Nogle ting sker af en årsag, mens andre ikke gør

Når ting sker uventet eller ikke efter skæbnen, er det ofte fordi du har forsøgt at forcere dem, ved at forsøge alt for hårdt at få det til at ske eller ikke har ventet på det rette moment.
Nogle ting sker af en årsag, mens andre ikke gør
Valeria Sabater

Skrevet og kontrolleret af psykolog Valeria Sabater.

Sidste ændring: 02 marts, 2023

Nogle gange sker ting af en årsag. Fordi du har efterstræbet dem, fordi du har viet hele dit liv efter denne længe ventede opnåelse og skæbnen har endelig smilet til dig. Ved at tillade dig at opnå denne drøm.

Nogle ting sker af en årsag, mens andre ikke gør

På den anden side af denne mønt, er der alle de andre ting, der ikke kommer til at at ske. Fordi tidspunktet ikke er det rigtige, fordi situationen ikke var moden, eller fordi held-måske uheld-holdte dig fra at få, hvad du ønskede .

Det er forunderligt, hvordan livet altid fastholder denne mærkelige balance. Hvor alt går som planlagt nogle gange, og andre gange synes det at være det stik modsatte.

Du håber på så meget på daglig basis, at det nogle gange føles som om intet bevæger sig fremad. Intet kommer din vej, og at skæbnen har glemt dig. Det er tid til at se tingene fra et andet perspektiv.

Du er ansvarlig for din egen eksistens, og hvis du ønsker noget, bør du gå ud og lede efter det. Skæbnen og lykken kan ledsage dig en gang imellem, men det er dig selv, din indstilling, og din egen beslutsomhed, der vil bane vejen for dit liv.

Vi inviterer dig til at reflektere over dette.

Ting sker af en årsag

Ingen tvivl om du har været i denne situation: en kollega, en nabo eller en ven giver dig en kommentar, om hvor heldig du er i livet, og hvor godt det går for dig.

Du svarer blot, at i stedet for at være “heldig”, er det faktisk din “daglige indsats og vilje.” Fordi alt ikke sker uden, at man ved hvorfor og størstedelen af tiden, er det dig, der får tingene til at ske takket være din egen dedikation.

Traer i vinden

Nogle ting sker af en årsag: Uheld og held

Eksisterer der sådan en ting som held og uheld? Ligesom alt i verdenen, er der en lille procent, der er modtagelige for tilfældige eller ukontrollerbare ting, der altid vil undslippe din vilje.

Du kan ikke undgå at pådrage visse sygdomme eller at være involveret en ulykke. Du kan heller ikke “styre” reaktionerne eller ønskerne fra de mennesker, der omgiver dig.

 • Held og uheld eksisterer faktisk, men i små doser, som du skal acceptere og forstå. Med dette sagt er alt andet, der sker omkring dig, noget som du er i stand til at kontrollere.
 • Men hvad der sker ved mange lejligheder er, at du ikke er helt klar over din evne til at kontrollere og vælge dette.
 • Psykologer siger, at der er et “centrum af intern eller ekstern kontrol.” Mennesker med et eksternt centrum af kontrol er dem, der tilskriver alt til tilfældigheder eller andre menneskers vilje, uanset hvad der sker med dem.
 • De oplever en følelse af hjælpeløshed, hvor når noget går galt, eller de fejler, så er det altid på grund af eksterne faktorer og aldrig deres egen skyld.
 • Dette er ikke tilstrækkeligt. Disse mennesker har brug for at lære at udvikle deres interne kontrol, hvor de ser sig selv som ansvarlige for deres eget liv.

Først da kan du lære af dine fejl og forstå. Der er massere af gode ting, der kommer din vej, fordi du fortjener dem.

Kvinde og blomst

Ting sker af en årsag, det er dog ikke altid tilfældet

Alle ønsker at finde lykke, men hvad nu hvis de ikke kan? Er der en usynlig, negativ kraft, der forhindrer det? Uden tvivl, ulykke har nogle meget konkrete oprindelser, som du har brug for at vide, hvordan man kan identificere.

Hvis noget ikke sker, er der altid en grund. Måske er der visse faktorer, som du skal lære at stå over for og gøre det til noget, som er i din favør.

Frygt

Frygt er den primære årsag til utilfredshed og den største grund til, at du går glip af muligheden for “at noget skal ske”, som er nyt, godt, eller berigende.

 • Frygt klipper dine vinger og forhindrer dig i at reagere; desuden så forglem ikke, at en person, der er bange for noget overlader det i hænderne på andre. Dette er, hvad der udløser centrummet af ekstern kontrol, som vi talte om tidligere.

Vi anbefaler, at du læser: Hvorfor drømmer vi om at falde?

Ubeslutsomhed

 • Alle har oplevet ubeslutsomhed på et tidspunkt. Det er den frygtelige indstilling, der forhindrer dig i at handle og forhindre ting i at ske omkring dig.
 • Livet blivet lidt efter lidt blot en film, der spilles uden for vinduet, hvor du aldrig kommer til at være hovedpersonen.

Hvis du har nået dette punkt i dit liv, hvor du har det som om, at intet er sket, intet har ændret sig og intet kommer til at ske. Så er det tid til at komme ud og “få tingene ske.”

Kvinde og sommerfugle

Faren ved at vente for længe

Når du venter på noget alt for længe, kan du miste dine håb og drømme. Dit tog vil passere dig, og du vil opdage, at du har mistet alt.

Lykke er ikke, hvad du forventer, der vil ske, ligesom en solopgang; lykke er skabt og følt, og du er nødt til at give lykken form indefra dig selv. Det er tid til at stoppe med at vente.

Slip af med din frygt, fjern dine usikkerheder, hold dig væk fra folk, der ønsker, at du skal tilpasse dig deres vilje og blive, hvor du er. At være sund betyder at være i bevægelse for at komme væk fra din rutine og komfort zone. Du skal turde at få dine drømme til at ske.

Det kan interessere dig ...
5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld
Bedre Livsstil
Læs den på Bedre Livsstil
5 grunde til at du ingen venner har og hvorfor det er din skyld

Klager du over at du ingen venner har? Føler du dig ensom? Hvis det er tilfældet, så vær opmærksom på om de følgende årsager kan være grunden.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.


 • Domínguez V. El miedo en Aristóteles. Psicothema. 2003.
 • Hui C-CH. Locus of control. Int J Intercult Relations. 1982.
 • Visdómine-Lozano JC, Luciano C. Locus de control y autorregulación conductual: Revisiones conceptual y experimental. International Journal of Clinical and Health Psychology. 2006.

Indholdet på denne side er udelukkende til information. På intet tidspunkt tjener det til at facilitere eller erstatte diagnoser, behandlinger eller anbefalinger fra en fagperson. Tal med en betroet specialist, hvis du har nogen tvivl, og søg deres godkendelse, før du prøver en metode.