Rens din lever med denne fantastiske te med persille og mynte

Din lever er i stand til at rense sig selv, men det skader aldrig at prøve nogle midler, som vil hjælpe med at rense den og optimere dens funktion. Lær om en vidunderlig opskrift i denne artikel!
Rens din lever med denne fantastiske te med persille og mynte
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 28 marts, 2023

Den er et af de største organer i ens krop, og den kræver opmærksomhed, pleje og beskyttelse. Vi taler om din lever, selvfølgelig. Det er det fantastiske system, som syntetiserer enzymer, protein og glykogen. Den udfører de livsvigtige opgaver af en udrensning. Lær hvordan du kan rense din lever med denne fantastiske te med persille og mynte!

Hvordan behandler du din lever til daglig? Vi ved, at du sikkert ikke altid tænker over det. Et travlt liv, arbejde eller at have for lidt tid til at lave mad betyder, at det meste af tiden giver man den ikke den opmærksomhed, som den fortjener.

En anden kompliceret faktor er at tage passende medicin. Måske tager du en form for medicin lige nu.

Glem ikke, at medicin har en tendens til at overbebyrde din lever, og det kan forårsage meget tydelige virkninger.

Der er masser af måder, hvorpå din lever kan blive fyldt med toksiner. Dårlige valg af fødevarer, stress, medicin og endda søvnløshed vil få den til langsomt at stoppe med at udføre sine funktioner så effektivt som normalt.

Der er dog et positivt aspekt her: din lever er i stand til at gendanne sig selv.

Problemer såsom fedtlever reagerer positivt på forandringer i ens livsstilvaner, bedre kost og en klar anerkendelse af, at man bliver nødt til at passe bedre på sig selv.

I denne aritkel ønsker vi at anbefale det følgende: At du hver dag drikker en te lavet med persille og mynte. Du vil virkelig kunne mærke fordelene.

Pas på din lever med persille og mynte te

Persille te

På apoteker og butikker med naturlige fødevarer kan man finde et utal af tilskud af produkter, der er lavet til at passe på og rense ens lever.

Før man begynder at tage vitaminer eller et andet produkt, man kan finde, er den bedste løsning at være sikker på, at man drager nytte af naturen selv.

 • Hvis man lærer om egenskaberne i bestemte planter, vil man være sikker på at indtage noget, som er sundt, helende og som opfylder dets formål: At passe på din lever og dit overordnede helbred.
 • Uden tvivl er to af de mest interessante planter til pleje af ens lever persille og mynte. Disse er nemme at finde og kan også findes i en masse forskellige madvarer.

Nedenstående vil vi forklare, hvorfor de er så fantastiske til at pleje og rense ens lever.

Persille, mere end blot pynt

Den intense smag og de opstrammende egenskaber i persille gør det unikt, når det kommer til pleje af ens lever. Dets fordele er baseret på fire specifikke aspekter:

 • Den første er flavonoider: Apigenin, chrysoberyl og luteolin fungerer som kraftfulde antioksidanter. De sikrer, at ens celler transporterer nok ilt rundt og beskytter en fra effekterne fra frie radikaler.
 • Udover det er persille en glimrende kilde til C- og A-vitaminer. Disse to stoffer er meget basale, når det kommer til leverens funktion.
  De mindsker inflammation og styrker også ens immunforsvar.
 • Og glem ikke, at persille er et fremragende rensende og afgiftende middel. Takket være dets vanddrivende egenskaber hjælper det ens krop med at fjerne de affaldsstoffer, som man ikke har brug for, hvilket afholder en fra at blive syg.
 • Et andet interessant aspekt refererer til beta-caroten. Dette antioksidant er meget effektivt, når det kommer til at fjerne fedtophobninger i kroppen.
  Dette er et livsnødvendigt aspekt, hvis man døjer med fedtlever.
Laege og en lever

Mynte, ikke kun til desserter

Mynte, ligesom persille, er en anden opstrammende ingrediens og en meget forfriskende plante. Dets smag tilføjer et lækkert præg til denne te, som man bør drikke til daglig.

Det koster meget lidt og resulterer alligevel i så meget, så længe man er vedvarende.

Her er de hovedsaglige fordele ved mynte:

 • Det er antiseptisk og anti-inflammatorisk.
 • Det forbedrer ens fordøjelse.
 • Det stimulerer også ens leverfunktion, når dette organ er overbebyrdet.

Hvordan laver man te med persille og mynte?

Mynte te

Ingredienser

 • 1 teskefuld persille (5 gram)
 • 1 teskefuld frisk mynte (5 gram)
 • 2 spiseskefulde citronsaft (20 ml)
 • 1 glas vand (200 ml)

Fremgangsmåde

 • Som vi altid siger på vores blog, er det bedst at vælge ingredienser, der er økologiske. Når man har dem, er det første, man skal gøre, at skylle dem.
 • Derefter hakkes både persille og mynte. Dette vil lade olierne blive frigivet i teen.
 • Varm en kop vand i en gryde eller en keddel. Når det koger, tilsættes de to krydderurter meget forsigtigt.
 • Lad det stå og trække i 15 til 20 minutter. Lad det derefter hvile yderligere 10 minutter.
 • Til sidst sigtes væsken og hældes i din yndlingskop sammen med de to spiseskefulde citronsaft.

Det første, du vil bemærke, er dets intense smag. Den smag kommer dog fra naturlige ingredienser, som vil pleje din levers helbred.

Hvis du har brug det, kan du tilføje lidt honning for at gøre den mere velsmagende. Drik denne efter dit hovedmåltid.

Hvorfor ikke prøve denne fantastiske te med persille og mynte?


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • American Liver Foundation. 13 ways to a healthy liver. Junio 2021.
 • Bellassoued K, Hsouna A. B, et al. Protective effects of extract of Mentha piperita L. leaf essential oil against CCl4 induced hepatic oxidative damage and renal failure in rats. Lipids in Health and Disease. enero 2018. 17:9.
 • Fundación Española de la Nutrición. Menta.
 • Fundación Española de la Nutrición. Perejil.
 • Guan Y-S, He Q. Plants consumption and liver health. Evidence Based Complementary and Alternative Medicine. Junio 2015. 824185.
 • Mayo Clinic. Enfermedad hepática. Abril 2022.
 • Medline Plus. Biblioteca Nacional de Salud. Enfermedades del hígado. U. S. Department of Health and Human Services.
 • Rasouli H, Adibi H, et al. Peppermint and its functionality: a review. Archives of Clinical Microbiology. Agosto 2017. 8 (4): 1-16.
 • Soliman H. A, El-Desouky M. A, et al. Hepatoprotective effects of parsley, basil, and chicory aqueous extracts against dexamethasone-induced in experimental rats. Journal of Intercultural Ethnopharmacology. Enero-Febrero 2016. 5 (1): 65-71.

Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.