæmpe symptomerne og bremse udviklingen af denne sygdom.

Generelt ser lægerne på adskillige faktorer, inden de går videre til implanteringen. Det inkluderer patientens symptomer, psykologiske tilstand, graden af sygdommen og den medicin, de har taget tidligere.

Udviklingen af behandlingen

Professionelle har udviklet auriculoterapi systematisk gennem årene. I dag kan man tilbyde et meget bredere spektrum af mikroimplantater, afhængig af den enkelte patients symptomer. Således er det nu muligt at give en mere individuel behandling.

Modsat traditionel akupunktur, gør denne behandling det muligt for dig at indsætte mange flere nåle i samme omgang. De kan også indsætte nålene af titanium permanent. Så behøver patienterne ikke udskifte dem. Men der skal dog følges op på det.

Patienternes oplevelser

Ældre, smilende par, der krammer

Patienter med Parkinson’s, som allerede har modtage auriculoterapi, siger, at det har oplevet følgende fordele (blandt andre):

  • Fjerner angst
  • Lettere at bevæge sig
  • Mindre stivhed i musklerne
  • Forbedret balance (takket være styrkelse af paravertebrale muskler)
  • Mindre doser af medicin og forbedret velvære.

Generelt har Center for Regenerativ Medicin behandlet patienter over hele verden de seneste 15 år. Centeret udfører som sædvanlig et stykke arbejde af høj kvalitet.

Det kan interessere dig ...
Hvordan er livet for en dement?
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Hvordan er livet for en dement?

I dag vil vi komme nærmere ind på de aspekter, der skal overvejes, når man har med en demens person at gøre, og hvordan livet er for en dement.  • Tomlinson, C. L., Patel, S., Meek, C., Herd, C. P., Clarke, C. E., Stowe, R., … Ives, N. (2013). Physiotherapy versus placebo or no intervention in Parkinson’s disease. Cochrane Database of Systematic Reviews. https://doi.org/10.1002/14651858.CD002817.pub4
  • Williams, A., Gill, S., Varma, T., Jenkinson, C., Quinn, N., Mitchell, R., … Wheatley, K. (2010). Deep brain stimulation plus best medical therapy versus best medical therapy alone for advanced Parkinson’s disease (PD SURG trial): a randomised, open-label trial. The Lancet Neurology. https://doi.org/10.1016/S1474-4422(10)70093-4
  • Silvério-Lopes, S., & Seroiska, M. A. (2013). Auriculoterapia para Analgesia. In Analgesia por Acupuntura. https://doi.org/10.7436/2013.anac.01
  • Wardavoir, H. (2011). Terapias manuales reflejas. EMC – Kinesiterapia – Medicina Física. https://doi.org/10.1016/S1293-2965(11)71087-8

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.