Hvordan du fjerner mørke pletter med disse blide ansigtsmasker

Det er meget vigtigt kun at bruge citron på din hud om natten. Citron kan nemlig skabe misfarvningerne, når de kommer i kontakt med solen.
Hvordan du fjerner mørke pletter med disse blide ansigtsmasker
Carlos Fabián Avila

Bedømt og godkendt af læge Carlos Fabián Avila.

Sidste ændring: 24 september, 2022

Mørke pletter kan opstå på huden af flere forskellige årsager. De kan for eksempel skyldes leversygdomme, hvor pletterne væk af sig selv et stykke tid efter, at sygdommen er blevet behandlet. Andre gange er de lidt sværere at komme af med, for eksempel hvis de skyldes pigmenteringsfejl, overmedicinering, solskader eller ligende. Frygt dog ikke – der findes massere af naturlige ansigstmasker, der kan hjælpe med at fjerne mørke pletter.  I denne artikel vil vi snakke om hvordan du fjerner mørke pletter med blide ansigtsmasker.

Sådan fjerner du mørke pletter

Vi anbefaler stærkt, at du går til en hudlæge, hvis du begyder at få mørke pletter i ansigtet, eller hvis dem, du har i forvejen bliver mørkere eller skifter farve. Hudlægen kan, efter at have foretaget en undersøgelse, give dig den rette behandling. Hvis de kun skyldes en uskyldig pigmenteringsfejl, så kan du roligt selv gå i krig med dem: Læs med her, hvordan du kan få dem til at forsvinde med hjemmelavede masker.

Aloe vera-baseret maske

Aloe vera er en af de mest anvendte planter til hudbehandlinger. Det giver fugt og næring til huden, hvilket hjælper den med generelt at blive sundere. Samtidigt vil aloe vera også hjælpe med at reducere mørke pletter.

Aloe vera

For at lave denne maske, skal du blot blande en spiseskefuld aloe vera med en halv spiseskefuld citronsaft. Rør godt rundt, indtil blandingen er jævn. Smør masken på huden og lad det virke i tyve til tredve minutte. Rens med varmt vand.

Havregryn og citronmaske

Dette er en anden super effektiv maske der fjerner mørke pletter. H avregryn giver sammen med citron den bedste kur mod pigmenteringsfejl. Bare tage en spiseskefuld havregryn og tilsæt saften fra en halv citron, bland disse ingredienser godt og brug det på de mørke pletter. Lad det sidde i tyve minutter og vask efter med varmt vand. Du kan gentage dette to gange om ugen.

Agurkemaske

Agurkeskiver

Agurker har en lang række fordele for din hud, deriblandt nærende, fugtgivende og rensende. Riv en agurk med skræl på, og fordel det på dit ansigt. Sørg for, at dit ansigt er helt rent og tørt først. Du kan også tilføje en halv spiseskefuld honning.

Lad denne maske sidde på dit ansigt i tyve minutter eller mere, hvis du har tid. Skyl med varmt vand, tør omhyggeligt, og anvend en fugtighedscreme. Du kan gentage denne maske et par gange om ugen.

Andre effektive naturmidler til at fjerne mørke pletter

Yoghurt

Yoghurt, fløde og mælk hjælper dig også og fjerner mørke pletter. Smør en smule yoghurt på huden, og lad det sidde i en halv time hver nat i et par uger. Det er en meget enkel og effektiv behandling.

Gulerødder

Guleroedderiskiver

Gulerødder er en af de grøntsager, der har flest næringsstoffer for din hud og kan hjælpe dig med at fjerne dine mørke pletter. For at gøre din gulerodsmaske endnu mere effektivt og gavnligt, kan du tilføje andre ingredienser, der plejer din hud, såsom mandelolie eller olivenolie.

Anbefalet maske

Ingredienser

  • En gulerod
  • En halv spiseskefuld olivenolie eller mandelolie
  • 1 eller 2 spsk. naturlig yoghurt

Instruktioner

Det første, du skal gøre, er at tilsætte gulerod, den halve spiseskefuld olie og de to spiseskefulde naturlig yoghurt i blenderen. Bland derefter alle ingredienserne og smør masken på dit ansigt. Lad det sidde i tyve minutter og vask det med varmt vand. Gentag denne behandling et par gange om ugen.

Klø på med ansigtsmaskerne

Vær konsekvent med dine ansigtsmasker. Vælg den, der virker bedst for dig, og brug den et par gange om ugen. Naturmedicin er mildere end konventionel medicin, så du er nødt til at blive ved længe for at se resultater. Men din hud vil blive meget pænere i længden.

Det er meget vigtigt kun at bruge citron på din hud om natten. Citron kan nemlig skabe misfarvningerne, når de kommer i kontakt med solen.

Det kan interessere dig ...
6 tricks til at fjerne oliepletter fra tøj
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
6 tricks til at fjerne oliepletter fra tøj

Kæmper du med at fjerne oliepletter på dit tøj? Prøv disse gode naturlige løsninger og se hvor let det kan være at fjerne oliepletter fra tøjet!


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.