Legenden om den røde tråd

Når den røde tråd dukker op, markerer den før og efter i dit liv, et punkt, der vil ændre din måde at anskue kærlighed på for evigt.
Legenden om den røde tråd
Raquel Aldana

Skrevet og kontrolleret af psykologen Raquel Aldana.

Sidste ændring: 26 september, 2023

I dette indlæg vil vi snakke om legenden om den røde tråd! Du vil aldrig være i stand til at undslippe dit hjerte, så du må hellere lytte til, hvad det har at sige … “- Paulo Coelho,” The Alchemist “

Det er ligegyldigt, hvilken slags forhold de har på det tidspunkt, eller om disse to elskende er verdener fra hinanden.

De vil altid være knyttet sammen til sidst, selv om det ikke kan ske før til sidst.

Den røde tråd, kendt som skæbnen, kan aldrig brydes, lige meget hvad der sker.

Det er ligegyldigt, hvor lang tid det tager dig at møde denne person, eller hvor lang tid i bruger sammen. Selv hvis du bor i den anden side af verden, vil tråden strækkes så jeres hjerter altid er forbundet.

Tråden er med dig fra fødslen, og den spindes hele dit liv. Det siges at månen dukker op hver morgen og møder hver nyfødt og forener disse nye sjæle med en rød tråd bundet om fingeren.

Den vil afgøre din fremtid, og guide din sjæl gennem livet. Så at du aldrig vil gå vild, selv ved verdens ende.

En pige der laener sig over en dreng

Som legenden fortæller os:

For længe, længe siden, hørte en kejser at der var en magtfuld heks, der boede i en af provinserne i hans rige. Hun havde evnen til at se skæbnens (den) røde tråd og han sendte bud efter hende.

Da heksen ankom, beordrede kejseren hende til at se på den anden ende af den røde tråd, og fortælle ham hvem, der i sidste ende ville blive hans kone. Heksen sagde ja til hans anmodning, og hun begyndte at følge tråden.

Søgningen førte til et marked, hvor en fattig bondekone med en baby i armene solgte sine kager og brød. Heksen standsede foran denne bonde, og bad hende om at rejse sig op.

Hun vinkede den unge kejser hen til sig og sagde. “Her slutter den røde tråd”. Da kejseren hørte dette, blev han rasende og tænkte, at heksen spillede ham et puds, han skubbede bondekonen til side, da hun stadig holdt sit barn i sine arme. Faldet gav et sår på barnets pande, som det ville bære for evigt.

Anbefalet læsning:

Hvorfor du ikke slutter et forhold, der ikke længere fungerer

Han beordrede sine vagter til at tilbageholde heksen og få hende halshugget.

Mange år senere var det tid til kejseren til at gifte sig. Og hans hof anbefalede, at det var bedst for ham at gifte med en datter af en magtfuld general i riget. Han var enig i dette og så oprandt bryllupsdagen.

På den dag, så han sin kommende kones ansigt for første gang. Da hun ankom til hoffet, var hun iført en hvid kjole og et slør, der dækkede hendes ansigt helt. Da han løftede det, så han at hendes smukke ansigt var skæmmet af et usædvanligt ar i panden.

Pile der bliver skudt efter hjerter der loeber

Denne legende er så velkendt i europæiske kulturer, at det i dag ikke er usædvanligt at se millioner af mennesker, som bærer et stykke rød tråd bundet omkring deres håndled.

Med hensyn til den nøjagtige oprindelse af historien, er det uklart, om den blev undfanget i Kina eller Japan. Men legenden startede, da man fandt ud af at underarmsarterien forbinder lillefingeren med hjertet. Kilden til dit liv det metaforiske hjørne af sjælen, som huser din evne til at elske. (Andre kilder henviser til den midterste finger, typisk i den vestlige tradition.)

Den røde tråd kan forbinde kærligheden imellem en mor og en far, bror og søster, venner eller partnere,  med det samme mål. At kende og elske hinanden.

De store elskere i dit liv

Man siger at livet igennem har man to store elskere.  Den ene er den person, du vil gifte dig med eller leve sammen med til evig tid, som kan blive moderen eller faderen til dine børn… Den person, vi vil tilbringe resten af dit liv sammen med.

Men man siger også at der en   anden stor kærlighed, den person du for altid vil miste . Nogen der du blev forbundet med ved fødslen. Så sammenbundet at de kemiske kræfter trodser alt, men også vil forhindre dig i at nå en lykkelig slutning.

En dag vil du give op med at prøve Du overgiver dig i din søgning og søger den anden person, som du endelig møder. Men vi advarer dig om, at du aldrig vil tilbringe endnu en nat uden længsel efter deres berøring, et kys, mulighed for at tale med dem igen.

To personer der ligger paa roser

Du ved hvem jeg taler om, fordi   da du læste disse ord, kom deres navn frem i dit hoved . Du har måske forladt dem, forsøgt at afslutte din lidelse og finde fred (som vil komme). Men der vil ikke være en enkelt dag, hvor du ikke ønsker de ville dukke op endnu en gang for at besøge dig.

Undertiden forekommer det at   det at kæmpe med nogen, du rigtigt elsker   dræner dig mere for energi, end nogle du bare holder af.

 Paulo Coelho

Nu og da findes disse to typer af kærlighed i samme person. Men typisk findes de separat, og giver vedvarende en form for sorg. Begge slags kærlighed er essentielle for livet, og du bør være taknemmelig for evnen til at føle så dybt.

Du kan ikke påtvinge din vilje på din røde tråd. Selv din egen uvidenhed kan ikke adskille det, fordi mens den kan være usynlig for dig, dirigerer den stadig mange af dine skridt i livet.

Fremkomsten af “den røde tråd” symboliserer kærlighed før og efter i dit liv. Og det er noget som vil ændre din eksistens og dit syn på kærligheden for altid.

Nogle gange er tilfældigheder så stærke at de ikke kun kan ske tilfældigt. Alles hjerter på denne planet er på en eller anden vis bundet sammen med hinanden i evig kærlighed.

De kalder dem soulmates, sjæle med samme mål…


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


  • Coelho, P. (2012). El alquimista. Barcelona: Planeta.
  • _______. (2006). La bruja de Portobello. Rio de Janeiro: Planeta.
  • Goggy, D. (dir.). (2016). El hilo rojo (film). Coproducción Argentina-Chile (100 minutos).
  • Gloria, E. (2004). Paulo Coelho: Los senderos del peregrino. Madrid: Ojos de Papel.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.