4 måder du kan bruge hvidløg til at behandle højt blodtryk

At spise bedre, begrænse dit indtag af salt, sukker og mættede fedtsyrer og lave noget motion hver dag vil uden tvivl være fantastiske metoder til behandling af højt blodtryk. Men der er også et hjemmelavet middel, som er værd at huske på: hvidløg.
4 måder du kan bruge hvidløg til at behandle højt blodtryk
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Lider du af   højt blodtryk? Har du et nært familiemedlem, der er begyndt at have problemer med blodtrykket? For det første, skal du altid følge lægens råd. For det andet er det vigtigt at indse, at det vil være nødvendigt at ændre dine vaner. I dette indlæg vil vi snakke om 4 måder du kan bruge hvidløg til at behandle højt blodtryk!

At spise bedre, begrænse dit indtag af salt, sukker og mættede fedtsyrer og lave noget motion hver dag vil uden tvivl være fantastiske metoder til behandling af højt blodtryk. Men der er også et hjemmelavet middel, som er værd at huske på: Hvidløg.

Vidste du at hvidløg er en af de naturressourcer, der ifølge mange undersøgelser er mest fantastisk til at beskytte vores hjertes sundhed? Det er helt sikkert. Takket være hvidløg, kan du reducere niveauet af dårlig kolesterol (LDL) og regulere dit blodtryk.

Vi vil vise dig 4 effektive måder til at opnå dette.

1. Hvidløgssalt til din mad

Allicin er er et medicinsk enzym, som er til stede i hvidløg, og det er dette enzym, som forsyner os med de største fordele for vores sundhed, og det er derfor vigtigt at have det i tankerne. Det er også interessant at vide, at hvidløg var en slags daglig medicin, der anvendes af de gamle grækere og romere til at helbrede sygdomme og styrke hjertet.

Glem heller ikke at hvidløg er et af de bedste antibiotika, som eksisterer og det er også en grundlæggende fødevare i Middelhavskost, og derfor anses det for at være verdens sundeste kostmønster. Men hvis denne kost er så sund, er det grundlæggende fordi den forbyder brug af salt og især anvender fedtstoffer fra for eksempel olivenolie.

Ønsker du at vide, hvordan du helt fjerner salt fra dine retter ved at erstatte det med “hvidløgssalt?” Tag dette til efterretning:

Ingredienser til at fremstille dit eget hvidløgssalt

 • 6 hele hvidløg
 • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie (60 gram)

Tilberedning

 • Det er meget enkelt. Den første ting, du skal gøre, er at skrælle hvidløgsfeddene og svitse dem på en stegepande med olivenolie. Når de er gyldne i farven, slukker du for varmen. Pas på, at de ikke brænder!
 • Si derefter olivenolien, så de ikke forbliver fugtige men forbliver sprøde og læg dem i en glaskrukke. Hver gang du har brug for lidt pynt til at få dine retter til at smage bedre, behøver du kun at rive noget af dette hvidløg og føje det til din ret. Du vil se hvor det sætter prikken over i’et!

2. Indtag hvidløg på tom mave til at behandle højt blodtryk

Hvidloeg

I vores blogs har vi tidligere ved forskellige lejligheder snakket om de vinunderlige fordele af at indtage hvidløg på en tom mave. Dette er en vidunderlig måde at regulere blodtrykket på og endvidere at bekæmpe en række sygdomme. Det kan afgifte leveren, bekæmpe fysisk træthed, forebygge infektioner … Hvordan kan du modstå alle disse vidunderlige fordele?

Hvordan bør jeg bruge hvidløg til at behandle højt blodtryk og behandle blodtryk?

 • Det ideelle er at forbruge to fed hvidløg på tom mave lige efter at man står op om morgenen, sammen med et glas vand.
 • Det er muligt, at dette middel kan virke lidt stærkt, men hvis du holder op med at analysere alle fordelene, vil denne lille morgenbestræbelse være umagen værd, og resultaterne kan ses på bare 20 dage.
 • Hvis du er bekymret på grund af den mulige dårlige lugt som kan følge dig, skal du blot drikke en lille smule citronsaft elle tygge et mynteblad. Lugten forsvinder næsten med det samme!

3. Hvidløg marineret i olivenolie til at behandle højt blodtryk

Hvidloeg paa glas

Vi kan forsikre dig om at dette er lækkert. Når du tager lidt hvidløg, som er blevet marineret i olivenolie er det et gammelt middel, der kan hjælpe dig med at reducere højt blodtryk på en meget enkel måde, uden at glemme, at det også er en meget lækker og original kulinarisk ressource.

Hvad har du brug for?

 • 20 hele fed hvidløg, skrællet
 • En liter extra virgin olivenolie
 • En glaskrukke

Hvordan tilberedes det?

 • Det første du skal gøre er at skrælle hvidløgsfeddene og dele dem i halve. Nu behøver du kun at fylde glaskrukken, som du har valgt med 1 liter olivenolie og tilsætte de 20 fed hvidløg, som er rene og skåret i halve.
 • Du bør lade indholdet være i mindst tre uger, før du begynder at bruge denne olie eller hvidløgene. En glimrende måde at udnytte fordelene ved brug af dette middel til at hjælpe med at reducere højt blodtryk er at komme denne medicinske olie på to skiver brød og spise det hver dag. Det anbefales også at spise to hvidløgsfed hver dag.

4. Hvidløgste til at behandle højt blodtryk

Hvidloegste

Lækkert! Te lavet af hvidløg er et andet gammelt lægemiddel, som er meget nyttigt til at pleje vores hjertes sundhed, at tabe sig, til at bekæmpe infektioner og til at bremse for tidlig aldring, takket være dets høje indhold af vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Det vil være meget gavnligt at drikke denne te på tom mave, eller 20 minutter efter din frokost. Hvis du vælger at spise to fed hvidløg på tom mave,  så kunne du vælge at drikke denne lækre te om eftermiddagen. Begge metoder er effektive til at bekæmpe forhøjet blodtryk. Vær opmærksom på, hvordan du kan tilberede den.

Ingredienser

 • Et fed hvidløg
 • 2 glas vand
 • En lille smule revet ingefær
 • 1 spiseskefuld citronsaft
 • En spiseskefuld honning

Tilberedning

 • Begynd ved at opvarme et glas vand. Når det begynder at koge, tilsæt hvidløgsfeddene (som du tidligere har knust), den revne ingefær og en spiseskefuld honning.  Rør godt rundt og lad det koge i ca. 20 minutter. Si indholdet bagefter og drik teen.
 • Næste trin? Tilsæt citronsaften nu. Dette er lækkert!

Nu kan du behandle højt blodtryk med disse hvidløgs opskrifter.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Kwak JS, Kim JY, Paek JE, Lee YJ et al. Garlic powder intake and cardiovascular risk factors: a meta-analysis of randomized controlled clinical trials. Nutr Res Pract. 2014 Dec;8(6):644-54.
 • Rivlin RS. Historical perspective on the use of garlic. J Nutr. 2001 Mar;131(3s):951S-4S.
 • Matsutomo T. Potential benefits of garlic and other dietary supplements for the management of hypertension. Exp Ther Med. 2020 Feb;19(2):1479-1484.
 • Luis D, Aller R. Ajo y riesgo cardiovascular. An. Med. Interna (Madrid). 2008;25(5):237-240.
 • Xiong XJ, Wang PQ, Li SJ, Li XK et al. Garlic for hypertension: A systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. Phytomedicine. 2015 Mar 15;22(3):352-61.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.