Sådan kan du lindre migræne med salt

Sådan kan du lindre migræne med salt

Sidste ændring: 26 august, 2022

Migræne er en form for hovedpine, der er ledsaget af andre symptomer som kvalme, opkast, eller lysfølsomhed. Generelt får mennesker, der oplever dette problem ofte advarselstegn, kaldet auraer, hvilket gør at personen ser brodden af ​​lys eller andre synsforstyrrelser, som derefter bliver til en kraftig hovedpine, som kan vare i timer eller endda dage. I dag vil vi beskrive hvordan du kan lindre migræne med salt!

Hvad er årsagerne til migræne?

Selvom de nøjagtige årsager til migræne stadig skal afgøres, tror forskere at angrebet starter i hjernen og involverer nervebaner og kemiske stoffer. Dette problem sker på grund af unormal hjerneaktivitet, der er relateret til forskellige faktorer.

Kvinde med hovedpine

 

Aldersgruppen af mennesker ramt af migræne er fra 10  til 45 år, selvom det i nogle tilfælde forekommer senere. Det kan også ske på grund af genetiske faktorer og påvirker kvinder mere end mænd.

Nogle af de faktorer, der kan forårsage en migræne er:

 • Hormonale forandringer i løbet af menstruationscyklus eller brugen af p-piller
 • Søvnforstyrrelser
 • Overdreven og hyppig indtagelse af alkoholholdige drikkevarer
 • Springer hovedmåltider over
 • Stress og angst
 • Høje lyde og skarpt lys
 • Fysisk stress forårsaget af for meget træning eller andre anstrengelser
 • Rygning eller passiv rygning
 • Stærke lugte

Kost er også blevet forbundet med migræneMan har fundet frem til at visse fødevarer kan udløse en migræneHer er nogle af de fødevarer:

 • Raffineret mel og sukker
 • Forarbejdede fødevarer
 • Chokolade
 • Mejeriprodukter
 • Kød, der indeholder nitrater
 • Mononatriumglutamat (Det 3. krydderi)

Migrænesymptomer

Kvinde med hovedpine

Før en person får alvorlig hovedpine af migræne, forekommer der  noget, som almindeligvis er kendt som en “aura”. Dette advarselsskilt annoncerer migræne og kan involvere en eller et par af de følgende symptomer:

 • Midlertidig blindhed
 • Sløret syn
 • At se stjerner eller linjer
 • Øjensmerter
 • Øjenubehag

Andre symptomer, der følger, er kvalme, problemer med at finde de rigtige ord, koncentrationsproblemer og hyppig gaben.

Personen oplever måske ikke en aura først i alle tilfælde af migræne, men dem, der har tendens til at få det, mærker det 15 til 20 minutter, før de føler svær hovedpine.

Når en person oplever hovedpine, føler han en pulserende, bankende smerte, der pulserer kraftigt. Næsten alle smerter er stærkere på den ene side af hovedet eller i ryggen. De kan vare fra 6 til 48 timer, og der er næsten altid en stærk lysfølsomhed til stede.

Symptomerne kan også omfatte kulderystelser, øget vandladning, træthed, prikken, svaghed, følsomhed over for lys og lyd, appetitløshed, svedudbrud osv.

Hvordan virker saltbehandling til at lindre migræne øjeblikkeligt?

Krystal salt

Vi kan finde forskellige smertesillende medicin i handelen, der midlertidigt kan standse symptomerne på migræne. Imidlertid har smerten tendens til at dukke op igen i løbet af få timer og de ​​virker ikke altid i alle tilfælde. Hvad er den bedste løsning? Enkelt: Salt.

Før du finder ud af, hvordan du kan anvende salt til at lindre migræne, bør vi nævne, at det er en metode, der ikke er blevet bevist eller videnskabeligt accepteret, så det bør ikke betragtes som en kur. Det er bedst at gå til lægen. Det, vi kan forsikre er at dem, som har prøvet det, fortæller at det giver umiddelbar og effektiv lindring.

Hvad skal man gøre?

Hvis du ønsker at prøve saltbehandlingen til at lindre migræne, så prøv at bruge salt i god kvalitet, for eksempel Himalaya-saltkrystaller. Denne type salt er bedre, fordi den indeholder 84 mineraler, elektrolytter og forskellige stoffer. I modsætning til raffineret salt er denne form for salt godt for dit helbred, i moderate mængder naturligvis. Himalayasalt vil lindre migræne næsten øjeblikkeligt og fremmer immunforsvaret, balancerer serotonin-niveauet i blodet og genetablerer base- og elektrolytniveauerne i kroppen, blandt andre.

For at drage fordel af disse gode egenskaber, skal du blot drikke et glas citronsaft med en god portion himalayasalt. Du vil mærke næsten øjeblikkelige resultater!

Det kan interessere dig ...
5 tips til hurtig migræne lindring
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 tips til hurtig migræne lindring

Folk der får migræne ved, hvor uudholdelige disse timer kan være, og hvor slemt det påvirker deres livskvalitet. Her er 5 tips til hurtig migræne l...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.