Tips til at planlægge et hurtigt bryllup

Det er bedst at ansætte en professionel til at planlægge dit bryllup, hvis du vil have det gjort hurtigt. Du kan dog også gøre det selv. Det eneste, du skal bruge, er en klar idé om, hvad du ønsker, og nogle gode organisatoriske evner.
Tips til at planlægge et hurtigt bryllup

Sidste ændring: 26 august, 2022

Det kan være svært at arrangere et hurtigt bryllup. Når alt kommer til alt, er der så mange ting at overveje… og på så kort tid! Det kan lyde som for meget stress.

Grundlæggende er det vigtigste spørgsmål, hvordan man organiserer det på så kort tid. I dag fortæller vi dig, hvordan du planlægger et hurtigt bryllup, uden at bryde helt sammen.

Hurtigt bryllup

Så du har besluttet at tage dette store skridt og vil gerne fejre brylluppet med det samme, fordi du simpelthen ikke kan vente. Dog bliver du nervøs og stresset, når du begynder at tænke over, hvordan du skal klare det hele på så kort tid. Du ønsker jo, at det skal være perfekt.

Slap af og tag en dyb indånding, din nervøsitet gør dig intet godt. Alt bliver fantastisk, hvis du bare slapper af og begynder at planlægge det et lille skridt ad gangen.

Her er nogle råd.

Sted og dato

Bryllup ved havet

Det første, du skal finde ud af, er stedet og datoen for dit bryllup. Prøv at finde, hvad der er bedst egnet til dine behov.

Der kan være mange grunde til, at et par vil gifte sig så hurtigt som muligt. Måske vil de flytte sammen til et andet land. Måske har de en baby på vej. Husk under alle omstændigheder, at der kan være mange ting, der bremser dig, uanset hvor meget du ønsker at skynde dig.

For eksempel kan ventelister til både civile og religiøse bryllupper være virkelig lange. Dette gælder især for store byer og populære steder.

Det er derfor, du først skal beslutte dig for brylluppets placering. Du kan derefter begynde at planlægge det, afhængigt af den dato, I har fundet.

Underret Jeres gæster

Når du har dato og placering, er det næste skridt at lave en gæsteliste og underrette dem om begivenheden, så hurtigt som muligt.

Hvis planlægning er svært for dig og din partner, vil det også være svært for jeres gæster. De bliver nødt til at tjekke deres kalendere, foretage ændringer og organisere sig, for at kunne deltage.

Så jo hurtigere de får det at vide, jo bedre. Husk, jo tidligere du sender invitationer ud, jo flere kan komme.

Igen, må det ikke ske i sidste øjeblik!

Ansæt en bryllupsplanlægger til dit hurtige bryllup

Hurtigt bryllup i solen

Bryllupsplanlæggere er meget populære i disse dage, især til hurtige bryllupper. Disse mennesker har erfaring og kan hjælpe dig med at arrangere mange detaljer.

Hvis du ikke har nogen idé om, hvad du vil have, og du også har meget kort tid til at organisere det, er det bedst, hvis du ansætter en professionel bryllupsplanlægger. De kan hjælpe dig, og du bliver ikke så stresset.

For eksempel ved en bryllupsplanlægger, hvordan man organiserer sådan en begivenhed. De har allerede en portefølje og et udvalg af steder til receptioner, fotografer, temaer, prisklasse osv. Det er af den grund, at du sparer værdifuld tid med en planlægger.

En reception til et hurtigt bryllup

Generelt er det vigtigt at begrænse listen over ting, der skal gøres før et bryllup. Det er bedre at vælge en reception et sted, der allerede har, hvad du skal bruge: Musik, dekorationer osv. På denne måde kan du fokusere på andre detaljer.

Så vælg et sted, der kan tilbyde det, du har brug for på kort tid. På den måde kan du reducere dine opgaver til et minimum.

Læs også: En liste over de 30 bedste bryllupssange

Brudgommens jakkesæt

Brudgom knapper sin jakke

Gå ud og kig efter det ideelle tøj til lejligheden. Hvis det kræver tilpasning og ændringer, skal du sikre dig, at det kan blive færdigt til tiden.

Du har jo ikke særlig lang tid til at gå fra butik til butik på udkig efter en kjole eller et jakkesæt. Det tager ofte for lang tid at få skræddersyet noget til lejligheden, så vælg en butik, der allerede har noget, du kan lide. Du kan være virkelig heldig og finde det perfekte tøj på første dag!

En anden ting at huske på er, om jakkesættet eller kjolen har brug for ændringer. Afsæt cirka tyve dage til det. Derfor skal du begynde at kigge og træffe en beslutning så hurtigt som muligt.

Husk også, hvis du har brudepiger, vil deres kjoler også tage noget tid. Prøv at vælge det samme design til dem alle; det sparer dig meget tid.

Læs også: Det perfekte look til et bryllup: Hvordan vælger man det?

Detaljerne

Hvis du ikke har en bryllupsplanlægger, skal du selv stå for alle detaljerne, såsom ringe, fotograf, stylist osv. Så hurtigt du kan.

Du kan selvfølgelig altid bede dine venner og familie om hjælp til at gøre det. Mange af dem har nok allerede holdt et bryllup før. Læn dig op ad dem for at få råd om kontakter, bevist erfaring og personlige meninger.

Bevar roen, mens du planlægger et hurtigt bryllup

Kram med brudebuket

Det kan være stressende at arrangere et bryllup, men med omhyggelig planlægning kan du skabe en uforglemmelig dag. Så tag en dyb indånding og slap af!

Selv bare at planlægge et almindeligt bryllup i god tid, kan være en kilde til meget stress. Så det er logisk, at et hurtigt bryllup er stressende.

Det hjælper dog ikke at være alt for nervøs eller at blive vred over enhver uforudset begivenhed. Tværtimod, sådan en holdning spilder din tid og tynger dig. Du skal være tålmodig og holde humøret højt, for at fortsætte med planlægningen. Forbliv rolig.

Accepter, at der vil være nogle uforudsete begivenheder, og at alt ikke vil ske præcis, som du planlagde det. Improvisation er en kunst, og dette er et godt tidspunkt at øve dig på det! Husk på, at det handler om at nyde din bryllupsdag, inklusiv alle de fejl eller succeser, den måtte have.

Det er ikke en konkurrence, så husk at slappe af før din store dag.

Bryllupsrejsen

Lad os til sidst tale om bryllupsrejsen. Det er et helt seperat kapitel, når det kommer til planlægning. Så hvis du vil planlægge det mere omhyggeligt, skal du ikke gøre det med det samme. Du kan beslutte dig for din perfekte bryllupsrejse på et senere tidspunkt.

Under alle omstændigheder skal du være klar over, om du vil have en bryllupsrejse i udlandet eller i det land, du bor. Hvis du vil krydse grænserne, skal du først sørge for, at alle dine rejsedokumenter er i orden.

Ellers kan du kun rejse indenlandsk. Under alle omstændigheder kan du altid udsætte turen og tage den senere, så du har bedre tid til at forberede dig.

Vi håber, du har nydt denne artikel. Læs mere om, hvordan du vælger din bryllupsrejse her.


Alle citerede kilder blev grundigt gennemgået af vores team for at sikre deres kvalitet, pålidelighed, aktualitet og validitet. Bibliografien i denne artikel blev betragtet som pålidelig og af akademisk eller videnskabelig nøjagtighed.Denne tekst er kun til informationsformål og erstatter ikke konsultation med en professionel. Hvis du er i tvivl, så konsulter din specialist.