Sådan stopper du med at snorke

Der er mange naturlige midler til at stoppe snorken, ikke kun urtete. Du kan også finde en balsam baseret på rude og olivenolie der opløser blokeringer.
Sådan stopper du med at snorke

Sidste ændring: 26 august, 2022

Sådan stopper du med at snorke, læs hvordan i denne artikel. Snorken kan være et stort problem for den person, der snorker, samt den person, der tilfældigvis deler en seng eller sover tæt på dem, da det resulterer i en irriterende lyd, der forstyrrer søvnen. Den snorkende lyd opstår, når noget blokerer den frie strøm af luft gennem næsen og munden. Det kan også være et symptom på en tilstand kendt som søvnapnø, som er når en person delvis eller helt kan ophøre med at trække vejret i omkring 10 sekunder af gangen, når han eller hun sover.

Sådan stopper du med at snorke

Selvom snorken ikke betragtes som et sundhedsproblem, kan det afbryde søvnen og være et tegn på, at noget ikke er helt rigtigt med din krop. Derfor anbefaler vi, at du konsulterer en læge, hvis du opdager at du hyppigt snorker. I alle andre tilfælde er der nogle naturlige måder til at stoppe snorken og til gengæld forbedre sin søvn.

Hvorfor snorker du?

Snorken kan være et resultat af overdreven drikkeri, fedme, forkølelser, allergier eller andre tilstande relateret til blandt andet tilstoppet næse, de sidste 3 måneder af graviditeten, deform næse og dårlig kost.

Hvordan kan du behandle snorken?

Der findes mange naturlige tricks og midler til at behandle   snorken. Vær meget opmærksom og give dem en chance.

Undgå alkohol og beroligende midler

Drink

Overdreven indtagelse af alkohol og andre beroligende midler afslapper centralnervesystemet, mellemgulvsmusklerne og kæben og forøger chancen for snorken.

Bekæmp overvægt og fedme

Hvis du er overvægtig eller fed, burde du følge en sund kost, træne og gøre andet for at   tabe i vægt. Disse faktorer er en af de mest almindelige grunde til snorken, da det lægger pres på luftvejene og gør det svært at trække vejret.

Behandling af allergier

Kvinde der pudser naese

Folk som har allergier er også mere tilbøjelige til at snorke. Det er derfor, vi anbefaler at du behandler din allergi med et middel der fjerner blokeringer eller antihistamin. Du bør også sørge for ikke at lade støv opbygges på møbler, tæpper og gardiner, da det forværrer problemet.

Sov på siden

Mange undersøgelser har vist, at mennesker, der sover på ryggen har tendens til at snorke mere. Det er derfor vi anbefaler dig at sove på siden. For at vænne sig til dette er et godt trick er at lægge nogle tennisbolde pakket ind i sokker i din seng, så ubehaget får dig til at sove på siden.

Vælg en højere pude

Brug af en eller to højere puder forbedrer luftstrømmen gennem de nasale passager og munden, hvilket reducerer din risiko for at snorke.

Løg

Loeg

Et gammelt trick, der har virket for mange er at skære et løg i halve og hælde en hel del salt på det. Når du har gjort dette, bør du sætte det på en tallerken i nærheden af hovedgærdet til næste dag.

Saltvandsopløsning

En saltvandsopløsning kan skabe plads i en overbelastet næse og give dig mulighed for at sove med lukket mund og reducere din risiko for at snorke. Alt du behøver at gøre er at blande en halv teskefuld salt med en kop vand ved stuetemperatur. Når du har gjort dette, skal du komme en lille smule af løsningen i hvert næsebor.

Nældete

Nældete er et andet godt middel til at lette snorken. Du skal blot blande en skefuld tørre brændenældeblade i en kop kogende vand, dække det i 10 minutter og drikke det, inden du går i seng.

Salvie-te

Salvie

Salvie er perfekt til behandling af forskellige åndedrætsproblemer, som er en af grundene til det er godt at behandle snorken. Du skal blot piske en salviete, tilføje flere salvieblade til en kop kogende vand. Lad den stå i 10 minutter, si den og drikke den inden du sover.

Olivenolie og rude

For at fremstille dette middel, skal du bare blande en kop olivenolie med 50 gram rude i en lufttæt beholder. Blandingen skal marinere i to uger, og efter dette, kan du si den, og anvende den med næsestrips. Resten kan opbevares i en mørk beholder.

Det kan interessere dig ...
Sådan kan du stoppe din snorken med fem naturmidler
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
Sådan kan du stoppe din snorken med fem naturmidler

Når det er tid til at sove, forsøger vi at slappe af og hvile i slutningen af dagen. Her er nogle råd til at stoppe din snorken, så du kan hvile go...


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.