Hvad er mikrocement, og hvad bruges det til?

Mikrocement har revolutioneret byggekonstruktion og indretning. Lad os se, hvad det er, og hvad dets vigtigste anvendelsesmuligheder er.
Hvad er mikrocement, og hvad bruges det til?

Sidste ændring: 26 august, 2022

De nye fremskridt inden for byggeriets verden holder aldrig op med at overraske, da der kommer nye produkter frem, som letter opgaverne med renovering, gør-det-selv-arbejde og indretning. I denne artikel vil vi tale om, hvad mikrocement er, og hvad det bruges til.

Først vil vi gennemgå, hvad dette materiale består af, dets fordele, hvor du anvender det, og på hvilke overflader og genstande. Vi kan forsikre dig om, at det er meget let at håndtere, så du kan udføre opgaverne selv uden at hyre en professionel.

Hvad er mikrocement?

Som navnet antyder, er det et materiale, der består af cement, harpiks, tilsætningsstoffer og nogle mineralske pigmenter, der giver forskellige farver. De forskellige nuancer er en stor fordel, fordi det giver os mulighed for at vælge en farve, der tilpasser sig og kombineres med resten af de elementer, der er på et givent sted.

Hvis vi ønsker det, kan vi bruge det som den klassiske grå cement.

Det er også et materiale, der uden problemer kan anvendes på vandrette og lodrette overflader. Gulve, vægge og møbler kan beklædes med mikrocement og opnå en moderne, elegant og meget pæn finish.

På den anden side kan det bruges på overflader, der både er indendørs og udendørs. Generelt foretrækkes en fin finish til førstnævnte, mens der til sidstnævnte foretrækkes en mellem eller tyk finish.

En person tager cement

Hvad er fordelene ved mikrocement?

Denne innovative metode til overfladebehandling af forskellige overflader har mange fordele. Den er meget modstandsdygtig over for temperaturvariationer, ridser og stød. Det er ikke let at ridse.

For det andet skal vi nævne omkostningerne. Det er relativt billigt, da det kan påføres oven på det materiale, vi allerede har som underlag (porcelæn, fliser, keramik, maling). Det er ikke nødvendigt at fjerne det, der allerede er der, og det er en stor besparelse.

For det tredje giver mikrocement maksimal vedhæftning. I den forstand er det muligt at anvende det på et marmorbord eller på badeværelsesfliser uden problemer. På denne type overflader med meget lav porøsitet påføres en grunder på forhånd for at forberede den.

Mikrocement kræver meget lidt vedligeholdelse. Det anbefales ikke at bruge meget slibende produkter til at rengøre det, men blot varmt vand og neutral sæbe. Vi vil her tilføje, at det ikke har fuger, hvilket forhindrer ophobning af snavs.

Det fås i forskellige farver og er meget let at påføre. Du skal følge brugsanvisningen og afsætte mindst 4 eller 5 dage, da det kræver forskellige processer med deres tørretider.

Som det sidste er et aspekt, der er af største betydning i forbindelse med gulve, den endelige tykkelse af laget. Hvis du planlægger at ombygge, kan du bruge mikrocement uden at skulle tilpasse dørene bagefter. Det skyldes, at den maksimale tykkelse, den når op på, er 3 millimeter, så dørenes funktion vil ikke blive påvirket.

Anvendelse af mikrocement

Som nævnt i begyndelsen anvendes dette materiale hovedsageligt til at belægge forskellige overflader. Det kan være vægge, gulve og forskellige møbler som f.eks. bordplader eller borde. Nedenstående vil vi i detaljer beskrive de mest almindelige anvendelsesmuligheder.

1. Møbler

Mikrocement er ideelt til beklædning af møbler i og uden for hjemmet. Ved at tilbyde en bred vifte af overflader kan du lege med rustikke eller elegante stilarter.

I forbindelse med udendørs møbler er det almindeligt at se bænke og haveborde beklædt med mikrocement. Husk, at det fås i forskellige farver, så der er helt sikkert en nuance, der passer til din have. Det er meget modstandsdygtigt over for klimatiske faktorer, hvilket gør det til en favorit blandt dem, der planlægger at renovere deres havemøbler.

Det bruges også til at dække badekar og bordplader i badeværelser og køkkener. Det er ultra-afvisende over for fugt.

2. Gulve og vægge

Dette materiale er ideelt til beklædning af gulve og vægge på grund af dets lave omkostninger. Det er meget let at anvende og giver et moderne præg til forskellige miljøer. I tilfælde af gulve placeres der et særligt plastnet på dem for at tilføje mere modstandsdygtighed.

3. Badeværelser

Mikrocement anvendes i stigende grad i badeværelser, fordi det modstår fugt og er meget let at rengøre. Uanset om det er en væg, et gulv, et badekar eller en bordplade, er dette materiale så alsidigt, og det kan bruges på mange mulige måder.

Du er måske interesseret i: Karakteristika ved New Yorker indretning

4. Trapper

At beklæde en trappe med mikrocement vil give dig fremragende resultater. Det ser godt ud, hvis du kombinerer det med træ og jern, to fornemme elementer indenfor byggekonstruktion.

5. Svømmebassiner

At dække området omkring poolen med mikrocement er en meget smart idé. Det er nemlig skridsikkert, dekorativt og modstandsdygtigt over for UV-stråler.

En have med en pool og gulv lavet af mikrocement

Mikrocement omkring poolen øger sikkerheden ved at forhindre fald.

Mikrocement er en praktisk og dekorativ løsning

Vi håber, at disse forskellige idéer til mikrocement og dets anvendelsesmuligheder kan give idéer, så du kan anvende det og tilpasse det til dine egne omsætndigheder. Vores sidste anbefaling er, at du læser og følger producentens anvisninger til punkt og prikke for at undgå fejl, der kan påvirke de resultater, du ønsker.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Duda, W. H. (1977). Manual tecnológico del cemento. Reverté.
  • Fallas, G. G., Madrigal, C. H., García, M. P., Valenciano, I. R., Vega, L. D. R., & Guzmán, G. S. (2012). Efecto de la variación agua/cemento en el concreto. Tecnología en marcha25(2), 80-86.
  • Gómez, A. M. (1996, September). Los materiales de construcción y el cambio estético: sobre la estética del hierro y el cemento. In Actas del Primer Congreso Nacional de Historia de la construcción(Vol. 19, p. 21).
  • Giraldo Bedoya, A. M. (2015). Manual De Acabados.
  • Penadés Sanz, J. (2015). Análisis y estudio del microcemento(Doctoral dissert
  • Sánchez Paz, L. (2020). Centro de restauración de bienes muebles.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.