Hummus et naturligt antidepressivt middel, rigt på næringsstoffer

Fordelene ved hummus gør det til en ekstraordinær ret. Ud over at være rig på vitaminer og antioxidanter, er det et naturlig antidepressivt middel, der forbedrer fordøjelsen og hjælper med at kontrollere appetitten.
Hummus et naturligt antidepressivt middel, rigt på næringsstoffer
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 30 juli, 2023

Har du hørt om hummus? Har du prøvet det endnu? Selvom det ikke er kendt, findes det lidt efter lidt på vore borde. Hummus et naturligt antidepressivt middel, rigt på næringsstoffer, læs mere nedenfor!

Hvis du kan lide kikærter, vil du komme til at elske hummus. Dette lækre smørrepålæg består kun af citronsaft, olivenolie, hvidløg, paprika, sesamfrø, oliven, og grundlæggende: kikærter.

Hummus et naturligt antidepressivt middel

Opskriften varierer lidt fra land til land, men dens ingredienser kunne ikke være sundere. Faktisk beskriver mange studier, som vi vil nævne nedenfor, det allerede som en superkost og et effektivt middel til at behandle depression. Vil du vide mere?

De fantastiske fordele ved hummus

Hummus er en vigtig ret i Mellemøsten. Lande som Tyrkiet, Libanon, Syrien og endda Grækenland og Cypern nyder ofte godt af denne sunde opskrift.

Selvom du kan finde det i mange supermarkeder, er der mange mennesker, der foretrækker at lave det hjemme for at garantere friskhed og kvalitet i ingredienserne.

Frisk citronsaft, nogle bløde kikærter og krydderier efter din personlige smag vil garantere den bedste hummus efter din smag.

Hvilke fordele har denne bløde og lækre pasta har at tilbyde? Det vi vil vi fortælle dig:

Hummus er et godt antidepressivt middel

Hummus og broed

En undersøgelse fra 2007 foretaget af University of Tel Aviv (Israel) viste følgende:

 

 • Hummus er et naturligt antidepressivt middel med virkninger svarende til at medicin anvendes til at behandle sygdommen.
 • Hummus giver en fornemmelse af velvære på grund af sin evne til at øge udskillelsen af serotonin. Dette forklares ved den sunde kombination af paprika og olivenolie. Begge indeholder en type aminosyre, der fremmer dette hormon.
 • Hummus mætter, slapper af og hjælper dig med at falde i søvn.

Da hummus er et fantastisk antidepressivt middel, bør du også tjekke disse 9 urter som beroliger nerverne og letter angst.

Hummus, rig på vegetabilsk protein

Vi taler om kikærter, en af de rigeste kilder til proteiner, der tjener som en base for mange opskrifter. Og vi elsker det!

Det er interessant at vide, at det er en del af mange atleters kostvaner på grund af den energi, det giver. Takket være oliven og citronsaft, er det også rigt på  antioxidanter, der styrker fordøjelsen. Desuden er det mættende og regulerer blodsukkeret.

Et komplet mad for hele familien

Du ved allerede, at hummus er rig på vegetabilske proteiner, men tjek de ernæringsmæssige værdier. Det er fantastisk til hele familien!

 • Jern
 • Kalium
 • Calcium
 • B-Vitamin-kompleks
 • Magnesium
 • Folinsyre (perfekt til gravide kvinder og børn i voksealderen).
 • Det er rigt på thiamin og riboflavin, to typer af vitaminer, der styrker muskler og nervesystem.
 • Hummus indeholder også retinol, en basisk forbindelse, der holder væv ungt og elastisk.
 • På grund af dens høje indhold af antioxidanter, er hummus fantastisk til at styre højt blodtryk og forbedre hjertets sundhed.
 • Denne fødevare er også god til eliminering af urinsyre takket være dens vanddrivende egenskaber.

Hummus fremmer fordøjelsen

Hummus og kikaerter

Lider du af ødemer? Har du brug for at rense din tyktarm og krop i almindelighed? Så tilsæt hummus som en fast del af din kost.

Det er sunde kulhydrater, der absorberes langsomt, giver stabil energi og regulerer blodsukkeret.

Fibrene i kikærter sammen med citronsaft og hvidløg, olivenolie og sunde krydderier fremmer tarmbevægelser og hjælper med at udskille giftstoffer fra tyktarmen.

Hummus er fedtfattigt

Som vi har nævnt ovenfor, er de fødevarer, der går ind hummus virkelig sunde, rige på essentielle fedtsyrer, som linolsyre, oliesyre og Omega-3-fedtsyrer.

Hummus er fantastisk på rugbrød.  Hvis du lægger den på rå gulerødder og selleri, vil du nyde en snack, der er ligeså velsmagende som det er sundt.

Hummus har antikræft-egenskaber

Hummus

Takket være styrken i antioxidanter og hvidløg, som fungerer som et naturligt antibiotikum, kan vi bekæmpe mange af de skadelige celler, der kan udvikle sig til en svulst.

Vi kan må ikke glemme folinsyre og saponiner, der er yderst velegnede til at forsvare kroppen mod genetiske celleskader, der forårsager kræft.

Hvordan kan du modstå et stykke toast med hummus?

God fornøjelse!

Kendte du hummus før du læste denne artikel? Du vidste formegentlig ikke at hummus er et naturligt antidepressivt middel.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Jukanti, A. K., Gaur, P. M., Gowda, C. L. L., & Chibbar, R. N. (2012). Nutritional quality and health benefits of chickpea (Cicer arietinum L.): A review. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1017/S0007114512000797
 • Giron-Calle, J., Vioque, J., del Mar Yust, M., Pedroche, J., Alaiz, M., & Millan, F. (2004). Effect of chickpea aqueous extracts, organic extracts, and protein concentrates on cell proliferation. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/1096620041224175
 • Magee, P. J., Owusu-Apenten, R., McCann, M. J., Gill, C. I., & Rowland, I. R. (2012). Chickpea (Cicer arietinum) and other plant-derived protease inhibitor concentrates inhibit breast and prostate cancer cell proliferation in vitro. Nutrition and Cancer. https://doi.org/10.1080/01635581.2012.688914
 • Gupta, N., Bisen, P. S., & Bhagyawant, S. S. (2018). Chickpea Lectin Inhibits Human Breast Cancer Cell Proliferation and Induces Apoptosis Through Cell Cycle Arrest. Protein & Peptide Letters. https://doi.org/10.2174/0929866525666180406142900
 • Thomson, M., & Ali, M. (2003). Garlic [Allium sativum]: A Review of its Potential Use as an Anti-Cancer Agent. Current Cancer Drug Targets. https://doi.org/10.1177/21.3.279

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.