Grøn banan som en behandling af mavebetændelse og mavesår

Grønne bananer kan være et meget effektivt supplement til konventionelle behandlinger af gastritis, da de indeholder en bioflavonoid, der hjælper med at helbrede vævene.
Grøn banan som en behandling af mavebetændelse og mavesår
Nelton Abdon Ramos Rojas

Bedømt og godkendt af læge Nelton Abdon Ramos Rojas.

Sidste ændring: 22 december, 2022

Grøn banan, en tropisk frugt med mange gavnlige egenskaber for sundheden, bruges af mange mennesker som behandling af visse sygdomme. Blandt dem skiller gastritis og mavesår sig ud.

Bananer er rige på stivelse, hvilket gør dem ideelle, når man tilbereder supper. Derfor er den meget udbredt i troperne som en velsmagende og lækker basisfødevare.

Forebyg gastritis med grøn banan

Traditionelle medicinfolk har i mange år brugt denne frugt som naturmedicin. Grundlæggende er denne behandling baseret på det faktum, at den er meget effektiv til at kurere ubehagelighederne ved gastritis, blandt hvilke vi kan fremhæve halsbrand og en følelse af mæthed.

Hvordan opstår gastritis?

Illustration af gastritis

Gastritis kan være udløst af flere årsager. Den mest almindelige er som følge af at spise en kost rig på mættet fedt og for mange stærke krydderier.

Det, der sker, når vi har gastritis, er, at maveslimhinden, som er de celler, der beklæder mavens inderside, bliver betændt. Dens funktion er at beskytte dette organ mod virkningerne af mavesækken, som er meget sur.

I forbindelse med denne irriterende lidelse i fordøjelseskanalen har flere undersøgelser og udgivelser fra anerkendte enheder bekræftet kraften af grøn banan i den naturlige behandling af nogle mavesygdomme.

Desuden fremhæves dens anvendelse i effektiv behandling af gastritis. På denne måde kan du undgå de alvorlige skader, som denne tilstand kan forårsage i kroppen over tid. Eksempler herpå kan være sår og sarte læsioner i vævet i maven eller tarmene.

Til dette formål kan grøn banan indtages friske, tørrede eller malede. Enhver af disse former for indtagelse er lige effektive, ifølge specialister i konventionel medicin og alternative eller komplementære terapier.

Du er måske interesseret i: Ni fødevarer der kan lette gastritis

Behandling af mavesår ved hjælp af grøn banan

Grøn banan indeholder en kraftig ingrediens, der kan stimulere helingen af mavesækken, som er det væv, der beklæder mavesækken.

En gruppe forskere fra Det Forenede Kongerige offentliggjorde en artikel, hvori de forklarer deres bestræbelser på at identificere de aktive principper, der er i grønne bananer til bekæmpelse af mavesår. Dette stof blev identificeret som leucocyanidin, et bioflavonoid.

Kvinde med gastritis kan få gavn af at spise grøn banan

For at bevise de gavnlige virkninger i den naturlige behandling mod mavesår og de fysiske skader, som denne tilstand kan forårsage, gav de sig selv den opgave at sammenligne de resultater, der blev frembragt af malet grøn banan og leuocyanidin, som blev isoleret og syntetiseret i et laboratorium.

Resultatet var, at de to stoffer beskytter os meget effektivt mod mavesår og erosion af mave- og tarmvæv.

Derudover offentliggjorde to forskere i en udgivelse, der udkom i Indian Journal of Pharmacology, en rapport, som de havde arbejdet på i mere end tredive år. I denne forskning blev de helbredende egenskaber ved grøn banan opdaget.

Disse forskere kom frem til den konklusion, at den grønne banan er et meget effektivt og potent middel til lindring af mavesår, når den er pulveriseret. Dette er muligt gennem en simpel proces, hvor frugten skæres i meget tynde skiver og tørres og derefter passeres gennem en mølle.

Andre fordele ved grøn banan

Ud over de hidtil omtalte fordele kan vi tilføje følgende fordele ved at indtage grøn banan regelmæssigt.

  • Det hjælper dig med at tabe dig: Det skyldes, at resistent stivelse har halvt så mange kalorier som konventionelle kulhydrater. Derudover giver det også fibre.
  • Det reducerer det dårlige kolesterol og øger til gengæld det gode kolesterol.
  • Forebygger diabetes: Det skyldes, at det regulerer blodsukkeret.
  • Det giver energi og hjælper med at forbrænde fedt.

Som vi kan se, er grønne bananer blot endnu en af de hundredvis af sunde fødevarer i naturen. Med dem kan vi forebygge sygdomme naturligt. Hvis vi desuden allerede lider af en af disse sygdomme, kan disse produkter være meget nyttige til at forbedre symptomerne eller afslutte problemet.

Kort sagt skal du altid huske, at du aldrig bør stoppe med at tage den medicin, som din læge har ordineret. Selvfølgelig kan vi bruge naturlige behandlinger, og det kan varmt anbefales, men det bør aldrig erstatte det, der er blevet ordineret af en fagperson.

Det kan interessere dig ...
Tre ernæringsmæssige forskelle mellem bananer og madbananer
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tre ernæringsmæssige forskelle mellem bananer og madbananer

Selv om mange mennesker forvirrer de to og anser dem for det samme, så er der store næringsmæssige forskelle mellem bananer og madbananer.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Nadumane, V.K; Timsina, B. Anti-cancer potential of banana flower extract: An in vitro study. Bangladesh Journal of Pharmacology, 2014.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.