Sådan laver du en granita med passionsfrugt

Denne sommer kan du overraske alle med en original granita med passionsfrugt. Det er en hurtig og let drink med masser af smag.
Sådan laver du en granita med passionsfrugt
Anna Vilarrasa

Skrevet og kontrolleret af ernæringsekspert Anna Vilarrasa.

Sidste ændring: 26 august, 2022

En granita med passionsfrugt eller en med enhver anden frugt er en af de bedste måder at hydrere dig selv på og slukke din tørst. Hvis du laver den uden sukker, er det et perfekt og sundt alternativ til juice.

Derudover er der i denne vidunderlige lille frugt masser af næringsstoffer, der hjælper din krop med at fungere godt hver dag. Du vil også passe på dit velvære på samme tid.

Dens spiselige del er frugtkødet sammen med frøene, den indeholder. Den har en gelatinøs konsistens, og den kan enten være gul, orange eller lilla, afhængigt af sorten.

Du kan spise passionsfrugt frisk med en ske. Det er også fantastisk til at lave flere tilberedninger, såsom juice, smoothies, saucer, syltetøj, kager og andre desserter.

Vi viser dig en lækker opskrift på granita med passionsfrugt nedenstående. Ofte kan det være lidt kedeligt at drikke almindeligt vand, og du ønsker at finde nogle mere velsmagende alternativer. Her er den perfekte løsning.

Hvilke egenskaber har passionsfrugt?

Passionsfrugten tilhører familien Passifloraceae, der har mere end 500 arter i tropiske og subtropiske klimaer. Specifikt er passionsfrugt den mest almindelige sort rundt om i verden.

Den er værdsat for sin ekstraordinære smag, store næringsværdi og sundhedsmæssige fordele. Det bliver mindre og mindre nødvendigt at minde os selv om vigtigheden af at indføre de anbefalede portioner frugt og grønt i kosten.

I passionsfrugt er der kulhydrater, fibre, vitamin C og A, og mineralerne kalium, mangan, fosfor og jern. Den indeholder også interessante komponenter som carotener, flavonoider og anthocyaniner.

Nogle af disse næringsstoffer og elementer giver det masser af antioxidanter. Det betyder, at de neutraliserer frie radikaler, som er forbundet med forekomsten af nogle degenerative sygdomme og kroppens aldring.

Andre fordele

Der er andre glimrende fordele, som vi kan nævne, såsom:

 • Videnskabeligt evidens viser, at polyfenoler har en immunmodulerende rolle i kroppen. Derfor kan de hjælpe med at forhindre inflammatoriske sygdomme som fedme, type II diabetes, hjertekarlidelser og nogle former for kræft.
 • Fiber hjælper med at holde tarmfloraen i god stand og forhindrer forstoppelse. Desuden anbefaler eksperter at indføre denne frugt i kosten som en fiberkilde. Det er, fordi det er relateret til en lavere forekomst af diabetes og fedme.
 • Når de er kommet ind i kroppen, omdannes carotenerne til A -vitamin. Dette er især vigtigt for immunsystemet, synet og reproduktionen.
Granita med passionsfrugt

Forholdsregler

Som hovedregel er det sikkert at spise passionsfrugt, og de fleste mennesker kan indtage det uden problemer. Vi skal dog advare dig om mulige gener.

På den ene side er det muligt at være allergisk over for det, især hvis du er allergisk over for latex. Krydsreaktion kan være almindelig. De mest almindelige symptomer er nældefeber, kløe og rødme i huden.

På samme måde kan alkaloider og cyanogener med toksiske virkninger være i skrællen og frugten, der ikke er moden. På grund af dette er det vigtigt at undgå grønne frugter.

Opskrift på granita med passionsfrugt

Det er en perfekt sommerforfriskning, samt en måde at drikke vand i løbet af dagen for at forblive hydreret.

Ingredienser

Fremgangsmåde til at lave en granita med passionsfrugt

 1. Skyl og skræl mangoerne og skær dem i stykker. Skræl passionsfrugten og udvind al frugtkødet.
 2. Skyl og tør citronen og riv skallen.
 3. Kom derefter de to frugter i en blender. Tilsæt derefter citronskallen, vand og sukker. Blend i cirka 20 sekunder, indtil blandingen er tyk og godt kombineret.
 4. Hæld det i en lufttæt beholder og frys i 2 timer.
 5. Efter tiden er gået, blendes blandingen igen og stilles på køl i yderligere 5 timer.
 6. Tag granitaen ud af fryseren cirka 20 minutter før servering. For at servere det skal du knuse det ved hjælp af en gaffel og komme det i glas.

Hvis du vil have en sukkerfri version, er der andre måder at forsøde denne drink på, f.eks. med stevia. Du kan også prøve en opskrift uden sukker, bare ved at bruge ingrediensernes sødme.

Der er andre tropiske frugter, der kombinerer meget godt med passionsfrugt, så du kan lave masser af forskellige slags granita. Prøv det med ananas, kokos, citron eller papaya!

En papaya skåret i halve

Fortsæt med at læse for at lære mere: Lær at lave en lækker jordbær- og vandmelonslushie

Nyd din granita med passionsfrugt

Inden du laver en opskrift i køkkenet, skal du forberede alle ingredienserne. I dette tilfælde er hovedingredienserne frugt. Derfor er valg af de perfekte stykker en af nøglerne til at få en vellykket granita.

Når du køber dem, er det bedst at vælge dem, der er tungere, da dette er et tegn på, at frugtkødet er i god stand. Skrællen bør ikke have buler, grønne pletter eller misfarvninger (den er næsten altid grøn eller gul).

Frugter med rynket hud er klar til at blive spist, og det er bedst at gøre det hurtigt. Det er bedst at opbevare dem i køleskabet. Hvis huden er glat, skal du derimod opbevare den ved stuetemperatur, så den modnes og sødes.

Du kan nyde en granita med passionsfrugt (alene eller med andre frugter) når som helst på dagen. Hvis du vil drikke den som en almindelig drink, er det bedst at tilberede den uden sukker.

Vi inviterer dig til altid at have det lige ved hånden for at give dine gæster en lækker forfriskning. Det går godt med en snack, eller som erstatning for en alkoholisk cocktail.

Det kan interessere dig ...
Tab dig ved at drikke grapefrugtjuice før du spiser
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Tab dig ved at drikke grapefrugtjuice før du spiser

For at lave en grapefrugtjuice skal du bare fjerne frugtkødet ved brug af en ske og derefter blande det i en blender sammen med en teske honning


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Brehler R, et al. “Latex-fruit syndrome”: frequency of cross-reacting IgE antibodies. Allergy. Abril 1997. 52(4):404-410.
 • Clínica Mayo. Alergia al látex.
 • Cressey P, et al. Cyanogenic glycosides in plant-based foods available in New Zealand. Food additives and contaminants. Part A, chemistry, analyse, control, exposure & risk assessment. Agosto 2013. 30(11):1946-53.
 • Lobo V, et al. Free radicals, antioxidants and functional foods: impact on human health. Pharmacognosy review. Julio-Diciembre 2010. 4(8):118-126.
 • Office of Dietary Supplements. National Institutes of Health. Vitamina A. Febrero 2020. U.S Department of Health and Human Services.
 • Ramos dos Reis L.C, et al. Antioxidant potential and phytochemical characterization of yellow, purple and orange passion fruit. Journal of Food Science and Technology. Julio 2018. 55(7):2679-2691.
 • Yahfoufi N et al. The immunomodulatory and anti-inflamatory role of polyphenols. Nutrients. Noviembre 2018. 10(11):1618.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.