Modstandsdygtighed hos børn under pandemien

21. maj 2020
Psykologisk modstandsdygtighed i barndommen har været emnet i mange teoretiske artikler. Under den nuværende pandemi skaber det dog en yderligere udfordring.

Modstandsdygtighed hos børn i tider med pandemi kræver dybdegående videnskabelige analyser. Nye udgivelser og artikler kan dukke op, efter pandemien er ovre, for at hjælpe os med at forstå dette fænomen bedre.

For det første, bliver vi dog nødt til at prøve at forstå, hvad konceptet, modstandsdygtighed, handler om. Læs med for at lære alt om det!

Hvad er modstandsdygtighed?

Traditionelt, har modstandsdygtighed været forbundet med visse genstandes egenskab til at strække sig og vende tilbage til sin oprindelige tilstand. På trods af tilstedeværelsen af et stof, som er i stand til at tilpasse genstandens tilstand, vil genstanden forblive uforandret, efter presset er blevet påført.

Vi kan også anvende den samme idé med mennesker. Selvom vi ikke er genstande, kan vi stadig stå over for meget problematiske situationer og pres, og på trods af det forblive intakte.

Modstandsdygtighed kan være indiduelt eller kollektivt. Når det er kollektiv modstandsdygtighed, kan vi anvende det på et samfund som en helhed.

Der har været meget forskning, som understreger vigtigheden af modstandsdygtighed, når man udsættes for katastrofe eller en tragedie. Det er der, vigtigheden af modstandsdygtighed kommer ind i billedet under coronavirus-pandemien.

Læs også: 5 nøgler til at overvinde og håndtere det ukendte

Hvad er karaktertrækkene for psykologisk modstandsdygtighed?

At være modstandsdygtig er at have nogle karaktertræk, som indebærer, for eksempel:

Nogle rapporter om modstandsdygtighed noterer, at, selvom det er godt at fremme og skabe modstandsdygtighed hos folk, så er det også essentielt ikke at glemme vores ansvarsområder. Dette ansvar kan være for individer, samfund og også institutioner.

Modstandsdygtighed hos børn under pandemien

The Spanish Association of Pediatrics understreger, at modstandsdygtighed “er en positiv attitude, som giver folk mulighed for at stå over for vanskeligheder, tilpasse sig stressende situationer og komme stærkere ud på den anden side af modgang”.

På samme tid, pointerer The Argentine Society of Pediatrics, i sin vejledning til børns vækst og udvikling i pædiatrisk praksismodstandsdygtighed som et essentielt komponent. Det er et karaktertræk, som kan hjælpe både børn og familier med at beskytte dem mod situationer med modgang.

Det er uden tvivl en kilde til stress at stå over for denne pandemi i barndommen. Modstandsdygtighed hos børn kan svare på spørgsmålet om, hvorfor nogle børn lader til at komme igennem svære situationer uden, at det lader til, at det overhovedet påvirker dem. Dette er i kontrast til andre, som ikke lader til at være i stand til at håndtere det.

Du vil måske være interesseret i at læse: Følelsesmæssig intelligens til svære øjeblikke

Er modstandsdygtighed noget, man lærer?

I flere årtier, har adskillige eksperter dedikeret flere år til forskning i at identificere, hvilke kriterier vi kan måle modstandsdygtighed ud fra.

I det henseende er det vigtigt at fremme disse evner fra en tidlig alder. Præcis ligesom med antistoffer, kan disse evner styrke børns respons i svære situation, såsom denne pandemi.

Modstandsdygtighed hos børn

Det er vigtigt ikke at blive alt for forblændet af hele denne idé om modstandsdygtighed. Selvom det er en værdifuld ressource, må vi ikke tænke på det som et universalmiddel eller løsningen på alle vores problemer.

I tider med pandemi, er folk ramt af frygt, usikkerhed og tvivl. Modstandsdygtigheden hos hver person, og især hos børn, kan gøre en værdifuld og vigtig forskel.

Det kan være nyttigt at tilegne sig en optimistisk attitude og fokusere på den positive del af livet. Vi bør dog gøre dette uden at benægte virkeligheden og alvoren ved denne situation.