Fantastisk behandling med laurbærblade og kanel til vægttab

Udover at fremme bedre fordøjelse og forebygge luft i maven, så er te lavet med laurbærblade og kanel meget mættende. Så det vil hjælpe en til at undgå at hyggespise.
Fantastisk behandling med laurbærblade og kanel til vægttab
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

I denne artikel vil vi foreslå en glimrende behandling til vægttab, som er lavet med laurbærblade og kanel.

Det er ikke som sådan en “mirakelkur”, men det er derimod et middel til at hjælpe ens krop til bedre at kunne håndtere det stædige fedt, som kan være så svært at komme af med.

Denne naturlige te er lavet med to fantastiske ingredienser for ens overordnede velvære. Alligevel bliver man nødt til at huske noget vigtigt: man må ikke misbruge det.

Hvis man overstiger den anbefalede mængde af laurbærblade, kan man for eksempel opleve nogle ubehagelige bivirkninger.

Nøglen er derfor at finde en balance. Hvis man bevarer en varieret kost og gør en kop af denne te til en del af sin kost lige efter måltider, så vil man kunne mærke nogle skønne fordele.

Det er en aromatisk drik, som også er god for ens fordøjelse og overordnede helbred. Man vil få det bedre, og det er værd at finde ud af mere.

Nedenstående vil vi forklare, hvad den kan gøre for dig.

Behandling med laurbærblade og kanel, en gammel tradition

Det er muligt, at nogle aldrig har hørt om laurbær træet. Det er kilden til laurbærblade. Dette er en staude, som har flere forskellige egenskaber. Og den er især anvendt i madretter fra Middelhavet.

Grækerne og romerne gjorde for eksempel laurbærblade til en del af deres traditioner i flere århundreder. De værdsatte det især for dets fordøjelsesfremmende, slimløsende, nærende og endda kurerende egenskaber.

 • Faktisk betyder det latinske ord for laur, “laurus”, “pris eller vinder”. Det repræsenterer kendetegnene for kraft og egenskaber.

Her har man en plante, som er betragtet som noget stort i verden indenfor naturligt medicin. Og når den kombineres med skønne krydderier, såsom kanel, kan den blive til en god behandling, der er værd at prøve.

Vi vil forklare, hvorfor det er en god idé at gøre den til en del af din almindelige kost.

En fordøjelsesfremmende behandling med laurbærblade

Laurbaerblade i en skaal

Både kanel og laurbærblade er kendetegnet ved deres antiseptiske, fordøjelsesfremmende og vanddrivende virkninger.

Noget så simpelt som at drikke en kop af denne te lige efter et måltid vil hjælpe en til at forbedre sin fordøjelse og undgå både luft i maven og for meget mavesyre.

 • På samme tid vil det også hjælpe til at undgå urinvejsinfektioner. Disse to ingredienser lader ens krop håndtere e. coli bakterier og svampen kendt som candida, der forårsager infektioner i skeden.
 • Du vil måske være interesseret i at lære, at i asiatiske retter er det meget almindeligt at kombinere kanel med laurbærblade i mange forskellige opskrifter.

De giver ikke blot forbløffende en smag, men de har også en mættende virkning, som vil afholde en fra at blive sulten imellem måltider.

En behandling med laurbærblade med mange næringsstoffer

Kanelstaenger

Som du allerede ved, er te normalt ikke kendt for dets store indhold af næringsstoffer. Det er dog ikke tilfældet ved denne te.

Det afbalancerer naturligt ens helbred og velvære, så man kan gå hver dag i møde på sit højeste niveau.

Udover at være en udrensende, vanddrivende, mættende og fordøjelsesfremmende te vil det også give en det følgende:

 • A-, C- og B-kompleks vitaminer, samt niacin, riboflavin, pyridoxin, pantothensyre og folinsyre.
 • Det er også en kilde til mineraler (kalcium, kalium, mangan, magnesium, kobber, jern, selen og zink).

Det regulerer ens stofskifte

At kombinere kanel og laurbærblade er en skøn måde at regulere ens stofskifte på.

Laurbærblade hjælper for eksempel ikke blot med at fjerne toksiner; de mindsker også mængden af urinsyre i ens krop og hjælper med at kontrollere for højt blodsukker.

 • Både laurbær og kanel forbedrer ens blodomløb, plejer ens lever og sætter gang i stofskiftet, så man nemmere kan forbrænde fedt.
 • Et andet vigtigt faktum, som vi bør notere, er, at denne drik er meget passende til diabetikere.

Man bør dog have i baghovedet, at man ikke kan indtage selve laurbærbladene: man bør altid huske at fjerne dem fra sine retter, når man serverer dem, eller når man drikker sin te.

Sådan laver man denne behandling med laurbærblade og kanel

Te og kanel

Ingredienser

Fremgangsmåde

Man kan finde både laurbærblade og kanel i enhver helsebutik. Man skal bruge tørrede laurbærblade og kanelstænger, ikke den knuste type. Dette vil få ens te til at give flest mulige fordele.

 • Forberedelsen er meget nem. Det eneste, man skal gøre, er at varme en liter vand i en kasserolle. Når det koger, tilsættes laurbærblade og kanel.
 • Lad det stå og trække i 20 minutter. Derefter fjernes det fra blusset, og man lader det stå og trække i mindst en halv time.
 • Derefter er det eneste, man skal gøre, at sigte væsken. Man kan opbevare det i en glasflaske til senere brug.
 • Drik denne væske i løbet af dagen. Tag en kop om morgenen på tom mave og de følgende kopper efter hvert måltid. Man kan gentage denne behandling to til tre gange om ugen for at se, hvordan resultatet vil være.

Hvis man bevarer en sund kost og får en lille smule motion, så vil denne te hjælpe en til at tabe sig meget nemmere.

Det er det værd!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Batool S, Khera R. A, et al. Bay leaf. Medicinal Plants of South Asia. 2020: 63-74.
 • Bay leaf (herb). (n.d.). britannica.com/EBchecked/topic/56673/bay-leaf
 • Biglar M, Sufi H, et al. Screening of 20 Commonly Used Iranian Traditional Medicinal Plants Against Urease. Iranian Journal of Pharmaceutical Research. 2014. 13 (Suppl): 195-198. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3977070/#__ffn_sectitle
 • Fittall, K. Herbs that heal. Good Health. (2014). 80-81
  connection.ebscohost.com/c/articles/97507653/herbs-that-heal.
 • Kawatra P, Rajagopalan R, et al. Cinnamon; mystic powers of a minute ingredient. Pharmacognosy Research. Junio 2015. 7 (Suppl 1): S1-S6.
 •  Khan, A., Zaman, G., Anderson, R. Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. 2008.
  ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2613499/ – __abstractid549508title.
 • Kirkham S, Akilen R, et al. The potential of cinnamon to reduce blood glucose levels in patients with type 2 diabetes and insulin resistance. Diabetes, Obesity and Metabolism. Diciembre 2009. 11 (12): 1100-13. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19930003.
 • National Center for Complementary and Integrative Medicine. Cinnamon. Mayo 2020.
 • Rao P. V, Gn S. H. Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant. Evidence based Complementary and Alternative Medicine. 2014: 642942. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4003790/

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.