Hvordan man laver paraplyer til at dekorere cocktails

Lær at lave paraplyer til at dekorere cocktails med nogle få lettilgængelige materialer og enkle trin for at gøre dine festaftener sjovere.
Hvordan man laver paraplyer til at dekorere cocktails

Sidste ændring: 26 august, 2022

Fester er øjeblikke, der fylder livet med glæde, fordi man kan dele dem med venner og familie. Drikkevarer, musik og mad er normalt hovedpersonerne ved disse begivenheder. I denne artikel vil vi gerne give dig idéer til at lave paraplyer til at dekorere cocktails med, som vil give et tropisk præg til dine fester.

Dekorationer er en måde at skabe en mere festlig atmosfære. Uanset om det er til et barn eller en voksen, er paraplyer til at dekorere cocktails altid et godt alternativ. Du kan trods alt også sætte dem på is, desserter eller endda snacks!

En historie om paraplyer til at dekorere cocktails

Paraplyer på cocktails og drinks er en klassisk detalje, der minder om ferier og strandbarer. Det bringer også mange tilbage til barndommen, hvor det bedste ved en skål is var at finde disse farverige genstande.

Disse mærkelige dekorative elementer har dog en historie, der går tilbage til 1932, hvor bartenderen Harry Yee begyndte at bruge dem på Hilton Waikiki-hotellet og gjorde dem populære.

De er inspireret af kinesiske papirparaplyer og blev først brugt som svar på behovet for at være kreativ med materialer efter en alvorlig økonomisk krise. Hvis man ser nærmere efter, er disse genstande ganske enkle: En træpind med et stykke farverigt papir.

Opfindelsen har været så populær, at den indgår i cocktailbøger i dag.

Kvinde blander cocktails

Du vil helt sikkert kunne lide denne artikel: 8 idéer til hjemmelavet pynt til en børnefest

Materialer til at lave paraplyer til at dekorere cocktails

Paraplyer til at dekorere cocktails er meget nemme at lave derhjemme. Selv om de traditionelle paraplyer efterligner kinesiske rispapirsparaplyer, er det muligt at lave forskellige typer paraplyer med små variationer alt efter, hvad du har til rådighed.

Her er de mest almindelige materialer, der er nødvendige:

 • Saks.
 • Tuscher.
 • Lim eller tape.
 • Pap, silkepapir eller farvet crepepapir.
 • Tandstikkere eller spyd af træ.

En trin-for-trin-guide til fremstilling af paraplyer til at dekorere cocktails

Når du har materialerne klar, er det meget enkelt at lave paraplyerne. Det endelige resultat afhænger også af din kreativitet og din indsats.

Nedenstående deler vi trin-for-trin-guiden til at lave tre forskellige paraplyer. Du kan endda lave alle tre typer til den samme fest!

1. Silkepapirparaplyer til at dekorere cocktails

Silkepapir er et delikat materiale med en blød tekstur, der kan bruges til at lave mange håndværk og pakke gaver ind. Med dette papir kan du få et resultat, der er næsten identisk med de typiske kinesiske paraplyer.

Du skal dog passe på ikke at rive det i stykker, fordi det er sart. Her er trinene:

 1. Tegn en cirkel på papiret, som skal være paraplyens loft, og klip den ud.
 2. Fold derefter papiret på midten to gange for at lave flere folder.
 3. Forbered samtidig de pinde, der skal fungere som paraplyens skelet, og den pind, som skal hjælpe dig med at røre i cocktails. I dette tilfælde skal du lime fire pinde af samme størrelse rundt om radius af silkepapiret, så de kan åbne paraplyens loft.
 4. Når strukturen er samlet, skal du lime eller tape silkepapiret fast på den figur, som de fire pinde danner.

2. Kegleformede paraplyer til at dekorere cocktails af pap

Pap er en hårdere papirtype end crepepapir. Derfor er det mere modstandsdygtigt. Desuden tåler det blæk bedre, så du kan skrive beskeder eller tegne dekorationer på disse paraplyer.

 1. Tegn en cirkel af den størrelse, som du ønsker, at din paraply skal have. Omkring 3 til 4 centimeter i diameter vil være nok.
 2. Lav et mærke i midten af cirklen, og tegn en linje fra midten til kanterne. Klip derefter den linje, du har tegnet, ud ved hjælp af en saks.
 3. For at danne keglen skal du overlappe de kanter, der var tilbage på siden og siden af den åbning, du lavede i det foregående trin. Lim dem derefter, så de sidder godt fast.
 4. På dette tidspunkt kan du tage keglen og skrive navnene på dine gæster for at markere cocktails, tegne billeder eller endda skrive inspirerende ord.
 5. Sæt noget lim eller silikone på spidsen af keglen og sæt den pind i, der skal fungere som paraplyens håndtag.

3. Paraplyer til at dekorere cocktails af pap med folder

Du kan også gemme disse paraplyer fra en fest og bruge dem til en anden, for de kan med stor sandsynlighed holde til festens travlhed, når de er lavet af pap. På den måde genbruger du en genstand, som ofte bliver smidt væk.

 1. Tegn og skær en ottekant ud. Du kan kigge efter en model på internettet for at få en bedre vejledning.
 2. Tag en af de ottekantede sider og tegn dens kanter, indtil du når midten. Du vil se en slags trekantform. Derefter skal du skære en af dens kanter ud.
 3. Tag den trekant, som du har skåret ud, og læg den under den ene ende, så kanterne overlapper hinanden og danner en kegle.
 4. Derefter kommer du noget lim på spidsen af keglen og sætter pinden fast på paraplyens loft.
Paraplyer til at dekorere cocktails

Supplér din pynt med andre dekorationer

Når du har læst denne vejledning, ved du allerede, hvordan du laver farverige paraplyer til at dekorere cocktails og give et sommerligt præg til dine fester. De er dog ikke kun begrænset til at dekorere drinks.

Faktisk er disse paraplyer meget populære på is til børn. Derudover kan du også bruge dem til at lægge på toppen af snacks.

Hvis din idé er at bruge dem kun til cocktails, vil de passe meget godt til mojitos, piña coladas, coco loco eller sex on the beach. Hvis der er tale om en tropisk fest, vil andre dekorationer også gå meget godt sammen med paraplyer.

Du kan lave mini-floats til at sætte på glassene og kopperne. Det er også muligt at inkludere ananas og vandmeloner for at forstærke stilen.

Det kan interessere dig ...
8 tips til at arrangere en sommerfest
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
8 tips til at arrangere en sommerfest

Hvad skal du være opmærksom på, når du vil arrangere en sommerfest? I denne artikel vil vi give dig nogle af vores bedste tips!
Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.