Rocío Gil Redondos tips til hudpleje og foryngelse af huden

I dette interview taler dermatologen, Rocío Gil Redondo, om de nyeste teknikker til foryngelse af huden og hudplejerutiner. Læs med!
Rocío Gil Redondos tips til hudpleje og foryngelse af huden
Rocío Gil Redondo

Skrevet og kontrolleret af læge Rocío Gil Redondo.

Sidste ændring: 09 august, 2022

Smuk hud er sund hud. Hud kræver særlig pleje fra specialister og gode råd for at kunne forblive sund. I dette interview taler dermatologen, Rocío Gil Redondo, om hudpleje og foryngelse af huden.

“Solen er en af de primære årsager til aldring, eftersom det får huden til at miste sin elasticitet, fører til rynker, uønskede pigmentpletter, såsom melasma, og vasodilation, især på halsen og brystet.”

-Dr. Gil Redondo-

Din krops største organ

Huden er kroppens største organ. Den er næsten 2 meter lang og har meget basale funktioner: At beskytte kroppen mod sollys, temperatur og bakterier, og opretholde hydrering. Huden giver mennesket mulighed for at føle og opleve: Det er en kanal af ekstraordinære sensationer, som har brug for pleje.

Alle drømmer om fejlfri hud, eftersom dets udseende er synonym med skønhed. Mange søger derfor de seneste behandlinger for at opretholde deres ungdom, elasticitet og glans. Der er dog mere end blot det fysiske aspekt.

Atopisk dermatitis, rosacea, akne og modermærker… Mange hudlidelser kræver ordentlig pleje. Hudpleje involverer primært beskyttelse og forebyggelse: Du må ikke glemme, at udsættelse for sollys er en af hudens værste fjender. Hudkræft og tidlig aldring er netop forbundet med udsættelse for sollys.

Interview med Rocío Gil Redondo: Hudpleje

Dr. Rocío Gil Redondo har en uddannelse i medicin fra Alcalá Universitet og speciale i dermatologi fra Guadalajara Universitetshospital. Hun arbejder på flere medicinske centre og underviser også på kurser og holder konferencer.

Noget, som hun kan fortælle os fra sin dermatologiske erfaring er, at magiske midler ikke findes. Det vigtigste i de fleste tilfælde, såsom akne eller andre hudlidelser, er at have passende viden om hudpleje. Aspekter såsom solbeskyttelse, renseritualer og at anvende passende makeup bør aldrig blive ignoreret.

Periodiske tjek af modermærker, som du har haft i lang tid, eller nye, som du bemærkede for nyligt, handler også om mere end æstetik: Det er sundhed og velvære.

Spørgsmål 1: Det er gængst at høre, at hudpleje varierer alt afhængig af hudtypen. Hvad er de primære hudtyper og hvad skal vi overveje omkring det?

Der er primært fire hudtyper: Normal, fedtet, tør og kombineret. For at klassificere dem, skal du tage karaktertræk såsom blødhed, glans, afskalning med i overvejelserne…. På trods af denne klassificering, kan hver hud opføre sig anderledes på grund af miljømæssige faktorer, såsom vejret.

Spørgsmål 2: Vi ved, at der er mere følsomme områder på huden, som har brug for særlig pleje. Hvad er de og hvad kan vi gøre for at pleje dem?

De mest følsomme områder er dem, der består af tyndere hud, såsom huden omkring øjnene og læberne. For at pleje dem, skal du fugtgive dem dagligt med specifikke cremer til disse områder og huske at beskytte dem fra solen.

Kvinde anvender solcreme som en del af foryngelse af huden

Spørgsmål 3: Den øgede risiko for udsættelse for sollys i dag er i særdeleshed foruroligende. Til hvilken grad bør vi overveje denne faktor, når det kommer til hudpleje?

Solen er en af de primære årsager til aldring, eftersom den fører til tab af hudens elasticitet, rynker, uønskede pigmentpletter, såsom melasma, og vasodilation, især på halsen og brystet.

Det, der er vigtigere end dette, er risikoen, som den udgør med hensyn til udviklingen af hudkræft, hvilket kan kræve kirurgisk udryddelse med følgende æstetiske konsekvenser, foruden dødelighedsraten ved tilstedeværelsen af bestemte typer af hudkræft, såsom modermærkekræft.

Spørgsmål 4: Hvorfor er det vigtigt at skrubbe og fugtgive huden i ansigtet som en del af foryngelse af huden?

Rensning af ansigtet er vigtigt, eftersom det fjerner skidt fra miljøet, som samler sig i løbet af dagen, samt rester af makeup. Fugtgivning er vigtigt som en del af foryngelse af huden til at opretholde hudens tekstur og opfylde dens behov, alt afhængig af hudtypen.

Eksfoliering hjælper med at fjerne cellerne fra det yderste lag af huden, som kroppen naturligt eliminerer efter nogle få dage. Jeg anbefaler derfor eksfoliering i tilfælde, der har brug for det, såsom hud med tendens til tilstoppede porer eller uregelmæssige teksturer. Jeg anbefaler det ikke i tilfælde af følsom hud, som nemt bliver irriteret.

Denne artikel vil måske interessere dig: De 10 bedste hjemmelavede behandlinger mod tør hud

Spørgsmål 5: Bør vi undgå nogen produkter eller typer af makeup som en del af foryngelse af huden?

Personer med hud med tendens til akne bør undgå comedogen makeup og cremer for at undgå fremtidige udbrud.

Spørgsmål 6: Der er en voksende bekymring om foryngelse af huden. Kan du fortælle os om den mest innovative behandling, som klinikker tilbyde?

En af de mest innovative behandlinger er biofotonisk terapi. Det er en behandling, som bruger flourescerende lys til at stimulere produktionen af kollagen og forbedre fine rynker og ar fra akne, reducere porernes størrelse og forbedre hudens tekstur og overordnede kvalitet.

En anden behandling er radiofrekvens, som opvarmer de dybeste lag af huden for at stimulere produktionen af kollagen og elastinfibre, hvilket forbedrer kroppens og ansigtets slappe hud.

Ansigtsbehandling til foryngelse af huden

Spørgsmål 7: Kan du fortælle os en smule om atopisk dermatitis? Vi ved, at det er en meget gængs hudlidelse, som især rammer nyfødte. Hvad forårsager det?

Atopisk dermatitis er en af de mest hyppige årsager til, at børn går til dermatologer. Op til 10-20% af børn under ti år kan være ramt af denne lidelse i forskellige grader. Det kan endda påvirke livskvaliteten og søvn i moderate og voldsomme tilfælde.

Denne lidelse er forårsaget af en genetisk prædisponeret ændring i hudens barriere, som kan udlødes af faktorer i miljøet. Dette udløser en inflammatorisk proces, som forårsager rødme, kløe og afskalning.

Spørgsmål 8: Som det sidste, kan du fortælle os om, hvad de mest gængse årsager til dermatologiske tjek er?

Nogle af de mest gængse dermatologiske tjek er for akne, rosacea, eksem, modermærker, psoriasis, atopisk dermatitis og virale infektioner, såsom virale vorter og vandvorter. Den sidstnævnte rammer mest børn.

Jeg ser også ofte præ-kræft tilstande, såsom aktinisk keratose og hudkræft, især basalcellekarcinom. Disse er dog mere gængse hos ældre voksne.

Det kan interessere dig ...
Fem fejl du begår, når du vasker dit ansigt
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Fem fejl du begår, når du vasker dit ansigt

Hvis du ikke vasker dit ansigt hver morgen, er det meget muligt, at du der efterlades masser af bakterier og olie på din hud fra aftenen før.


Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.