Lash primer: Hvad er formålet med dette produkt?

Lash primer forbereder øjenvipperne for at intensivere farven og øge forlængelsen. Læs mere om dette produkt her.
Lash primer: Hvad er formålet med dette produkt?

Sidste ændring: 16 marts, 2023

At forbedre dit udseende med makeup indebærer, at du bruger nogle få tricks med øjenskygger, eyeliner og mascara. Hvis du forbereder vipperne med en lash primer, opnår du en effekt, som får vipperne til at se længere og fyldigere ud, hvilket gør øjnene mere markante.

Nogle mennesker er ikke klar over fordelene ved lash primer, men når de først anvender den, vil de aldrig lægge den fra sig! Den er nem at bruge, og den kan også være med til at styrke øjenvipperne.

Hvad er lash primer?

Lash primer forbereder vipperne på at modtage mascara bedre. Til gengæld indeholder formlerne mineralolier og vitaminer, der nærer, fugter og plejer hårsækkene, så vipperne vokser sig stærke og sunde.

Afhængigt af typen letter lash primer vedhæftningen af makeuppen og forlænger mascaraens holdbarhed. De har øjeblikkelige resultater.

Især når det drejer sig om farvet mascara, fremhæver lash primer nuancerne. Dette produkt forhindrer også dannelsen af klumper på grund af ophobning af makeup og gør det lettere at lade mascarabørsten glide.

Lash primer holder længere, netop fordi den har den kvalitet at forberede hårene på at modtage mascaraen uden at skulle påføre den flere gange. Dette produkt er blevet en vigtig del af mange kvinders makeuprutiner, takket være dets evne til at give dig et forførende og intenst udseende.

Kvinde lægger øjenskygge

Typer af lash primer og deres formål

Du kan få teksturerende, farvende, fugtgivende og forgivende primere. Ingredienserne hjælper øjenvippernes sundhed og klumper ikke makeuppen sammen.

Alt efter hvilken type lash primer der er tale om, varierer fordelene. De kombinerer dog alle egenskaberne ved et skønhedsprodukt med egenskaberne ved en behandling for at styrke fine og svage øjenvipper.

Serum

Det særlige ved øjenvippeserum er, at du kan bruge dem uden behov for en farvet mascara bagefter. Dette kosmetikum reducerer tab af øjenvipper og fremmer væksten.

De kan bruges både om dagen og om natten, selv om det anbefales at anvende dem i en måned, lade hårsækkene hvile fra produktet og derefter genoptage behandlingen. De virker som en traditionel mascara med et højt indhold af proteiner og vitaminer.

Gennemsigtig

Konsistensen af gennemsigtig primer minder meget om mascaraens. De kræver et enkelt lag for at give volumen og længde til vipperne. Hvis du bruger flere lag, vil det sandsynligvis se klumpet ud.

Den gennemsigtige primer er funktionel, idet den fremmer makeuppen. Den nærer og styrker øjenvippernes struktur, men fremmer ikke væksten af disse hår.

Hvid

Når missionen er at øge øjenvippernes volumen, er der intet bedre end at smøre en smule hvid primer på, før du påfører mascaraen. Denne primer forlænger hårstråene betydeligt på grund af de syntetiske fibre i formlerne, der er designet til at dække hver enkelt vippe individuelt.

Det er bedst at påføre primeren og vente på, at den tørrer, før du fortsætter med mascaraen. Hvis du påfører mascaraen med det samme, vil vipperne ende med at blive grå.

Naturlig

Formålet med naturlige primere er, at vipperne får styrke. Denne type øger ikke tykkelsen eller længden, men tilfører næringsstoffer.

Præparatet består af helt naturlige elementer. En af de hyppige ingredienser i naturlig primer er aloe vera gel.

Hvordan bruger man lash primer?

Anvendelsen af lash primer er ganske enkel. Selvom det ikke er meget anderledes end at bruge mascara, kan vi sammenfatte proceduren i 4 trin:

  1. Buk vipperne: På denne måde adskiller du vipperne, og hver enkelt får den nødvendige mængde produkt. Hvis du ikke har en øjenvippebukker, er en mascarabørste nyttig.
  2. Påfør: Påfør primeren fra rødderne til spidserne på de øverste og nederste vipper. Brug blide opadgående strøg.
  3. Tør: Vent et par minutter på, at primeren hærder, især hvis den er hvid.
  4. Make-up: Afslut med at påføre mascara i den farve, du ønsker.

Den bedste effekt opnås ved at rense øjenvipperne, inden du påfører primeren.

Kvinde med fyldige vipper grundet lash primer

Forholdsregler, du bør tage, når du anvender lash primer

Ifølge eksperternes anbefalinger er det vigtigt at sikre, at de produkter, der bruges til at lægge makeup omkring øjnene, er fremstillet uden skadelige stoffer. Primere til øjenvipper bør opfylde disse standarder.

Øjenområdet er sart, så påføring af ingredienser af lav kvalitet kan forårsage bivirkninger. I den forbindelse foreslår American Academy of Ophthalmology, at man er særlig omhyggelig med øjenvipper, da de er vigtige for at holde støv og urenheder ude af øjnene.

Afslutningsvis skal du huske at fjerne din makeup sidst på dagen. Hvis du lader primer og mascara ophobe sig, risikerer du at få blefaritis. Som en sikkerhedsforanstaltning bør du en dag om ugen undlade at anvende produkter på dine øjenvipper.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.