7 fødevarer som forbrænder mavefedt

For at forbrænde mavefedtet bør vi ideelt spise 4 små måltider om dagen, og inkludere 2-3 æbler i vores daglige kost. Eksempelvis et æble til morgenmad og måske et glas æblejuice senere på dagen. Æbler er en god og naturlig måde at slippe af med mavefedtet på.
7 fødevarer som forbrænder mavefedt
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Når det kommer til fedt, så er maven klart en af de sværeste steder at slippe af med det. Fedtet samler sig på maven nærmest uden vi opdager det – men hvad kan vi så gøre ved det? Vi anbefaler at du inkluderer følgende fødevarer i din daglige kost. Med bare en lille indsats får du hurtigt resultater og slipper af med mavefedtet hurtigt og effektivt. I dag vil vi gennemgå 7 fødevarer som forbrænder mavefedt!

Anbefalinger for at forbrænde fedt på maven

Nogle dårlige livstilsvaner kan hurtigt få fedtet til at ophobe sig på maven. Vi rører os ikke nok, og diæten kunne nok være bedre. Som vi alle ved, så nytter det ikke noget at sidde og vente på et mirakel for at få den så eftertragtede flade mave. Vi må selv gøre en indsats og ofre os en smule, eksempelvis ved at spise fødevarer som forbrænder mavefedt i stedet for at snacke chips og sodavand. Vi anbefaler derfor f.eks.

– Drik 2 liter vand om dagen, udover økologisk juice
– Skær forarbejdede fødevarer, sukker, søde sager samt raffineret mel ud af din kost
Spis mindre salt – salt ophober væske i kroppen
Dyrk motion dagligt – gå en halv time om dagen i hvert fald. Blot en halv time er nok til at mærke en tydelig forskel på hvor godt du har det.
Husk at blot fordi man er på kur, skal man ikke holde op med at spise. Du bør spise 4 gange om dagen. Morgenmaden, frokost, en mindre snack også aftensmad. Det er bedre at spise små portioner, men prøv at holde dig til disse 4 måltider – du må ikke springe morgenmad eller aftensmad over.

Fødevarer som forbrænder mavefedt

Æbler

Aebler

Tænk hvis du nu begyndte hver eneste dag med et lækkert æble? Fremragende. Det er en rigtig god ide, og det er en ide som både læger og ernæringseksperter støtter. Det er en god måde at starte dagen på, særligt hvis du spiser havregryn til morgenmad. Æbler hjælper os med at forbrænde fedt fordi de er rige på C-vitamin, flavonoider og beta-karoten. Husk du gerne må spise 2-3 om dagen for at få den fulde effekt af æblerne. Det er også en god ide at lave hjemmelavet juice af æbler udover dit æble til morgenmaden. Æblejuice med roer er også et fremragende supplement til aftensmaden, synes du ikke?

Bananer

Kvinde der holder en banan for munden

Bananer indeholder mellem 75 og 130 kalorier. Frugten er rig på potassium, kalcium, magnesium og vitaminer. Det er som en isotonisk drink som man kan spise – en vigtig resurse som vi bør udnytte fuldt ud i hvert fald én gang om dagen. At gøre frugt til en vigtig del af vores kost hjælper os ikke kun med at tabe os, men vi får det også bedre. Bananer er en fremragende snack om formiddagen eller eftermiddagen især, fordi den får en til at føle sig mætte, foruden de utallige vitaminer.

Selleri

Sellerien er en af de gode fødevarer som forbrænder mavefedt, den vil hjælpe dig med at tabe vægt helt naturligt og bør bestemt ikke undgåes! Den er nem at kombinere med andre fødevarer, og den er lækker og smager godt nærmest lige meget hvordan du tilbereder den. Den indeholder en masse C-vitaminer og kalcium som virkelig kan hjælpe dig igang med vægttabet. Husk at smid denne i vognen når du er ude og handle!

Skaldyr

Skaldyr

Denne mulighed er en lille smule dyrere, i hvert fald på en daglig basis, men vi anbefaler at du spiser skaldyr i hvert fald 3 gange om ugen. Skaldyr indeholder en speciel type enkeltumættet fedt som forhindrer fedtet i at ophobe sig, og det er en rigtig sund spise som også er rig på Omega 3. Spis skaldyr med hvadend du ønsker – det er propfyldt med vitaminer og mineraler.

Avokadoer

Avocado

Mange tror, helt fejlagtigt, at avokadoer gør dig fed, men det er ikke sandt. Tværtimod – Avokadoer indeholder oliesyre som hjælper med at holde dig mæt og udskyde følelsen af sult. Derudover så indeholder avokadoer fibre som hjælper os med at få en flad mave. Så længe vi ikke spiser for mange af dem, så kan avokadoer hjælpe os med at slippe af med fedt på maven og få os til at føle os mætte. Det er nok at spise én avokado om dagen. Avokadoer er helt perfekte i salater eller dips, og deres lækre smag gør dem nemme at bruge til en masse ting.

Kirsebær

Kirsebaer

Vi elsker kirsebær… Hvis du har mulighed for at få dem til en rimelig pris i dit lokale supermarked, så skal du helt sikkert købe dem. Kirsebær er gode for fordøjelsessystemet samt hjertet, og de nedsætter også kolesteroltallet – de regulerer også forbrændingen så vi føler os mindre sultne. Kort sagt hjælper de os med at holde os sunde. De er rige på antioksidanter så kan du få fingrene i dem, så køb dem – modsat kirsebærjuicene som sjældent er noget værd. Kirsebær mister nemlig en del af deres gode egenskaber når de ikke længere er friske, og sådan en sukkerholdig juice hjælper dig ikke med fedttabet!

Tomater

Tomater

Vi er store fans af tomater. De er lækre i salater og sovser, de er gode i alle retter stortset, og de giver os en lækker og nødvendig smag i vores retter. Vidste du at ud over at være en af de fødevarer som forbrænder mavefedt, vil tomater også reducere ophobningen af lipider i blodet? Tomater må du ikke glemme at inkludere i dine måltider – de er gode!

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du bruge kanariefrø til vægttab
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du bruge kanariefrø til vægttab

Vidste du, at du kan bruge kanariefrø til vægttab? De fleste bruger det som fuglefoder, men mennesker kan også få meget ud af det.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Burke, L. M., Kiens, B., & Ivy, J. L. (2004). Carbohydrates and fat for training and recovery. In Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/0264041031000140527
  • Wansink, B., & Chandon, P. (2006). Can “Low-Fat” Nutrition Labels Lead to Obesity? Journal of Marketing Research. https://doi.org/10.1509/jmkr.43.4.605
  • Weaver, C. M., Dwyer, J., Fulgoni, V. L., King, J. C., Leveille, G. A., MacDonald, R. S., … Schnakenberg, D. (2014). Processed foods: Contributions to nutrition. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.089284
  • Spreadbury, I. (2012). Comparison with ancestral diets suggests dense acellular carbohydrates promote an inflammatory microbiota, and may be the primary dietary cause of leptin resistance and obesity. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy.
  • Eales J, Lenoir-Wijnkoop I, King S, Wood H, Kok FJ, Shamir R, Prentice A, Edwards M, Glanville J, Atkinson RL. Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. Int J Obes (Lond). 2016; 40(5): 731-746.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.