3 slags sund morgenmad til at slanke maven

For at tabe dig eller i det mindste forhindre dig i at tage på, samtidigt med at du får al den energi, du har brug for, skal du starte med at inkludere frugt, fibre og protein i din morgenmad.
3 slags sund morgenmad til at slanke maven

Sidste ændring: 16 november, 2018

Findes der en sund morgenmad, der rent faktisk kan hjælpe dig med at tabe dig? Ja! Som altid, er det vigtigt at holde en afbalanceret kost, føre en aktiv livsstil, og få sundere vaner generelt. Men at slanke maven er inden for rækkevidde og vi vil hjælpe dig med at starte nu ved at fortælle dig om tre lækre og sunde morgenmålltider til at slanke maven.

Reglerne for at undgå vægtforøgelse fra morgenmadsprodukter

Jordbaerdrik

Bughulen er en af de vigtigste dele af kroppen. Når den er større end du ønsker kan den gøre at dit tøj føles stramt og give dig en dårlig generel fornemmelse. Kan det klares? Selvfølgelig. Motion hjælper altid, men du også nødt til at ændre din kost, at få ordentlig ernæring gennem vitaminer og mineraler og udelade de irriterende fedtstoffer. For at gøre dette, skal du følge disse trin:

 • Spring aldrig nogensinde din morgenmad over. Mange mennesker tror at når det drejer sig om at tabe sig og reducere mavefedt, er det bedre at springe morgenmaden over. Dette er forkert. Hvis du tænker på den måde, vil  du falde i en alvorlig fælde, der kan påvirke din sundhed: hvis du forlader dit hus uden næringsstoffer, kan du blive svimmel eller opleve hovedpine. Du vil simpelthen ikke have den energi, du har brug for at starte din dag. Desuden sænker det dit stofskifte og får kroppen til at lagre fedt, i stedet for at forbrænde det. Dette er en fejl.
 • En fedtforbrændings morgenmad bør indeholde naturlig juice, frugt, protein og fuldkorn. Du ønsker at øge dit stofskifte, og tvinger det til at virke ved at bruge de rigtige ingredienser. På denne måde vil du forblive mæt og undgå mellemmåltider i løbet af dagen.
 • Ernæringseksperter anbefaler, at ideelt set bør du forbruge omkring 350 kalorier under morgenmaden – det er ikke noget dårligt råd. Men du bør også overveje dette: Spis ikke mere end du har brug for for at komme i gang. Drik din juice først, og vent derefter en halv time, før du spiser morgenmad – tage tid til brusebad eller gør dig klar. Og ja, vi ved, det betyder at komme op lidt tidligere, men det er det værd!

3 slags sund morgenmad til at reducere mavefedt

Sund morgenmad 1

Aeblecocktail
 • Et glas vand med citronsaft til at vække dig
 • Et grønt æble efter 40 minutter
 • En kop havregryn med nogle få vindruer.
 • En kop grøn te.

 

Som du ved er det bedst at starte dagen med et glas varmt vand med citron. Det hjælper til at afgifte kroppen og give dig en god forsyning af antioxidanter. Derefter kan du spise det sunde grønne æble, som hjælper med at reducere blodsukkeret og forbrænde fedt. Det er fantastisk til at reducere volumen i maveregionen. Endelig er havre og grøn te er to perfekte supplementer at medtage i enhver kost til vægttab.

Sund morgenmad 2

Cayenne Te
 • En te lavet af cayenne peber og honning
 • 40 minutter senere en lille sandwich lavet af fuldkornsbrød, skiver af hårdkogt æg, og skinke og to stykker avocado.
 • Grapefrugtjuice

Inddragelsen af cayennepeber vil sikkert overraske dig. Men en te lavet med cayennepeber og honning er den bedste måde at øge kroppens stofskifte på og få den til at  arbejde hårdere for at forbrænde fedt – det er velkendt og anbefales stærkt. Tilføjelse af en sandwich lavet med fuldkorn hjælper dig også dig med at tabe dig. Sammen med ægget, kan du ikke gå galt.

Denne morgenmad giver masser af protein og er derfor mættende. Faktisk fandt en undersøgelse offentliggjort i Nutrition Research at folk, der spiser æg til morgenmad får mindre tilbøjelighed til mellemmåltider og følger en kur strengere. Afslutning med grapefrugtjuice er også nyttigt, og giver vitaminer samtidig med at den medvirker til at forbrænde fedt.

Sund morgenmad 3

Jordbaerdrik
 • Afgiftende juice lavet af jordbær.
 • 40 minutter senere: Græsk yoghurt med havregryn.
 • Rugbrødstoast med et par dråber olivenolie.

Vidste du, at jordbærvand er en glimrende måde at tabe sig på? Denne naturlige  kilde til antioxidanter virker som et fantastisk afgiftningsmiddel, og er en medicinsk drik, som er perfekt til at hjælpe kroppen med at slippe af med alt det affald, der er tilbage. Tag fem jordbær og mas dem i en foodprocessor. Kom pureen i et glas vand. Du kan også lave et jordbærudtræk og tilsætte det til et glas vand. Tilsæt ikke sukker, og det er bedst at drikke dette, mens det er varmt.

Derefter kan du spise din græske yoghurt, der kan overraske dig, men det er en ideel fødevare vægttab. Det er rigt på probiotika, som fremmer en følelse af mæthed. Det har også færre kalorier og mindre laktose end almindelig yoghurt. Og hvis du er færdig med morgenmaden med fuldkorns toast og et par dråber olivenolie, har du en perfekt morgenmad. Det giver dig masser af næringsstoffer; du har hjulpet med at afgifte din krop og øget dit stofskifte til at målrette maven.

Afslutningsvis må du ikke undervurdere vigtigheden af at spise morgenmad. Begynd med en udrensende drik – selv en kop vand blandet med aloeverasaft er gavnligt. Tilsæt derefter lidt frugt, fibre og protein. Du vil få det fint!


Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.